Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    Csinálnék egy töltésvezérlést egy 12 V-os akkura, ezzel kapcsolatban kérdezek.
    Az akku keveset van terhelve, leginkább csak az önkisülését meg az arduino fogyasztását a relépanellel együtt kell pótolni a néha bekapcsolt töltéssel. Vagyis jó lenne minél kevesebbet fogyasztani két töltés között.
    - bealtatnám az arduinot, és percenként/óránként/naponta kellene fölébreszteni egy pillanatra (még nem tudom milyen gyakoriság lesz a jó), amíg megnézi, hogy kell-e tölteni. Mivel csináljam ezt? Külső cmos oszcillátor generáljon interruptot? Van más mód? Gondolom ha alszik, akkor nincs WD vagy más számláló, ami föl tudná ébreszteni.
    - de lehet, hogy inkább külső komparátorral nézném az akkufeszt, és ha eléri az alsó értéket, akkor ébreszteném föl az arduinot, és egyből lehet kezdeni a töltést. Ajánljatok valami 12 V-ról működő ultra kis fogyasztású műveleti erősítőt.
    - a feszültség nyilván nagyon lassan csökken, ezért a komparátor kimenő jele sem ugrásszerű, működik-e így az interrupt, vagy tennem kell még oda valami schmitt triggert is, hogy legyen él?

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák