Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
Kicseréltem próbának egy 20cm-s utp-ből gyártott vezetékre, 5 órája fut hiba nélkül, így az lesz a gond, köszönöm a segítséget mindenkinek
Postas99
Ez jó példa a megszakításos DHT-ra? [link]
Enyém is opto-s relé.Visszakerestem a terráriumos cuccodra, vmi olyasmi a hosszútávú terv nekem is, ezzel a ventillárotossal kezdtem, de utána jön a hőmérséklet kapcsolása is, majd a terráriumok számával bővitem az egészet. Van valami leírásod a tiédről, hátha vmi ötletet tudok meríteni belőle
Illetve hogy oldjátok meg, hogy ne csússzanak ki a csatlakozók? Végleges változat dobozolva lesz, de a fejelsztés-tesztelés szakaszában hozzáérek és van, hogy szétcsúszik az egész...
-
cog777
senior tag
válasz Istv@n #22799 üzenetére
"A freertos takokból meg lehet egyáltalán hívni egy "sima" függvényt?"
Hello, persze. Szerintem probald ki elorol felepiteni a programot, nem mindent atmasolva. Sok a hibalehetoseg es igy nehez segiteni.A setup-ban latom a Wifi csatlakozast, az jol mukodik, ido beallitas stb.
Az MQTT, adatbazis kapcsolodas, szenzorok kezelesehez hozzarendelhetsz egy-egy orokke mukodo FreeRTOS feladatot. Ezekbol nem kell kilepni, mert futhatnak folyamatosan.Itt van egy FreeRTOS pelda, probald eloszor ki, ket feladatot futtatva:
Ha ez mukodik, akkor elkezdheted megirni a programodat, pl MQTT. A kliensnek itt a library-ja, letoltod es megnezed az mqtt_basic peldat.
Latod hogy meg kell hivni a loop-ot:if (!client.connected()) {
reconnect();
}
client.loop();Szoval az egesz MQTT kezelest beleteheted egy FreeRTOS task-ba. Tehat:
void mqtt_task(void *param)
{
EthernetClient ethClient;
PubSubClient client(ethClient);
while(1)
{
if (!client.connected()) {
reconnect();
}
client.loop();
}
}Szenzor feladatnak is keszithetsz sajat feladatot, es elindithatod akar a masik CPU magra is teheted.
Az adatokat megoszthatod atomic-al a szenzor es az MQTT feladatok kozott:
std::atomic<float> homerseklet;
Komolyabb kommunikaciot a feladatok kozott queue-val szoktak (xQueueCreate-ra keress ra).
Tovabba erdemes a feladatokat kulon .cpp es .h fajlokba tenni, igy szetvalasztva logikailag a programot.
Most ennyi idom van, esetleg irhatnal par szot mire kell az MQTT es az adatbazis?
FreeRTOS programozasnal figyelj a stack beallitasra. Erdemes lepesrol lepesre felepiteni es tesztelni a programot mert nagyon nehez megtalalni a hibat ha egybol mindent beleteszel. Asszem debuggolni lehet ha eredeti Arduino ESP32-t vasarolsz.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cog777
senior tag
Na, meglepodtem, le tudom forditani az std::future-t es a std::promise-t ESP32-re.
Ma nincs idom, de majd megnezem hogy tenylegesen mukodik-e az adatcsere ket feladat kozott... ha mukodik, akkor nem kell queue-t hasznalni.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Postas99
senior tag
válasz kemcso #22801 üzenetére
Szia!
Természetesen megosztom. Van GitHub-om, de még nem toltam fel oda semmit sem.
Kis türelmet, addig is:Kvázi "megszakítás"-ban történő feladat megosztás
Az elején deklarálod, hogy milyen időközönként szeretnél mintevételezniconst int freq = 30000; PWM freki
const int pwmChannel = 0;
const int resolution = 8; PWM felbontás 0-255 között szabályozható a sebesség.
unsigned long previousMillis = 0;
const long interval = 5000; Nálam ez 5 másodperc
pinMode(enable1Pin, OUTPUT);
digitalWrite(Vilagitas, HIGH);
digitalWrite(Futes, HIGH);
digitalWrite(Parasitas, HIGH);
digitalWrite(Venti, HIGH);
digitalWrite(motor1Pin1, LOW);
digitalWrite(motor1Pin2, LOW);
// LEDC PWM
ledcAttachChannel(enable1Pin, freq, resolution, pwmChannel);Majd:
unsigned long currentMillis = millis();
if(currentMillis - previousMillis >= interval) {
previousMillis = currentMillis;
bmeolvasas();
mennyiazido();
ontime =(reggeliora * 100) + reggeliperc;
offtime =(estiora * 100) + estiperc;
azidomost = (ora * 100) + perc;
if(azidomost >=ontime && azidomost <=offtime){
uzemmod=0;
nappaliuzemmod();
Display.drawRGBBitmap(20, 30, nap64_vidamnap, 64, 64);
}else{
uzemmod=1;
ejszakaiuzemmod();
Display.drawRGBBitmap(20, 30, hold64_hold, 64, 64);
}
}PWM:
Természetesen a ventipwm 0-255 között állítható de kb 180 körül már elindul lassan. A Ventik sima egyszerű 12V-os 8cm-es PC ventillátorok, nincs külön szabályzás láb figyelmbe véve, ezért a legparasztabb egyszerű 12V-os venti is jó rá. A meghajtás LN298-as modullal van. Ami elmegy 5V-on is de a legjobb a táplálásnak ez a kínai mini szutyok. [ITT]
ledcWrite(enable1Pin, ventipwm); -
Az üres loop nem maxol ki egy magot teljesen?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Postas99
senior tag
Jahh majd elfelejtettem, hogy a loop-ba tedd bele hőmérséklet és páratartalom kiolvasást, és a kijelző frissítést is. Ugye nálam még +1 dolog van hogy a páratartalom és hőmérséklet olvasásnál az előző értéket is letárolom és ha legalább 1 tizeddel változik az érték akkkor frissítem a kijelzőn az adatokat, mert a század érték változás nem érdekel, zavaró lenne és teljesen felesleges.
-
Postas99
senior tag
válasz kemcso #22801 üzenetére
Majd elfelejtettem:
Csatalkozók viszonylag kicsúszásmentesítése:1, régi alaplapról forrasztottam ki venti csatit, ennek az ellenoldala is rendben van, de lehet USB satöbbi tüskesoros csatit kiberhelni alaplapról, a lényeg hogy az ellenoldal is legyen meg, plusz ne lehessen fordítva feldugni!!!!!!!!!
2, RJ11-es aljzat és hozzá csati, sajnos ezt krimpelni kell, tehát kell hozzá fogó és fej is, és megfelelő kábel is.
3, [Innen rendelsz]A saját negatív tapasztalatom, hogy itthon nem kaptam megfelelő csatlakozót aljzattal együtt. Nem csak hogy ne csússzon ki, de polaritás helyesen is kell feldugni a cuccokat és ez véletlenül se történhessen meg, akinek pedig odaadom az sajnos műszakianalfabéta, és hiába kis csini baba, nem szeretém az összes időmet ezzel tölteni nála, inkább összerakom hülyebiztosra.
-
Istv@n
aktív tag
válasz cog777 #22802 üzenetére
Köszben rájöttem, hogy hol hibáztam.... Azt gondoltam, hogy a freertos task-ok úgy viselkednek mint a loop, de nem. Betettem egy for ciklust, illetve az időzítést a vTaskDelay()-al oldottam meg és így futott rendesen.
Viszont valamiért akkor is megszakad az mqtt kapcsolat, ha külön taskban futtatom az sql insertet és az mqtt kezelést. Pedig próbáltam még külön cpu maghoz is rendelni őket...
A miért kell kérdésre: jelenleg csak a webes felület és az sql van használatban, aminek az adataiból egy grafanás dashboardon tudom nézni a rendszer aktuális állapotát, illetve a weben tudok kapcsolni/időzíteni néhány dolgot. Nemrég viszont beállítottam egy home assistant-ot, amibe szeretném ezt is beintegrálni a jelenlegi meghagyása mellett.
Egyébként találtam egy HA addont, ami az mqtt adatokat át tudja küldeni egy sql adatbázisba. Még próbálozom egy kicsit, de ha megunom, lehet, hogy megpróbálom azt a vonalat... -
kemcso
Ármester
válasz Postas99 #22805 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, kíváncsi leszek majd, ha az egész projekt fent lesz githubot.
PWM: folyamatosan változik, vagy egy fix értéken fut a ventillátor? Ha igen, akkor mi alapján, mi határozza meg?
Csatlakozó tippeket is köszi, a boardra beforrasztod ezek szerint?
-
Postas99
senior tag
válasz kemcso #22811 üzenetére
A PWM értéke menüből állitható, hogy be tudd állítani a ventillátor sebességét. Ezt egyszer kell csak beállítani hogy milyen gyorsan nyomja ki a levegőt a terráriumból, vagy szívja be (venti iránya a mérvadó). Természetesen bármikor változtatható. Ha belépsz a menübe.
Nem igazán csináltam board-ot neki, minden be van forrasztva az ESP32-re, és paraszt lengőben van megcsinálva. Nem vettem rá a fáradtságot, hogy külön nyákot gyártsak rá.
Elméletben jó vagyok, de farigcsálni, fúrni és mindent SZÉPEN megcsinálni ehhez kicsit béna vagyok, ezért mondom, hogy nem termékdíjas cucc. A szoftver az más tészta...A csatlakozó azért kellett, hogy a BMP260-at be tudják tenni a terráriumba és a kivezetett kábelt rá tudják dugni a dobozból kiálló tüskesorra úgy, hogy polaritás helyes legyen, tehát nem lehet fordítva feldugni.
A venti pedig csak 2 láb vagyis a PC-s normál csati Y elosztóval akár, de tud 2 ventit is vezérelni de azt nem írtam meg hozzá.Egy szerelő dobozban van az egész cucc. A relés vezetékek kivezetve tömszelencén kereszül. A menü pedig 1 db Rotatry kapcsolóval aktiválható és a forgatással lehet benne lépkedni. Kilépés és mentés pedig a megnyomással történik.
Nem azt mondom, hogy OMÉK termékdíjas cucc, de a célnak tökéletesen megfelel.
A következő LVGL-es megoldás lesz. De nem vettem a fáradtságot rá, hogy nekiálljak.Más projektem van éppen.. szemenkénti táp adagolás kutyakajára amit kiadagolás után nedvesíteni kell. Szerencsére ma találkoztam bent a cégnél termék gyártás terén egy jó szakival akinek volt már ilyen több projektje, így tud nekem segíteni a megvalósításban. Az első megvalósítás kudarcba fulladt, tervezési hiba végett. Ugye nem vagyok gyártás technikus nem ismerem a granulált termékek adagolására vonatkozó aranyszabályokat, így kapásból sz@rt terveztem. Ez van, be tudom ismerni ha hibázok. Sosem szégyen mástól tanulni, és igyekszem azt a fajta tudást is magamba szívni.
Mindjárt itt a halloween, azzal is kéne haladnom, lidérc lámpa, műanyag gyerek babajáték szemének mozgatása (alvós baba szemének mozgatása stb) van egy halom olyan amit elkezdtem de félre raktam. Ez mind a magam szórakoztatására, nem életbe vágó dolog. Beszélő koponya állkapocs mozgatással. Pislogó lidércek satöbbi.. ezt mind szeretném. Van olyan is amit le sem írok inkább... mert nincs aki tudna segíteni egyáltalán, nem még a ChatGPT sem, az meg főleg nem, de az összes (DE)genaratívAI sem.
-
allein
addikt
Sziasztok, van egy ilyen esp eszközöm [link] , mellette egy ledszalag ami 5m, 60/m: ws2812b, 5V led. 55” tv hátuljára megy fel, szerintem elég lesz 4m, tehát 240 led.
Tv egy LG, Piccap + HyperHDR beállítás után [link] elvileg helyettesíteni lehet az ambilightot.
Képen látható adapterem 5V 15A, az adaptert az esp-re csatlakoztatom, a leszalagot pedig az esp-re.
Esp-n már fent van a wled, be kell még állítgatnom. Szükségem lesz egy tápegységre amit a ledszalag 2 végére csatlakoztatom mint power injection? Jól gondolom?
Teljesen elvesztem, mindenképpen össze kell kötnöm az esp-t a ledszalaggal, jól gondolom? Ellenkező esetben nincs mi vezérelje a ledszalagot?
Amint belőttem az wledet az esp-n, akár lanon is csatlakoztathatom az esp-t a modememre?- split the outputs of the dig uno?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz allein #22814 üzenetére
Szia! Igen, ahogy az alsó ábrán van, mindkét végén kell táp neki.
Fenti képen már láthatóan össze van kötve az esp a ledszalaggal, mi a kérdés?
Az esp-t az ip cím alapján fogja keresni, mindegy, h hogy csatlakozik, ha a router látja.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
nagyúr
Nem értem pontosan mi a kérdés. Az ESP GND és DATA pin-jét kell a LED szalaggal összekötni, a képen látható módon, de erről a tápról el tudod látni a LED szalagot és az ESP-t is, természetesen Y kábellel, tehát a táp külön-külön megy a két eszközhöz, véletlenül se az ESP-n keresztül kapja a LED szalag a tápot. Vagyis ha így szeretnéd tápolni az ESP-t, akkor nem 2, hanem 3 felé kell a tápot ágaztatni.
Az utolsó mondat nem tudom milyen nyelven íródottszerk.:
Most néztem meg a linkelt eszközt, a kollégának igaza van, nem tudom mi lehet ezen 30$, talán minden egyben van, nem neked kell összedrótozni mindent.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Tudsz linkelni légy szíves egy ilyen Y kábelt?
Ez is járható: esp-t a tv usb csatijára kötöm, elég lenne az esp-nek? Ha az esp-t lanon a switchre csatlakoztatom, létrejön a hálózati kapcsolat, ugyanakkor lanon az esp tápot is tud kapni?
Milyen tápegység ajánlott erre a projektre?
van amúgy kettő esp32 s2 minim, de azt olvastam a wled nem telepíthető ezekre. Amúgy van egy másik LG-m, csak ezt még nem lehet rootolni, szóval a projektet két tv-re szeretném 🤓
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz allein #22818 üzenetére
a közös gnd miatt inkább a külső táp maradjon.
Most már poe is kell? wowww... ha az eszközök tudják, akkor tápolható a "lan kábelről".
wled devices szerint műxik S2-vel is, de lehetnek bugok és neked kell összeállítani a binárist. viszont erre felesleges esp32, amikor a 8266 is rengeteg leddel elbír, nem jut eszembe mennyi a mex ajánlott, de több, mint ami a tv-re fér...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
Tankblock
aktív tag
Forrasztani tudsz-e?
Ha nem akkor keress ismerőst, kérdezd emg h mit szeret és hívd meg....Hosszabban, ha a LAN verziót vetted meg a fenti ESP32 modulból akkor nem kell földet közösítened. Rakd vel a szalagot a TV hátára (forrasztani kelleni fog, mert valószínüleg nem tudod 90 fokban csak úgy hajtani a szalagot, vagy vehetsz hozzá 90 fokos toldót is)
ha ez megvan a szalag egyik felét a ESP32 modulhoz csatlakozattod. A méásik felét meg GND-GND hez a tápot a táphoz, itt lehet WAGO, vagy csak 9mm dugó ba teszel y, dupla vezetéket whatever.....
SW feltöltöd a ESPre majd installálod a boardra, rá a LANt és a lant meg a Switch/routerbe. TV-t beállítod a leírás alapján, arra figyelj h 1 IP cím tartományba legyenek.....Ha nem a LAN verziót vetted meg akkor a végén ESP32 beállítod ugyanarra a AP mint a TV-t. Én nem használnám a TV USB portját arra h az ESP32 táplálja....
Release the Beast....
-
ViZion
félisten
-
allein
addikt
válasz ViZion #22821 üzenetére
Jó reggelt. YT, LG webos ambilight, számtalan videó van. Piccap és HyperHdr szoftverek kellenek, rootolt LG tv.
Olvastam, hogy mókolni kell öket, ezért nem foglalkoztam velük mert nem értek hozzá.
LAN verziósat vettem, egy kicsit balfaszul tervezték meg mert az a piros műanyag az usb c csati útjában van,
de amúgy szét lehet szedni:[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Wolfram #22828 üzenetére
Oled, E9, 2020 év elején 600k körül volt, Philips oledet váltott le 934, nekem sokkal jobban tetszik a webOS az androiddal
szemben, voltak akkoribban más gondok a Philipsszel (lyp sync probléma ami nagyon zavaró volt), ezért ment vissza és lett helyette LG, viszont nagyon szeretem az ambilight-otTudom,, egyszerűbb lenne egy Philips ambilight, egy kicsit túl vannak árazva a Philips tv-k.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz allein #22827 üzenetére
nem tudom, h miért írod, tv-t nem nézek, oda nem kell, a monitoron meg évek óta van, amit építettem...
Neked próbáltunk segíteni...
usb portot minek elérni, ha ota lehet frissíteni? Tápot meg a pineken át kap gondolom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Wolfram
aktív tag
Alis kacat #34: infra távirányító vezérlővel.
Ezt hogy lehet normálisan dobozolni? 😳
Gondolom 2mm-es műanyagon nem megy át az IR. -
And
veterán
válasz Wolfram #22832 üzenetére
Ha belegondolsz, maga az IR-sugárzó és a detektor is műanyagházas, szóval van olyan fajta, amin átmegy. Gyári készülékeken is sokszor műanyag takarólap mögött van az IR-vevő. Itt eleve NIR-hullámhosszról van szó, a láthatóhoz nagyon közeli 850..900 nm környékén. A plexi /akril/, polikarbonát majdnem teljesen átlátszó ebben a tartományban. Egyébként célszerű lehet a detektor IC-t (TSOP xxxx) nem olyan kivitelű PCB-n használni mint a fotón látható, mert ebben a formában nehéz az előlap közelébe szerelni.
-
Postas99
senior tag
válasz Wolfram #22836 üzenetére
[Transparent RED sheet] Áltátszó piros lap.
-
Postas99
senior tag
válasz Wolfram #22839 üzenetére
Igen.
Transparent = Átlátszó
Translucent = Áttetsző
Itthon is találam olyan aki árul átlátszó"fóliát"celofánt ami egyáltalán nem ugyanaz mint a fólia.
Itthon szinte csak olyat árulnak ami ragasztós lámpabúra fólia, meg vasalható, fából készült repülőkre. Ezek több 1000 Ft-ba kerülnek egy 60*30 méret pl.[ Szerkesztve ]
-
Wolfram
aktív tag
válasz Postas99 #22844 üzenetére
Pénzért mindent.. találtam ilyet is:
PLEXIGLASS SHEETS INFRARED TRANSMITTING
Infrared transmitting (IRT) sheet was specifically formulated for projects requiring ultraviolet (UV) and visible light blockage while allowing infrared (IR) transmission starting about 750nm.
[link] -
cog777
senior tag
Leteszteltem, FreeRTOS alatt rendben mukodnek a C++ szalak: Future, Promise, Thread.
Az elso kettovel az adatcsere is mukodik!
Nem kell hasznalni a queue-kat...Szal inditas:
void thread_worker()
{
while (1)
{
auto thread_id = std::this_thread::get_id();
Serial.printf("Thread ID: %d", thread_id);
Serial.println(F(""));
vTaskDelay(1000 / portTICK_PERIOD_MS);
}
}
...
// 2 szal inditasa:
auto th = std::thread(thread_worker);
th.detach();
auto th2 = std::thread(thread_worker);
th2.detach();Adat csere:
void task_producer_fnc(std::promise<data_s> &&signal)
{
std::this_thread::sleep_for(std::chrono::milliseconds(1000));
Serial.println(F("SIGNAL from thread"));
signal.set_value({.data = 42});
}
...
std::promise<data_s> signal;
auto slot = signal.get_future();
std::packaged_task<void(std::promise<data_s> &&)> task_producer(task_producer_fnc);
auto future_producer = std::async(std::launch::async, std::move(task_producer), std::move(signal));
// Var az szignalra
auto value = slot.get();
Serial.printf("Data_s Value: %d", value.data);Bocsanat, ha trivialis, talan FreeRTOS kezdoknek jol johet. Engem is meglepett hogy hogy ezek a C++ ficsorok mukodnek.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cog777
senior tag
Hianyoltam az egyszeru kommunikaciot a szalak kozott, regebben Qt-t es Boost signal-t hasznaltam. Aztan kiderult hogy tok egyszeru a promise-al kuldeni adatot a belole kinyert future-be.
Itt van egy masik pelda adatcserere, a producer megvarja amig a consumer elindult, majd kuldi az adatot. Az egyik direkt async-et hasznal, a masik thread-et. FreeRTOS alatt a Thread ugyanugy FreeRTOS utasitasokat hasznal csak el van rejtve a stack meg egy csomo minden. De a Promise-future paros tenyleg nagyon jo. Ha megvan irva a move constructor es assignment operatora a struct-nak, akkor nincs nagy adatmozgas ha promise-t hasznalsz.
Gyakorlatilag: konstruktor hivas, majd move konstruktor.#include <iostream>
#include <future>
#include <thread>
#include <chrono>
/*
Ez tortenik a struct keszitesekor:
ctor2
move ctor
move ctor
Received signal: 42
*/
struct data_s
{
data_s() { std::cout << "ctor1" << std::endl; }
data_s(int v) : data(v) { std::cout << "ctor2" << std::endl; }
data_s(data_s &&rhs) : data(std::move(rhs.data)) { std::cout << "move ctor" << std::endl; }
data_s &operator=(const data_s &rhs)
{
std::cout << "copy operator" << std::endl;
if (this == &rhs)
return *this;
data = rhs.data;
return *this;
}
data_s &operator=(data_s &&rhs)
{
std::cout << "move operator" << std::endl;
data = std::move(rhs.data);
return *this;
}
int data{0};
};
void task_consumer_fnc(std::future<data_s> &&f, std::promise<void> &&ready_signal)
{
ready_signal.set_value();
while (true)
{
if (f.wait_for(std::chrono::milliseconds(100)) == std::future_status::ready)
{
auto d = f.get();
std::cout << "Received signal: " << d.data << std::endl;
break;
}
}
}
void task_producer_fnc(std::promise<data_s> &&signal, std::shared_future<void> &&ready_slot)
{
ready_slot.get();
// std::this_thread::sleep_for(std::chrono::milliseconds(1000));
signal.set_value({42});
}
int main()
{
std::promise<data_s> signal;
auto slot = signal.get_future();
std::promise<void> ready_signal;
std::shared_future<void> ready_slot(ready_signal.get_future());
std::packaged_task<void(std::promise<data_s> &&, std::shared_future<void> &&)> task_producer(task_producer_fnc);
auto future_producer = std::async(std::launch::async, std::move(task_producer), std::move(signal), std::move(ready_slot));
std::this_thread::sleep_for(std::chrono::milliseconds(1000));
std::packaged_task<void(std::future<data_s> &&, std::promise<void> &&)> task_consumer(task_consumer_fnc);
std::thread thread(std::move(task_consumer), std::move(slot), std::move(ready_signal));
thread.join();
return 0;
}[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Undoroid
őstag
válasz Wolfram #22832 üzenetére
Szia!
Azért, hogy bedobjak egy másik verziót és kicsit megkavarjalak , bedobok egy régen használt verziót is: az analóg fotózáskor használt filmet is lehetett erre használni, ha fényt kapott! Mondjuk nem hiszem, hogy túl sok filmtekercsed van otthon!
* * *
Azért, hogy ne csak OFF legyek: Régebben kérdeztem a régi mobilok kijelzőjének felhasználásával kapcsolatban...driverek hiányában lebeszéltetek róla! Valaki próbálkozott már azzal, hogy a megalkotására az AI segítségét kérte? Vagy nyugodtan engedjem el ezt az irányt is és vegyek hagyományos kijelzőt?
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
nagyúr
válasz Undoroid #22849 üzenetére
Nekem még nem jutott eszembe, de érdekes ötlet.
Bár az ilyen komplex kódok írásával kapcsolatban nincs jó tapasztalat az AI-al, és egy hibátlan szintaktikával, de rossz logikával megírt driver nem biztos, hogy nagy segítség lenne.Mindenképp írd meg, ha jutsz vele valamire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kevesebb mag, több AI: teszten az Intel Lunar Lake
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Apple asztali gépek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest