Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Archttila #7220 üzenetére

    Ez érdekes, hogy az archarm alaptelepítésben felteszi a haveged-et, mikor meg a mainline Arch meg arra törekszik, hogy a default minimáltelepítés egyre kisebb legyen, jól megritkították a base csomagcsoportot is emiatt, se kernel, se hdcpcd, se text editor, se semmi nem települ alapból. Természetesen mainline Archon haveged sem képezi részét az alaptelepítésnek, hiszen nem szükséges a rendszer működéséhez.

    Bár ezzel az alaptelepítéssel is lehet vitatkozni, mert Arch-nál nincs alaptelepítés. Az egy dolog, hogy az emberek 99%-a az installation guide alapján azzal kezdi, hogy felnyomatja a base csomagot, de ez nem kötelező, ki lehet hagyni, lehet helyette csak saját kútfőből csomagokat feltenni. A base csomagcsoport csak kényelmi funkció, hogy ha valaki nem tudja mi kell a rendszer alapműködéséhez, az se hagyjon ki semmit. Bár már ez sem mondható el róla, mióta kiszedtek belőle mindent.

    A qutebrowsert tesztelem pár hete, igaz nem intenzíven, de másodböngészőnek próbálgatom itt-ott. Eddig vegyesek vele a tapasztalatok, de még nem tudtam eldönteni, hogy mi lesz vele, adoptálom fő böngészőnek vagy dobom.

    Brave-et semmiképp nem akarok használni, nem szeretem a Chrome-alapú böngészőket, de ha használhatóak is lennének, akkor sem akarom azt a tábort erősíteni, hogy mindent bekebelezhessen a Google, már így is túl nagy hatalmuk van a böngészők piacán, weben, stb..

Új hozzászólás Aktív témák