Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Echoo
senior tag
Hát, felment egy kölcsön firewire dvd-ről a 10.4, látszólag minden ok, most indul először. Az Online update frissíti az oprendszert 10.4-ről Leopardra? Gondolom nem.
-
Echoo
senior tag
Azt hallottam, hogy elég lecsukni a gépet, nem kell leállítani. Mi történik ilyenkor?
-
Echoo
senior tag
Ez 1.2GHz-s, 1.25Mb. A 10.4 felment, bekért egy csomó infot, majd kaptam egy kék asztalt egy fekete nyíllal. 5 perc után kikapcsoltam. Köv indítás Kernel Panic. Nem megy ez nekem, basszus!
-
törölt tag
válasz Paarthurnax #2558 üzenetére
A mac13-ba tett core2-nél igp-vel együtt kevesebbet fogyasztó (idleben kb harmadát) ulv i5 listaára 10-20 dollárral több. A helyhiánnyal takarózás átlátszó, hisz a prociba épített igp miatt nincs szükség integrált nvidia cuccra, mint az eggyel korábbi 15-ös modellek lapjain, ergo annak a helye felszabadult volna. Az energiafogyasztásnak is csak segített volna, ha nem egy 9400 megy folyamatosan, hanem le tud váltani a prociban integrált megjelenítőre. Azt meg végképp ki hiszi el, hogy az apple nem tudott volna az imidzs miatt lenyelni pár tíz dollárt?
Nem, nem flamelni akartam, mert mostanában elkezdtem gondolkozni, hogy mégse lenne olyan rossz egy 13-as mb, de hát ez meg a 3g modem hiánya eléggé becsukta a kaput.
-
Esmein
nagyúr
válasz #95561216 #2613 üzenetére
Nekem a mostani laptopom sem tudja a 3G-t, meg az osszes szolgaltato MAC alapjan szuri a forgalmat errefele, adnak is donglet minden 3G net szerzodeshez (sokszor meg laptopot, is, de az nekem nemkell ), ugyhogy meg ha lenne is benne akkor is plusz ket bukfenc lenne atirni a mac cimet meg atrakni a kartyat. Nem vitatkozni akarok, belerakhattak volna, de igy se vesz el az ertekebol, legalabbis szamomra.
Az meg hogy nem frissitettek a 13"-ost. Majd ha a forradalom falhoz allitja oket ugyis frissitik, addig meg a 2.4-es C2D is akkora ugras az 1.6-os atomhoz kepest, hogy Quinn Malory tag pupillaval nezne ha latna...
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
asysoft
aktív tag
válasz #95561216 #2617 üzenetére
Ha a processzor mellé akarnának VGA-t rakni (hogy ne csökkenjen az előző generációhoz képest a grafikus teljesítmény), akkor +1 chip kéne az alaplapra (ugye 9400 chipset is egyben, ami i5 mellé is kell). Persze fogyasztás terén -kizárólag i5 GPU-val - valószínűleg még jobb lenne a notebook (bár az új MacBook Pro 13"-ban az elméletileg 9400-nál kedvezőbb fogyasztású Geforce 320M van).
-
PierNight
aktív tag
Sziasztok laptop vásárlás elött állok és hetek óta nézegetem a kínálatot.
100-120ezert szánok laptop vásárlásra. És a t-mobilenál ugyebár lehet venni macbook-ot 110ezerért +havi 8000ft-ot kell fizetni. Ma este elhatároztam, hogy ezt fogom választani.
Mindig is tetszettek a macbook-ok csak nem is dolgoztam meg nem is egy olcsó valami
Ha már úgyis kiadok 100x ezer ft-ot egy laptopra az a havi 8 ezer ft nem b@sz fölhöz, (max leszokok a cigiről ) arról nem is beszélve, hogy laptopok közül a mac-ek tartják legjobban meg az értéküket és teszem azt 2-3 év múlva lecserélném eltudom adni annyiért, hogy utána már nem kell olyan sokat befektetni az új gép megvásárlásába. Kb annyiba fog kerülni mintha most vennék egy átlag laptopot és 2-3 év múlva lecserélném... (jól gondolom?) Most néztem unboxing meg review videót és jól látom, hogy már nem adnak távirányítót a white macbookhoz? Attól még ha veszek hozzá tudom majd távirányítani? Ami nagyon tetszik az a mágneses töltő csatlakozó (ezt is ma tudtam meg) Kérdésem még lenne 1001 csak nem akarom itt "mocskolni" a fórumot. Esetleg valaki aki a tmobile-tól vette vagy white unibody mac-je van és szánna rám időt PÜ-ben vagy msnen azt nagyon megköszönném -
Barett 50cal
senior tag
az miért van hogy a macbookom tapijánál ugye még van az akét 'egérhelyettesítő rész' és ha finoman nyomom le egy picit akkor olyan mintha morse jeleket adnék,olyanhangja van..picit furcsaa..mitőllehet?S:
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Echoo
senior tag
Szép az élet. Mégis sikerül életet lehelnem a gépbe. Most tolom rá a Leopardot. Ahhoz képes, hogy semmi Mac-es előéletem nincs, egész jól megy. Az fsck, a Disk Utility, a TransMac mind ismeretlen fogalmak voltak előttem, most meg itt telepítgetek... Tök logikus és érthető az egész, kezdek ráizgulni. Nehogy a komolyabbik notim átváltozzon...
-
Echoo
senior tag
Nos, én asszem behozom a kalapácsot, és szerteszét verem ezt a hulladékot. Hol látja a hdd-t, hol meg nem. Elegem van, ez egy agyonvágott retek, az előző gazdái használhatatlan szemetet csináltak belőle.
3x installáltam újra, most épp nem indul, mert nem lát hdd-t. A dvd-je eleve halott volt, tehát most kezd világossá válni előttem, hogy itt ennek a dolognak vége.
Nincs egy törött képernyős gépe valakinek? Kettőből egyet talán csinálnék. De ezt horror áron lehet majd rendbe hozni. Szegény kis Dellem, amit cserébe adtam ezért a szemétért, hogy száradt volna le a kezem.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tetszik a Mac, csak azt, hogy ez egy ilyen gép. Másikra meg nem maradt pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
Paarthurnax
senior tag
Most jöttem haza az Apple Storeból, megvan a MBP. Majd megírom milyen.
13", 2.4Ghz, 4GB, 250GB hdd, átszámítva 254e Ft volt. Extrákat nem kértem. Majd jövőre kicserélem egy SSD-re, ami benne van hhd-t, de a 256-os egyelőre túl drága.Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
norbx
aktív tag
válasz Paarthurnax #2629 üzenetére
zsiroskenyer
-
Barett 50cal
senior tag
hello
van egy 500gbos külő vinyóm.egyik nap még tudtam olvasni,és rakni rá fájlokat a macről,tegnap óta meg már nemngedi.Aztirja hogy csak olvasni tudom.Miért van ez?nemcsináltam vele semmit...:STime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
norbx
aktív tag
válasz Barett 50cal #2631 üzenetére
ntfs? ha az mit hasznaltal az irasahoz? tuxera ? mert az 15 napos ha nem vetted meg.en igy jartam.
-
norbx
aktív tag
válasz Barett 50cal #2634 üzenetére
a mac os alapbol nem irja az ntfst csak olvassa.csak segedprogrammal irja.ilyen pl a tuxera.az ntfs monunter stb gondolom ha demo volt fent akkor lejart es nem irja.a system preference be nezd meg alul van e valami feltelepitett program aminek ott vannak a beallitasai
-
válasz Barett 50cal #2634 üzenetére
Ez a kép mindent elárul.
NTFS fájlrendszer van a külső vinyódon, amit rásegítés nélkül nem tud írni az OSX. Tedd fel ezt a programot, indítsd el, majd a menüsávon megjelenő macskára bökj, válaszd ki a meghajtódat, és próbáld újra az írást.
“All nothings are not equal.”
-
válasz Barett 50cal #2638 üzenetére
Ja, mert Snow Leopard kell hozzá (10.6), az támogatja gyárilag az NTFS írást.
Régebbi verzióra marad az NTFS-3G...[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
tag
ssd meghajtot kell venni es kesz
-
asysoft
aktív tag
Gyárilag? Valami "hackkel" kell engedélyezni, s mikor utánaolvastam, azt a következtetést vontam le, hogy nem véletlenül nincs gyárilag bekapcsolva (tapasztalatok elég vegyesek, instabilitást okoz). Én NTFS-3G-t használok, lehet, hogy nem a leggyorsabb, de inkább várok, mintsem valami balul üssön ki...
-
_Blank_
senior tag
válasz Paarthurnax #2629 üzenetére
végre hogy meszülted grat.
elképesztő hogy maj' 80k huf különbség van az itteni árcédulához képest -
KlezOne
tag
Sziasztok.
Laptop vásárlás előtt állok, és úgy döntöttem macbook pro-t veszek. Az egyik kiszemeltem az új macbook pro 13" ( 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB DDR3, GeForce 320M).
Vagy arra gondoltam hogy egy használt előző szériás 15"-ös macbook pro-t vennék, amiben a 9400m+9600m-es videokarik vannak, 2,8GHz-es C2D-val. Jobban szeretném ha nemlenne 15"-ös, viszont szerintem a 15"-ös erősebb/gyorsabb mint az új 13"-as. Szerintetek mekkora a teljesítménybeli különbség? mert ha nem számotevően nagy, akkor inkább a kisebbiket választanám. A régebbi model is tudja a multi touch-ot, vagy csak most az újak?Köszönöm előre is a válaszokat.
--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
-
Echoo
senior tag
Ha a leopard install disket kimásolom pendrive-ra, akkor lehet oprendszer alatt frissíteni? A külső dvd nem olvassa a dual layer lemezt, usb-ről meg nem bootol (mivel G4).
-
doc
nagyúr
en Leopard alol nem tudtam elinditani a DMG-ben levo Snow Leo telepitot, azt mondta hogy irjam ki dvd-re, igy nem megy
ugyhogy azt csinaltam, hogy a disk utility-vel 'restore'-oltam a dmg-t egy pendrive-ra, majd a pendrive-on inditva a telepitot mar mukodott (nem kellett arrol bootolni, csak megnyitni a pendrive-ot)
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs