Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barett 50cal
senior tag
windows7et tudsz rá rakni... tudod melyik macbookot akarod?mármint hogy melyik évben készült(pl early 2008,vagy mid 2010 stb)
ha személyesen megtudod nézni, először azt hogy működik e, akku üzemidejét coconutbattery-vel, nem foltos e, nem tört e el, működik a bill és a tapipad...ezek sztem nemgyakran romlanak el.
ennyiTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
share
tag
válasz Barett 50cal #3701 üzenetére
még nem tudom, szerintem 2008, mivel nem tehetek meg egy újabbat. bios, stb ugyan az, mint normális notin?
kicsit most off-on vagyok, elnézéseteket kérem!
-
Barett 50cal
senior tag
énis 2008assal kezdtem, simán at tudsz rá szokni, húgom 2hónapja kapott egy macbookot, windowsról simán átállt. részben azért szeretjük a gépeit az applenek mert az oprendszere rohadtjó.
windowst simán. BootCamp a progi neve, alapból rajta van,de érdemes snowleoparot először felrakni,azzal sztemkönnyebb..
vannak mások is, de ezis tökéletes.(csinál egy NTFS particiot, és ennyi)Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
share
tag
válasz Barett 50cal #3705 üzenetére
és akkor két rendszer?
nekem szükségem van a windowsra, de tetszik a macbook.
kicsit most off-on vagyok, elnézéseteket kérem!
-
_Gomba_
tag
válasz whitezo88 #3695 üzenetére
a CMD+Space ? (System Preferences, language & texts, de ott alapból az van beállítva. Csak összeakad a spotlight bill. kiosztásával, onnan ki kell venni a pipát)
System Preferences----Keyboard-----Keyboard shortcuts
petrosilov:
Amelyik informatikus köpköd az apple gépre az:
-nem ért hozzá (ne hallgss ilyenre)
-vagy nem látott még ilyet, csak a pc-nek élÉn szerintem nem összehasonlítható a pc és mac, de ebbe nem folyok bele.
Ha veszel egyet tuti megszereted.share:
Mac és OSX nélkül ? Legnagyobb hiba. Windows helyett xbox, ps.[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
Bocs nem voltam teljesen figyelmes. Ha a merevlemez Windowsos gépből származik akkor valószínű, hogy Windowsos programmal volt létrehozva a partíció, ezért az OSX nem tudja átpartíciónálni. Emiatt előbb át kell partíciónálni Windowsos programmal létrehozni a kívánt méretű partíciókat s utána fel telepíteni. Ez elég problémás, mert eleve Windowsra van szükség ehhez. És valószínű, hogy Windows alatt nem tudsz átméretezni HFS partíciót.
Ezért inkább mentsd el a mostani mac-es partíciót (pl. klónozás vagy Time Machine), formatáld újra Disk Utilityvel (pl. bebootolod DVD-ről a rendszert mintha telepítenéd, s telepítés előtt már van Disk Utility). Legjobb, ha törölsz minden partíciót és újakat hozol létre:
egyet a winnek és egyet az OSXnek. Majd visszamented a rendszert. Ezután már nem lesz szükséged a Bootcamp Assistantre, de ezután már nem kellene hibaüzenetet dobjon. -
Eszleny
aktív tag
válasz Barett 50cal #3682 üzenetére
Én egy 64GB-ás Samsungot használok. Sajnos Bootcamppel együtt már szűkös.
(#3690) whitezo88: CTRL+ALT+0
[ Szerkesztve ]
-
paix
tag
válasz Eszleny #3716 üzenetére
Szia!
Köszönöm, azóta megoldottam a dolgot. Mielőtt beleraktam a problémás hdd-t leformáztam disk utilityvel, mégis gond volt vele.
A megoldást az hozta, hogy bebootoltam az install dvd-ről, és a Partition Map Scheme-et Master Boot Recordról lecseréltem GUIDE-ra. Nem vagyok benne biztos, hogy közvetlen volt az összefüggés az MBR és a probléma között, de ez megoldotta, utána már működött, ahogy kell.Köszi mégegyszer!
paix
-
Thusor
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy mostanában mennék USA-ba. Nézegettem a McBook Pro 13,3-as gépeket. Ha ott venném meg a gépet, és ott vennék hozzá +2 év garanciát akkor azt Európában, Magyarországon is tudom érvényesíteni vagy csak az USA-ban?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Landon
őstag
Adódott egy kis(?) problémám a 13"-os Macbook Pro-mal (2010): Észrevettem, hogy amkor a gép leveszi a fényerőt vagy én manuálisan teljesen "elsötétítem" a képet akkor középen egy "folton" nincs teljesen elsötétítve a kép hanem kicsit látszik ami épp a képernyőn van. De csak középen egy folton. Kérdésem az lenne, hogy ezzel fognak csinálni vmit garanciába vagy ilyen miatt vissza se vigyem?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Fuhh megtaláltam a dolog okát azt hiszem... tovább vizsgálgattam a dolgot lámpával a képernyő mögött és rájöttem hogy pont ott van a "folt" ahol az Apple logo van! Nekem a macbook mögött van pont egy asztali lámpa ami pont mögötte világít így ha a gép leveszi a fényerőt és a lámpa hátulról megvilágítja akkor látszik ez a "folt szerű jelenség". Megnéztem egy elemlámpával is és ha pont rávilágítok a logóra akkor már, mivel olyan erős a fény, majd az egész képernyőt bevilágítja "hátulról". Remélem érthető mit írok... Azért ha vki lenne olyan kedves és megnézné egy elemlámpával a saját macbook-ján is ezt a dolgot azért nagyon hálás lennék bár biztos vagyok benne hogy a entiekben leírt dolog a "jelenség" oka. De azért egy pillanatra kivert a víz.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Thusor
őstag
válasz StoneBridge #3726 üzenetére
Köszi a választ. Én is így hallottam, de azért jobb volt hogy itt is megerősítettek ebben.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Landon
őstag
Koszi sracok, mindenkinek!
Newl: kell meg kep?
[ Szerkesztve ]
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 2006-os év végi macbook-om. A Combodrive teljesen halott ki is szedtem. Szerettem volna feltolni egy winfost, hogy néha nagy unalmamban ha nem vagyok otthon is tudjak valamit játszani.
Először is Bootcamp assistant-al megformáztam egy partíciót majd ügye kérte a dvd-t egy külső dvd-t kötöttem a gépre újraindult de nem tudott bebootolni ( azóta magától se tud optionssal lehet csak) Ezt egyszer kétszer megpróbáltam hátha... de semmi.
Hanyagoltam egy kicsit. Később nálam landolt egy laptop dvd. Szétszedtem a macbookot rákötöttem direktbe az olvasót és ugyan ezt végigjátszottam, de semmi.
Kérdés, hogy a jó büdös életbe lehet rá wint feltelepíteni?! Már nem is érdekel a játék dolog, csak tudni akarom, hogy mit rontok el?!
Valakinek valami ötlete?Köszi.
-
csuki00
tag
Semmi, nem lehet bebootolni róla.
-
csuki00
tag
válasz Eszleny #3738 üzenetére
Igen nyomva tartom. De csak a mac-es partíciómat látom (winbootpendrive ide vagy oda) . Sőt mint már írtam, csak így hajlandó elindulni. Ha nem nyomom az options-t (alt) akkor az almalogó villog mindenféle krikszkrakszra vált és nem bootol. Ez azóta van, hogy először külső vinyóról felakartam tenni rá egy wint-t és a bootcampet lefuttattam megformáztam egy meghajtót majd kérte, hogy indítsam újra aztán már ez fogadott.
Megpróbáltam újra de semmi. Így kicsit furcsállottam a dolgot de végül hagytam. Majd később szétszedtem és rákötöttem egy dvd-t direktbe az alaplapra. De ott se akart működni nem is látta magát a meghajtót. -
biker
nagyúr
Jól látom, hogy a macbook és a macbook pró 13" közt uszkve 2gb RAM, alu ház, és a világító bill a diffi? Meg a fw port
Ennek a fehér háznak van repedés gondja?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
whitezo88
nagyúr
kalibráltam a macbookom (most van benne 10 ciklus) de idegesít hogy 2%-ot csökkent a health (96ről 94re). miért esett ennyit? így hogy merjek kalibrálni majd? lesz majd 50 ciklusnál 50% health v mi?
am vicces hogy 0 billvilágításnál, 1es fényerőnél wifi, bt off 13:10et mutat feltöltve
hát igen az "akár 10 óra üzemidő" akkor megy ha semmit se csinálsz rajta. -
biker
nagyúr
válasz whitezo88 #3747 üzenetére
nekem is érdekeseket mutat, 2:30 és 4:50 közt ingadozik most 81% töltésnél, 1 ciklusos
50% fényerő, 25% bill fény, BT off, wifi onElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
xedos
addikt
Ne foglalkozzatok már ennyire az akksival! Nem kell!!!
Ha félév alatt a felére esik a kapacítása, akkor cseréltetni kell.
Az akksi elektronika sem pontos 1%ra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest