Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nova96

őstag

Úgy gondoltam, a megírt pakkomat elharmadolom és a nagyobb részt most kirakom a másikat később.
    Ez kb. 2 hónap termése.

Ga-Rei-Zero

Ezt is elég régóta megakartam nézni, de csak most került rá sor. Ami a történetet illeti in medias res kezdés amit szeretek, főleg, hogy utána vissza tér oda, kicsit több infóval.
    A történet tetszett, nem írnák róla semmit, mert spoiler mentesen nem tudnám felvázolni. De, elég sok féle jelentés tudhat magának a történet…összetett. Nem a szokásos anime,hogy le ülsz és üres fejjel is megérted miről szól. Itt többről van, szó de még se annyira durva jelentésbeli tényező, hogy nehéz legyen megérteni.
    Ami felidegesített, az két részbe egy 14 perces szakasz….elég nyújtott/feleslegesnek éreztem a többi jó volt, háttér infók stb… És ami még felidegesített az a fordításba az “ördögözők” nem tudom angolba is így van, de ez lényegébe nem helyes…az ördögözők az Ao no Exorcist….ezek nem írom le milyen űzők…de aki látta tudja.
    Elég, sok érzelmet bemutattat, szerintem még a kevésbé “tapasztalt” animéseket megviselheti, de csak egy kicsit nyomasztó. Elég sok érzelem található benne.
    Amit, vicces pillanatnak szántak, azon mind nevetem, nagyon jól megvolt csinálva, eredetinek tűnt. Amit imádok.
    A zene, rendbe volt de semmi extra. A grafika is rendbe volt nagyon szép volt 2006-os animéhez képest, és a karakter dizájn is jó volt. Volt egy pár csúnya cgi, de viselhetőek voltak.
    Összességébe: Érdemes megnézni, akinek kicsit más kell mint, süket dumálás a semmiről és tartalmat akar nézni.
    9/10

Hatsukoi Limited
    +Speical

Az első két rész nem tetszet, de után teljesen lefoglalt és csak a 12. résznél vettem észre, hogy vége. A történet egyszerű, nem is érdemes beszélni. A lényeg nincs főszereplő sok szereplő között ugrál a történet, amik néha össze futnak. A vége, tetszett, de a speciálba mást vártam igaz az is jó volt. Vicces, volt az a helyzet. A karakterek az elején unszimpatikusak voltak, de a végére egészen szerethető karaktereké váltak. Karakterfejlődés végig megfigyelhető. Volt benne humor/szerelem igaz a fő ága a történetnek. Nem minden vicces részen nevetem, de általában jól eltalálták a poénokat. A zene rendbe volt, grafika is rendbe volt. Semmi egetverőt nem kell tőle várni, kis kikapcsolódásra tökéletes. Ami igazán, felhúzta nekem a pontszámot, az a utolsó szakasz vagyis ez nem pontos mert 3. résztől már tényleg tetszett, mivel volt benne hülyéskedés amit szeretek, és egy két kisebb komolyabb pillanat.
    7/10

Kaichou wa Maid-sama!
    +OVA+Speical

Rég nevetem ennyit egy animé-be a főleg rajtuk:

De, mindenki viccesen alakított általában és nagyon jól sikerült mindegyik. Vagyis, nekem tetszett behaltam amikor megváltozott egy két embernek a rajzolása, mert mindig nagyon egyedien lett megoldva és viccesen. De, erről sokat nem beszélnék aki nézni fogja úgy is tudja majd. A humoron kívül még az OST-t dicsérném meg, nagyon hozzá illet mindegyik OST, nem volt semmi felesleges dráma keltő zene. Se felesleges túl drámázás. Mindegyik OST-t tetszett, de a OP/ED csak átlag, na mind1.
    A történet egyszerű, karakterfejlődéssel teli..sok vicces pillanattal. Sok szereplővel akikről tudunk meg dolgokat nem csak szokásos bemutatás és semmit nem tudsz róla. Persze a fontosabb szereplőkről ami itt nem 4 db ember úgy kb. 8-9 sőt több is, de most nem számolnám meg. Néha volt egy kis szereplő váltás, de végig egy szereplő életét követjük végig. Volt egy két pillanat ami nem tetszett, nem részletezném, bőven érdemes megnézni az első 8 rész nekem kicsit lassabban ment utána meg ette magát. És jó volt nézni.
    8,5/10
    Innentől SPOILERT tartalmaz:
    A kapcsolat végig érdekesre sikerült és jó volt. Az aranyas “moe” pillanatokat jól elkaptál Misa-chan-nál. A vég kifejlett tetszett, és örülők, hogy megmutatták az embereknek. Mert már kellet az oda és az is pozitívum nem valami hárem hülyeséget akartak összehozni. Ami nem kellet volna az a gyerekkori barát…aki szereti szerintem felesleges volt igaz vicces volt, de mint kapcsolat terén felesleges.

Samurai Champloo

Már az elején, gondoltam, hogy ez nagyon jó lesz. Az OP, meg maga a kezdése az in medias res.. mint írtam szerettem, igaz itt nem volt akkor nagy ugrás a történetbe.
    A történések tetszettek, a harcok is igaz, volt két alkalommal azt mondtam, de nemár…. mivel olyan dolgokat kevertek az egészbe, amit szerintem nem kellet volna. De azoktól függetlenül elégé lefoglalja azt embert. Ami érdekes volt, hogy bármi történt a következő részbe úgy tettek volna mintha semmi se történt volna, ami kicsit meglepett. A történet ahogy halad előre, egyre jobban tetszett, és a végére megint össze jött, hogy “már vége is?”.
    Sajnos, de befejezés terén elégé befejezet. De szerintem még lehetett volna, a végen egy két régebbi képet róluk, ha már egy elmeséléssel kezdődik… 50 évvel később….na mind1 az utolsó 6 résznél már nem is mondott semmi információt szóval gondoltam, hogy nem lesz úgy lezárva ahogy nekem jó lenne. Ettől függetlenül tetszett, a vége.
    Az OP nagyon tetszett, az ED már kevésbé ,kivéve a néha változó ED-k amik 1-1 részre tűntek fel azok jók lettek, mert természetesen az OST nagyon jól sikerült. Megadták a hangulatot az egész. Volt egy két dolog ami még nem tetszett, de azoktól eltudok tekinteni. Erősen ajánlott, aki szereti a harcot, kisebb kalandokat.
    9/10

Kanon

Eddigi legvegyesebb érzéseket adta át az anime. Mivel, semmivel nem volt bajom elnéztem az animét, de hiányzott valami…és ekkor írtam a topic-ba..amikor megkaptam később kellet volna megnézni, ami nem igaz…csak tovább kellet volna nézni. De, mindig tartogattam mert az utolsó részeket egybe akartam nézni. Ami egy hétvégén jött össze szerencsére.
    Történet, folyamatosan bontakozik ki, de nekem a vége felé tetszett igazán. Amit megfigyeltem, elég hamar ki lehet következtetni mi lesz következő részbe, sok agyafúrt anime után.Már minden animél gondolkozok mi fog történni, nem lehet lelőni az agyam. A második dolog ami rontott nálam egy piszok kis spoiler…ami 4 hónap alatt nem ment ki a fejemből… bezzeg a tanulásnál…és folyamatosan vártam, hogy megtörténjen……
    Ezen a két dolgon kívül, semmi kivetésen nem volt, grafika elképesztő, de tényleg 2006-os és egy két 2012/13 anime ronda mellette. A második kiemelendő tény nekem az OST, is nagyon tetszett hangulat teremtő volt. OP,ED nekem mellette gyengének tűnt, de lényegtelen.
    A történetről nagyon sokat lehetne írni, de egy szóval KEY. Nagyon kidolgozott lett, minden téren nincs lezáratlan rész, vagy rövidre vágott rész, mert kevés az idő. Minden karakternek megvolt a szerepe és meg is mutatták. De nem is írnák, róla sokat nézni kell. Tényleg nem írnék sokat, mert a végén én is írok spoiler-t. Nagyon tetszett összességébe, de ha az a két dolog akár tökéletes anime lett volna, nekem is.
    9,5/10

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo

Elég sokat olvastam erről, mielőtt neki vágtam, de miután megtudtam, hogy nem egy picsogó a főszereplő és akkor pont befejezték egyből elkezdtem.
    A történet elemei külön-külön már volt megtalálható…talán úgy lehetne mondani SAO+Campione+ kis saját ötlet alapján jött létre…szvsz. A lényeg ami kapunk egy nagyon jó történet, jó főszereplővel…egyetlen hátrány a 10 rész….de szerintem lesz folytatása. Külföldön is elégé felkapott lett…elégé reménykedek…mert etette magát rendesen.
    Nagyon jó főszereplő, és mellékszereplők. Poénok, néha perverzek de olyan viccesre vették, hogy mindig nevetem. Karakterek mind szerethető, harcok egyszerűek, de annyira mégsem ,van benne fantasy de pont annyi amennyi kell. OST az a kevés tetszet, OP átlagos az ED jó pofa volt…és érdemes végig nézni a részeket teljesen a végét a végén van egy fél perces kis poénkodás/hülyéskedés.
    8/10 Egyenlőre azt mondom csak ennyi de lehet, hogy egy második évad befolyásolná a pontot.

Kumo no Mukou

Szeretem Makoto Shinkai munkáit, és végre még egyet megnéztem közülük . 0 elvárással kezdtem neki mivel, mindegyik művének más a mondandója, de mégis egyeznek egyes részek. És eleinte, nem tudtam mekkora dráma lesz. De, nem is akarom lelőni.
    Pont annyi, hogy a kis szívemet kicsit meghatotta. És szerintem több nem is kellet bele.
    A történet tetszett, de őszintén azt hittem valóság alapja, less igaz utolsó műnek se volt valóság alapja, így annyira nem voltam csalódott. A grafika nagyon jó még így is, hogy milyen “idős”. Nagyon szerettem, az ábrázolását is, nagyon minőségi munkákat add ki. Az OST is hozta a munkái minőségét. De, nem mondanám mesterműnek, se nagyon jónak csak jónak. Megnézése ajánlott kellemes volt, sok sz*®ság után.
    9/10

Sakurasou no Pet na Kanojo

A története és cselekménye nagyon hasonlít a Toradora-ra, de azért mégse ugyan az.
    A történetről nem beszélnék, mert az egész spoiler lenne, de nekem tetszett és a vége is. Csak remélem nem akarják majd folytatni. Igaz, ha hozni fogja a szintet akkor jöhet, de szerintem már túl nyújtott lett. Elég pofás befejezést kapott, mindenen téren. Az OVA-ból kiderül majd, hogy akarják e folytatni vagy sem. Az zene, a poénok minden helyén volt. És a hangulat miatt amit átadott , élvezet volt nézni. És persze a karakterek miatt akik, nagyon szerethetőek. És mindenkiről megtudunk minden lényeges dolgot.
    Többet nem írnák, mert még igy írtam kis spoilert nagyon ajánlom megnézését. A drámák után nagyon jól esett az utolsó 8 rész. Mivel folyamatosan néztem, ahogy jöttek a részek.
    10/10

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru
    vagy Ore Shura

Nagyon sokat olvastam erről az animéről mivel tetszett, a története az első 3 rész hétről hétre néztem, utána feladtam és egybe letoltam. Ennek az animének egy hiába van még pedig az adaptáció…sok lényeges dolgot kihagytak, de a vége felé már össze kapták magukat. És ekkor változata fel az első hiába a másodikat túl rövid let. Egy 24 részes anime teljes lezárást is kaphatott volna…de nem vágjuk félbe és soha ne is folytassuk….logikus.

A történet eteti magát, nagyon aranyos sokat lehet rajta nevetni. A zenék stb. nem sorolnám nekem mindegyik tetszett bármikor lehet nézni típus nálam. Vagyis nem kell rágörcsölni és figyelj stb…
    Én ajánlom megnézését, és reménykedek még egy évadba. Igaz, a manga sokkal jobb vagyis ezt mondják, de szerintem csak jobban ki vannak fejtve a dolgok. Szerint a megvalósítása jó lett, igaz lehetett volna jobb, ha hosszabb, de nem ismételgetem magam. Igaz, nem értem sokak ki akadtak Mahiru stílusán, én csak annyit mondok rá: „figyeltek egyáltalán”? Annyira látszott, hogy
    8,5/10
    SPOILER
    megjátszott az egész….és milyen is a személyisége… szóval érdekes…VÉGE

Zetsuen no Tempest - The Civilization Blaster

Már írtam az első feléről, hogy pozitívan csalódtam egy elég nagyot. Így első feléről nem beszélnék. A második évadról meg nem beszélnék mivel spoiler áradat lenne belőle. Így annyit összessége nagyon jó animét, érdekes, izgalmas, akció dús és még vicces is. Ennek a szezonnak az egyik kiemelkedője, az OST, elképesztő ennek is lefogom szedni a zenéit…kivéve OP2/ED2… az első után olyan sz*rt kiadni, na mind1.
    Nem írnánk regényeket szóval utoljára:
    ajánlott megnézni igaz aki fél a bishounen-től az se féljen szerencsére nincs csöpögés a semmiről, és ha szerintem nem is annyira zavaró ebben …. az OVA-t várom igaz az már csak a rajongók miatt lenne. Elég jó befejezése lett, nincs elváratlan szál.
    10/10
    Kis spoiler alatt megjegyezném:
    Első évad végig érdekfeszítő volt, és amikor befejeztem az első felét féltem, hogy nem fogja hozni a második fele ezt. Ami félig igaz, mert újra össze kellet állni a képnek.
    Vége

Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next

Őszintén megvallva, így második évad után is azt mondom..még kell évad hozzá. És pont úgy zárták le, hogy folytatásra legyen esély. Az elsőhöz képest két dolog változik: ez már komolyabb hangvételű, de még nem seinen és más rajzolás…de erről már írtam szezon kezdésnél.
    A történet folytatódik, szokásos hülyéskedés, programok…és többet nem írnánk mert akkor mi maradna megnézésére?:D
    Tetszett a folytatása, de rövid… egy nap alatt betoltam az egészet, nagyon élveztem, de nem tökéletes a mű, az biztos, hogy nem mindenkinek fog ennyire tetszeni…mert ha csak a karaktereket nem szereted meg, akkor sablonnak tartanád. És ami még változott természetesen a karakter alkotott véleményem…elég sokat. OP nagyon tetszett, ED elment ami jó volt az előzetes alatti kis fél perces hülyéskedés jót tett neki.
    Összessége első évad tetszett vágj bele ugyan olyan jó, kíváncsian várom mikorra tolják ki a 3. évadot…remélem 3 év múlva jön -.- :DD Én nagyon megszeretem az összes karakter így megérdemli nálam a :
    9/10

K-ON!!!
    +OVA (25-26-27)

Őszintén megvallva sajnálom, hogy vége lett, igaz még van egy film, de még az se rendes lezárás a történetnek mivel nem az eredi célt érték el….szóval remélem még jön évad.
    A történet alakítását tekintve itt nagyon részt kapott a slice of life, ami eleinte nem tetszett, de után már elfogadtam kicsit több zenét vártam volna, de az más animére marad…Beck?
    Valahogy éreztem ez lesz a lezárása és tetszett, de ismétlem én szívesen nézném őket…ez tipikusan az a anime amit bármeddig eltudnánk nézni . A zenék ugyan úgy jó volt, OP1/ED1 nagyon jó volt, mert a közbe lévő zenék is, de az OP2/ED2 a többi zenéhez képest elégé gyengécske lett..szvsz.
    Grafika ugyan olyan jó, nagyon nem lehet róla írni szeretted/tetszet első évad, nyugodtan nézz bele nem csalódsz benne, csak kicsit mást kapsz vissza.
    9/10
    Megnéztem, hogy megy e még a manga és sajnálattal látom, hogy nem. Így kezdtem bele az a részekbe.
    Megnézésük után rájöttem, hogy már csak egy film van és nem értem miért kellet abba hagyni, egyrészt a főterv nem teljesült és tovább lehetne folytatni….sőt annyira egyértelmű, hogy folytatni lehet…szeretik is akkor meg nem értem…..ez csak a mangaka tudhatja..na mind1.

The Wolf Children Ame and Yuki

aki nem látta nézze meg, 2 óra úgy elszállt, rég láttam ennyire jó animét, de tényleg egyszer nem állítottam meg. Egy kicsit tudnék a grafikába bele kötni ami egyrészt gyönyörű volt és az én hülyeségem lenne az amibe bele kötök. A OST is mindegyik nagyon jó volt. Abszolúte megérdemli a díjat amit kapott.
    Ezt írtam korábban, amit tartok, de kiegészíteném. A történet egyszerű, de nagyszerű és ezt még feldobja, hogy kellemes hangulatba adja át az egészet szívmelengetőként emiatt szerették meg annyira. Mert manapság ritka az ilyen. Persze, belelehetne kötni ha nagyon akar az ember, de feleslegesnek érzem, mivel figyelmen kívül lehet hagyni. A karakterek nagyon kidolgozottak lettek, igaz annyira, hogy sokak folytatásba reménykednek, de feleslegesen mivel elégé lezárt történet lett. Vagyis még egy szál, nem lett lezárva egyesek, szerint de azok nem nézték meg rendesen a filmet.
    10/10 +1

Kokoro Connect OVA avagy lezárás

Azért kezdtem ebbe bele, mivel elég nagy űrt hagyott a film egyel feljebb…és arra gondoltam, hogy egy kedvenc folytatása elég lesz..hát nem így lett. Végig néztem, mert érdekelt, de később kellet volna megnézni miután, letudtam a filmet. Mert így csalódtam az egészbe+ szerintem az is ott van, hogy többet vártam… Lezárás megvolt történet kiszámítható volt…nem a szokásos Kokoro szvsz…de lényegébe tetszett újra láttam a szereplőket újabb bonyodalom, és végre lezárás kapott. Ismétlem nem a film után néztem volna egyből biztos, megkapja a szokásos magasabb pontot..igaz ez is elég magas lett.:D
    9/10
    Folytatássá nem lesz két ok miatt:
    -sokaknak nem tetszet sablon blablabla.. amikor nem csak sok kis részét külön látták már….és ez meg egybe volt…
    -a második az eladás… Esetleg a bonusz, hogy úgy zárták le, hogy ne lehessen folytatni, igaz folytatni bármikor lehet, csak itt pl. értelmetlen lenne.
    SPOILER
    A végéről mindenki döntse el mit gondol, nagyon sokáig értetem kit fog választani a vége előtt meg az a kis “álom világ’” vagy hol…az a beszélgetés után őszintén nem tudom hova tenni…mert ezzel épp arra céloztak, hogy öt fogja választani…na mind1 alapból rá gondoltam. És az új személyisége nagyon tetszett Iorinak…és csak most ismertem fel, hogy Yui (K-on)hangja szóval végkép öröm volt, hogy ilyen formába is halhatom.

Maoyuu Maou Yuusha

Első amit kiemelnék az a szinkron hangok, mindegyik nagyon jól elvolt találva és örülők, hogy ugyan azt a két főszereplő hangot hallottam mint a Spice and Wolf-ba.. egyszerűen más hangot nem tudtam volna elképzelni oda. A történet nagy része ezután fog kezdődni, ez amolyan kis bevezetés szerintem, igaz történtek dolgok, és van benne cselekmény is rendesen, de még a felét nem mutatta meg az anime.
    Karakter rajzolás tetszet, kicsit más nem a szokásos és nem is gond, hogy változatosat mutatott. A grafika az egész rajzolt volt, ami szerintem jó csak néha nem lett éles, amit gondolom br-be javítanának. Összességbe ajánlom, de hiába hasonló mint a SaF, ez teljesen más stílust képvisel. Nem lehet össze hasonlítani szerintem. És remélem az össze br után jön a második évad.
    9/10

Death Billiards

Ezt már nagyon vártam, és pont azt kaptam vissza amit vártam. Sőt, még kicsivel jobb is lett mint vártam.
    A történetről nem beszélnék. De, egyet mondanék érdemes figyelmesen nézni.
    A grafika rendben volt, sőt tetszett az egész amit megvolt rajzolva, elégé egybe volt. A szinkronhangok is rendbe voltak. Na jó, nem írom tovább mi volt rendbe mert mindennel megvoltam elégedve.
    25 percet bőven megér szerintem, 1x még biztos megnézzem.
    8/10

Little Witch Academia

Death Billiard mellet ez vártam, még volt egy, de az nekem trailer alapján nem tetszett. A nevét már nem tudom.
    De, ez egy kellemes kis történet volt. Voltak egyes jelenetek amiket már filmekbe láttam már. De, szerintem ez nem nagyon zavart. Jól elesett, egy más fajta karakter és grafikát látni nem a megszokottat.
    Akár még egy 12 részes anime-t is megnéznék belőle, de nem hiszem, hogy lesz. Érdemes megnézni.
    8,5/10

Naruto Shippuuden 278-304

Egy újabb adagot szedtem össze és elég hamar le is toltam. Még mindig szeretem ezt az animét.
    Ami megfigyeltem a Chikra filler alatt sokkal jobb volt az ábrázolás/grafika, azt a szintet minden részbe elfogadnám.:DD Igaz, az pont valami ünneplés céljából készült amiatt lett olyan jó.
    Ezen a 20+ rész alatt, haladt a történet, de még mindig sok a filler, igaz amikor a haladt a történet legalább jól megvolt csinálva. De, egyenlőre a filler se annyira rossz. Csak felpöröghetne.

The IDOLM@STER

Kicsit kételkedően álltam neki, de pozitívan csalódtam, gyengébbet vártam. De, előre leszögezném, hogy eddigi animéim közül ez volt a legváltozóbb „pontozású”. Azaz nagy részébe jó részek voltak, de voltak nagyon jók kicsit gyengébbek, stb. Épp ezért elégé sokat gondolkoztam milyen pontozást kapjon.
    Első sorban a karakterek nem voltak szimpatikusak kivéve a producer után Miki és szép lassan mindenki szimpatikus lett. A karakter személyiségek jól lettek találva nem volt két egyforma, de a karakter rajzolás szempontjából sokszor hasonló lett, de még annyira nem zavaró. A szinkronhangok is nagyon ellettek találva, és a zenék közül is csak egy-kettő volt gyenge a többi nagyon jó volt.
    A történet egyszerű, épp ezért nem is írok róla. A benne történtek jól felvoltak építve, és örülők, hogy nem minden csak a „mese” világról szólt benne. Egyes elemek nem tetszetek, de ezt lentebb spoiler-be megírom. De, szerintem ez nem fog mindenkinek tetszeni, mivel olyan típusú anime.
    Más részt egy kis változtatással szép kis háremet lehetett volna csinálni :DDD
    8,5/10
    SPOILER
    állattal beszélgetés, és, hogy milyen össze tartó a családja Hibiki-nek krokodil nem fal senkit. Értem én…:D
    meg egyes részek elvoltak húzódva mint a „gonosz” és még volt egy kettő, de nem írnám le.
    Vége

Sekirei

1.évad
    Elég, sok helyen olvastam már olyan mint a RU, de be kell látnom, hogy az első évad közelébe nem volt.
    Sok-sok sablon volt, és még ki is számítható a történet és ezt mind kárpótolva volna a service, de elég gyengécske volt. Egyetlen ami vitte nálam a sorozatot, az a humor elég sokat nevetem rajta és épp emiatt ajánlanám, de ezt az évadot inkább a humor és kevéske ecchi-hez. A történet eszméletlen egyszerű, grafika nem rossz, karakter rajzolás nem rossz, OP/ED elment. Összességébe: elégé átlag anime, sok humorral és emiatt én még simán az ajánlható kategóriába tenném.
    6,5/10

[ Módosította: BomiBoogie ]

Új hozzászólás Aktív témák