Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Abu85 #8620 üzenetére

    Ugyanakkor amennyire tudom, még mindig nem könnyű bizonyos kódokat hatékonyan futtathatóra megírni VLIW-re. Bár nyilván, ha a fordító adott, azért egy fokkal könnyebb a helyzet. :R

    Tévedsz viszont a HT-vel. Az nem erőforrás kezelés, ez a probléma. Az erőforrás megosztás. Arra való, hogy a memória-eléréseket és pipeline kiürüléseket megelőzve gyorsuljon a végrehajtás. Ugyanakkor pont emiatt folyamatosan nyomja mindkét szál a parancsokat, amiket a hardver oszt be magának, innentől pedig az OS időszeletes ütemezője értelmét és működőképességét veszti. Ahogyan a %-os terhelésmérő is. Egyszerűen át van verve az OS, hiszen 4 magot lát, pedig csak 2 van.
    A HT jó lesz, ha eltűnnek a kritikus, soros részek, és jól párhuzamosítva lesz minden, de amíg ez nem áll fenn (DX11), könnyen lehet hátrányosabb, mint előnyös. Volt alkalmam megtapasztalni. ;)

    (#8621) daveoff:Meglátjuk. Legalább lesz végre valami közös alap, ha nem is közös tudás. Mivel a DX12-ből is csak a a tervezett közepes szintet tudja a Maxwell, míg a GCN a magasat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák