Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #57958 üzenetére

    Az tegnapi tesztek nyomán számos olyan vélemény született, hogy a 4090 valójában CPU limites és hogy sokkal gyorsabb CPU-kra lenne szükség ahhoz, hogy meg tudja mutatni a teljes potenciálját (és hogy épp emiatt a még benne rejlő potenciál miatt éri meg az árát)

    Egyrészről persze az Nvidia találgatósban is említetted, hogy ebben megint az Nvidia driver overhead mutatkozik meg, ami az AMD esetén nem áll fenn.

    Másrészt azt gondolnám, hogy persze lehet számítani arra, hogy a következő években fejlődnek a processzorok, de a hagyományos értelemben vett ST teljesítménynövekedésen, valamint a X3D cache növelésen túl bizonyára létezhetnek olyan technikák amelyek ezen túlmenően is hozzájárulhatnak a gyorsuláshoz - amennyiben a GPU és a CPU >megfelelően< tud együtt dolgozni.
    Ilyenekre gondolok esetleg, mint pl a CXL-en keresztül történő kommunikáció, ami a hírek szerint 100ns-ról 10-20ns-ra is csökkentheti a válaszidőt, vagy mint például Smart Cache / ReBar.

    Mit gondolsz (/ tudsz) lesz ilyen vagy hasonló AMD CPU - AMD GPU együttműködéséből fakadó előnyöket (advantage TM) kiaknázó új technológia, ami segítheti az RDNA3-at?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák