Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz huskydog17 #56503 üzenetére

    Nem értek egyet.

    Egyrészt az AMD nem az RDNA2, hanem már az RDNA1 árazásával a kooperatív álláspontot.vette fel. Nem mondanám feladásnak, "csak" épp [korporatív érvelés] a margót tartották szem előtt.

    Egyébként 2019-ben ennek ellenére nőtt a részesedésük. "Mentségükre" szól, hogy azóta megváltozott a helyzet és a kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot.

    Az, hogy az Intel beleköp-e ebbe a levesbe, vagy hogy veszélyeztet-e bárkinek az eladásait az már kétséges. A piaci részesedést lehet, de azért nem jár díjazás.

    Tehát ha a.jelenlegi keresleti-kínálati.viszonyok fennmaradnak, akkor az intel.egészen nyugodtan beállhat az msrp áraival az nvidia és az AMD mellé "látszólag nem versengve". Látjuk, hogy ma ha valamit msrp áron lehet kapni, már az versengésnek számít.

    A kérdés legfeljebb az, hogy az Intel "új" gyártókapacitást hoz-e be. Ugye abu többször Mondta, hogy sem az nvidia sem az AMD nem gyárt többet, mint amennyiről azt gondolja, hogy el tudná adni a gamereknek is - talán olcsóbban - bányaomlás esetén.
    Ha ehhez képest az Intel legalább akkora új volument hoz be, akkor az enyhíthet a nyomáson.

    De még mindig kérdés, hogy milyen formában fogja értékesíteni. Hiszen az Intel gpuk is jók lehetnek bányászatra - raklapostul. Ebből a szempontból az Intel részéről versengésnek az minősülne, ha prebuilt gépekben nagy mennyiségben hozzá lehetne jutni a kártyákhoz.

    Tehát szerintem az AMDnek nem kell féltenie az eladásait amíg minden is elfogy a polcokról - még ha a részesedése csökken is.
    Emiatt én nem hiszem, hogy jelenleg az AMD mozgását csak az új belépő intellel szembeni küzdelem mozgatná.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák