Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathulhu

    addikt

    válasz Tyrel #43797 üzenetére

    Huhh, eleg sok mindenben tevkepzeteid vannak. Nem vagy tisztaban se a mobil chipek komplexitasaval, se a piacok volumenjevel.
    Egyreszt az a fittyfasz A13 mobiltelefon lapka 8.5 millard tranzisztort tartalmaz mig egy teljes Zen2 CCD mindossze 3.9-et (teruletre 98 mm2 vs 74 mm2), azaz joval nagyobb egy A13 mint egy fityfasz Zen2.
    Masreszt csak iPhonebol evi bo 200 millio darab kel el (es iPadokat nem is szamoljuk, amibe jellemzoen nagyobb SoC kerul), illetve ott van meg nagy megrendelokent a Qualcomm, hasonlo volumenekkel.
    Ezzel szemben a teljes PC piac kb 200-250 millio evente, es ennek a toredeke AMD. Szoval van ket nagy megrendelod tobb evre visszameno, stabil, kiszamithato, es tobb evre elore tervezheto volumennel, es van egy kis megrendelod, akinek az elso megrendelese nalad, par tizmillios darabszam es kisebb chipek, az anyagi csod szelen tancol(t), igy nem lehet evekre elore stabilan tervezni vele. Melyiket szolgalnad ki?
    De megha nem is priorizalod a vevoidet es azonos felteteleket biztositasz nekik (hulye lennel), akkor is ki tud nagyobb kapacitast lekotni? Az apple, aki nagy marginnal tudja arulni a premium iPhonejait, vagy az AMD aki allando arhaboruban van az intellel es az nVidiaval, es eleg alacsony hasznot tud realizalni, igy a licitnel is sokkal kisebb a mozgastere.

    Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell

Új hozzászólás Aktív témák