Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #36368 üzenetére

    Ezt a feltételt nem csak IGP-vel lehet teljesíteni. Ami igazából kell az a címfordító a multiprocesszorba.
    A HSA önmagában egy olyan szabvány, ami különálló memóriákat nem is támogat, de mivel már rég nem a szabványosítás szakaszban vagyunk, hanem a gyakorlati, implementációs szakaszban, így a gyártók a szabvány adta kereteket ugyan kötötten implementálhatják, de ezen bőven túlléphetnek, ahogy az AMD túl is lép a ROCm implementációjával. Emiatt a HSA-nak van nekik egy HSA+ kiterjesztésük, amivel mehetnek a dedikált GPU-k is, GCN3+ architektúrával.

    A Vega 20 sok területre készül. A gyorsítónak viszont nem igazán lehet más célterülete, elvégre PCI Express csatolót használ. A tokozott megoldások támadhatnak mást is. Plusz ez a hardver ugyanúgy professzionális és gaming is, mint a többi.
    Az NV-nek az adatközpontokból 700 millió bevétele van. Az AMD-nek ugyaninnen nagyjából 400 millió. De az Intelnek nagyságrendekkel több, negyedévente majdnem tízmilliárdos szintű, tehát maga a piac óriási, csak az AMD és az NV eddig a morzsákat kapta belőle. Ezeket a morzsákat felszedegették, de nem fognak leragadni ennyinél. Az AMD-nél a Rome és a Vega 20 párosa fogja nagyon letámadni az egészet, amivel már az Intel sem fog tudni mit kezdeni, akkor teljesítményfölénybe kerülnek. Az NV is saját Power9 dizájnt csinál, ami megint az Intelnek rossz, hiszen már a mai GPU-ikat is Power9-hez szabják, hát még ha együtt is tervezik a platformot. Plusz jön fel az ARM, mint a talajvíz. Krzanich lassan látta meg, hogy hagyományos szempontból itt bajok lesznek, és ezeket is rosszul reagálta le. Vettek FPGA-gyártót, vettek egy rakás AI céget, szóval költekeztek mocskosul, amiből eddig egyedül a Nervana jött be. Az Alterával sem tudnak igazán mit kezdeni a 10 nm-es node nélkül, ráadásul a Xilinx szoftverben durván elhúzott, és még spanolnak is a konkurensekkel, AMD-vel, NVIDIA-val, IBM-mel, ARM-mal. Nem azért lett Krzanich kipaterolva, mert másfél évtizeddel korábban rossz helyre tette...

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák