Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #35100 üzenetére

    Akkor légyszíves mondd ki:
    Valójában ma is lehetséges lenne 4x16-os tömbök helyett pl 6x12-es tömbök értelemszerűen azon az áron, hogy a teljesítmény/tranzisztor mutató romlana.

    De egyébként zárójelben kérdezem, ha ez így van, hogy nincs skálázódási akadály az SE-k számával kapcsolatban, ha mögé tudod tenni a szükséges multiprocesszor teljesíményt (ami elmondásod alapján tehát 3tflops / SE), akkor valamit nagyon rosszul csinál az AMD.

    Egyrészt az nvidia kártyákban láthatólag jobban hasznosulnak a tflops-ok. 8-9tflops számítási kapacitással hozza azt, amit a vega 12tflops-szal. És a 11-12ftlops (+33% vs 1080) az ehhez képest 30-40%-kal jobb eredményt, miközben 50%-kal több az SM.
    A te állításod tehát az, hogy
    - az AMD 4x16-os tömbje a lehető legjobb megoldás és a 4SE-hez szükséges a 16 CU, vagyis a 3 tflops/SE. Ennek némileg ellentmondanak azok a tesztek, amelyek azonos órajelen hibahatáron belüli különbséget mutattak a vega56 és vega64 között.
    - Az AMD ha a 12tflps számítási kapacitást 4 tömb helyett 6 tömbbe szervezné, akkor 2% és 7-8% közötti teljesítménytöbbletet adna.

    Másrészt az AMD akkor a polarist nagyon elronthatta. Ugyanis az is 4 SE-be van szervezve, miközben ott egy SE-re csak mindegy másfél tflops jut.
    Vagy mégse? A vega64 több mint kétszer akkora számítási kapacitással rendelkezik, ehhez képest inkább csak 50-60%-kal erősebb annál (kivéve persze a 4K-t, ahol a compute tényleg elfogy a polarisban) Ebből az 50-60%-ből 15-20%pontot a magasabb órajel magyaráz. Tehát a 77%-kal több CU csak 30-40%-nyi többlet teljesítményben hasznosul. Itt azért lehet némi deficit, nem? (Különösen ha azt feltételezzük, hogy már a polaris is compute nehéz volt.)

    Harmadrészt ha tényleg a 3tflops/SE vezet jó eredményre, akkor az Intel miért volt olyan hülye (vagy miért hagyták, hogy olyan hülye legyen), hogy 24CU-t 4SE-be szervezzen, amikor ez nettó pazarlás?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák