Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz gbors #30605 üzenetére

    "minél több mindent sikerül "jól" beütemezni, annál kevesebb szükség van preempcióra. "
    Ez nyilván triviálisan igaz, ugyanakkor a gyakorlatban az a helyzet, hogy a preempcióra azért van szükség, mert nem mindig tudható előre amire később szükség lesz, tehát ha már jó sok mindent optimálisan beütemeztél, és hirtelen jön egy sürgősebb feladat, akkor máris bokán lőtted magad preempció nélkül.

    Pedig komoly az összefüggés. :K Az zöldeknek-nek láthatóan nem volt (és most sem az) célja mindent hatékonyan támogatni a modern API-kból, mindent annak vetettek alá, hogy olyan architektúrát tervezzenek az alapoktól, ami energiahatékony és a fő funkciókban igen gyors. Nyilván bőven volt ezzel tapasztalatuk is a Tegra vonalról. Ez egyébként remekül sikerült is, szó se róla. Ahogy a pirosak is szvsz jó munkát végeztek azzal, hogy szépen kövessék az API-k igényeit, és próbálják kiszolgálni hardverrel, amik a szoftveres oldalról igények megmutatkoztak. Bizonyos szempontból ténylegesen az történik, hogy a zöldek a jelennek fejlesztettek, a pirosak viszont kicsit a jövőt is szem előtt tartották, és ez bizony tranzisztorba, és fogyasztásba kerül. :K Na, és akkor a találgatás, hogy ezt senki nem tudhatja, mikor és egyáltalán valaha fog-e számottevő előnnyé alakulni a piros oldalon. :)
    Természetesen abban egyetértek, hogy a zöldek, mint ahogy említettem, komoly mobilos tapasztalatuk révén bizonyosan alkalmaz más, apróbb perf/watt hatékonyság javító trükköket is. :K :R De szvsz az egész nem sokat érne, ha nem lenne ehhez optimalizálva az egész architektúra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák