Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    És még valami eszembe ötlött ezzel kapcsolatban, csak is piaci szempontból, ami indokolná azt, hogy az új generáció igenis befoghatja.
    Ugye a GTX580 az optimalizált, ráncfelvarrt, ''kimaxolt' változata a GTX480-nak, ezzel kb. 15%-os gyorsulást értek el a csúcskategóriás GPU-val. Ami egy ráncfelvarrás esetében nem is rossz, mégis kicsit kevéske lett. Sokan több potenciálra számítottak a Fermiben.
    Ezzel együtt megjelent a Barts is, ami még a régi architektúra alapján készült, annyira jól sikerült, hogy az addigi alsó-közép, középkategóriás elődre legalább 40%-ot rávert, gondolok itt az 5770-re, mert ugye annak a szerepét veszi majd át valamilyen szinten, ezért is volt probléma a jelölés, mert megtévesztően hatott. Ennyivel feljebb tolódott minden, és ezt követni fogja a többi termék is. Ugye a Cayman már egy teljesen új architektúra vonalat képvisel, ez már nem az R600 éra, így kicsit magasabbak az elvárások. Ha egy sima ráncfelvarrással 15%-ot biztosan el lehet érni, akkor egy ekkora mértékű újítással ha minden klappol, -márpedig a késés oka pont ebben lehet keresendő, talán a driver tökéletesítése - akkor azért sokkal több teljesítménybeli javulás lesz elvárható. Ha nem így lenne a Barts jó szereplése miatt a 6900-asok - és most csak az 1GPU-s vonalról beszélek - túl közel állnának egymáshoz teljesítményben, és az ársáv is elég szűk lenne a 6870-től felfelé, ha a teljesítményük alapján elmaradnak a GTX580-tól, mivel ekkor a GTX580 árához kell belőni őket. Ugye ebben a kategóriában az AMD részéről valszeg 3db kártyáról beszélhetünk, 6930, 6950, 6970. Így a Barts teljesítménye alapján - amit csinálhattak volna vérszegényebbre is, alacsonyabb ár mellett- én a 6970 esetében az 5870-re nézve +30%-ot várok legalább. Ugyanis csak így látom értelmét a további két kártyának, különben megeshet, hogy a vásárlók az egyiket nem vásárolják, mert hiába drágább vagy olcsóbb, teljesítményben alig nyújt többet vagy kevesebbet. Szerintem a 6930 -at pont az 5870 szintjére fogják pozicionálni, talán még fölötte is lesz egy kicsit. A 6950 a GTX570 ellen mehet, míg a 6970-es mehet a GTX580 ellenében. A GTX560 -nak már megvan a piacon az ellenfele, ez pedig a 6870.
    A 6990 pedig csak úgy mint a 5970, ellenfél nélkül marad egyenlőre, ez majd az árcédulán is jelentkezni fog. Persze kérdéses, hogy lesz e 6930, mert ebben a formában az NV részéről nem lenne ellenfele, hacsak a GTX560 nagyon jól sikerül.

    Ez persze csak spekuláció, de én így gondolom jelen pillanatban. Olvastam utalás arra, hogy a Cayman hozni fogja a jelenlegi dupla GPU-s teljesítményét.

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák