Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz #85552128 #27432 üzenetére

    A state-eket tárolni kell a hardverben. Nem az értéket, hanem magát az állapotot. Ha két slot van a hardverben, abba nem tudsz három állapotot rakni, ahogy két pohárba sem tudsz három pohárnyi vizet tölteni. De a víz mennyiségét megszabhatod ettől, akár menet közben is. Tehát a BIOS-ban is nyilván átírhatók az állapothoz tatozó értékek. De a hardverben kell a slot hozzájuk.

    A multimonitor fogyasztásnál ugyanaz a helyzet, mint a multimédiánál. Vannak olyan konfigurációk, ahol elég az idle, és vannak olyanok, ahol elég a köztes állapot, de olyanok is, ahol kell a max órajel. Erre vonatkozóan, viszont van egy ismert bug, ami miatt az erősen gyári tuningos kártyákon a köztes állapot nem aktiválódik több kijelzővel. Ez javítás alatt van.

    A forrás az AMD. Nem tudok ennél közelebbit. De ha jobban tetszik a ráolvasásos csoda, akkor gondold azt, hogy ez történt, nekem olyan mindegy. :)
    A 470 és a 480-nál a számolt shaderek eltérők. Volt régebben a driverben paraméterezhetőség az egyes post-process effektekre. Na most az már nincs a meghajtóban, hanem az AMD szabja meg hardvertől függően az értékeket. Később ez vissza fog kerülni, mert sokan szeretnék átállítani az alapértelmezett minőséget, mert a csúszkák egy 470-en nem ugyanott állnak, mint egy 480-on, de ezt ma nem lehet módosítani.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák