Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz Motion_Blur #9249 üzenetére
Elég csalós ez a grafikon,,,,
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Sz.Miki
őstag
válasz Motion_Blur #9253 üzenetére
Nem kevés órát öltem bele a hibakeresésbe....
De megérte várni
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
En es az e-peniszem megnyugodtunk, hogy nem adtuk el a kartyat
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Előszó: legyetek szívesek ne dobáljatok meg jó nagy kövekkel!
A kérdés a lerágott csontnak tűnő téma: egy 7950 mellé melyik az a cpu ami passzol. Pontosabban melyik az a "legkisebb" cpu ami passzol hozzá, és nem okoz gondot (limit).
Visszaolvastam, nagyon sok vita merült fel ebben a témában, de - lehet elsiklottam felette - nem derült ki, hogy melyik az a cpu, ami még elég a 7950/7970 mellé.H77-hez keresek cpu-t, tehát nem tuningolható ivy bridge 4 magost. 1980x1200-as felbontáshoz kellene, természetesen játékokhoz. A főcsapás inkább "offline", de néha azért online is játszanék. (BF3-mal kapcsolatban olvastam, hogy probléma lehet online a cpu erő hiánya)
Szóval a kérdés: elég ide egy i5 3450S például, vagy mindenféleképpen kell egy i7 3770.
Vagy sürgősen hagyjam a "H" lapokat, és K-s procit "kell" választani, hogy az alap órajeleket megpiszkáljam?Előre is köszi a segítséget!
Bogyorisz
-
Stukker1987
senior tag
Én csak a k-s vagy nem k-s oldalról közelíteném meg a dolgot...
Ezekben a procikban jelentős potenciál lakozik,amik csak a k-s változatokból tudsz kihozni.
Ezáltal +teljesítményhez jutsz,így a rendszered időtállóbb is lesz...
Tehát én mindenképp k-s procit és a hozzá illő megfelelő chipsetes alaplapot ajánlanám.Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
ricshard444
veterán
-
TomiLi
addikt
Köszönöm Uraim!
Elég egyértelművé vált akkor, hogy mit kell választanom!
Köszönöm mégegyszer! Sokat segítettek! (Hogy pl. ne szivassam meg magam feleslegesen! )Bogyorisz
-
szasanyi
félisten
Üdv topiklakók! Gondoltam berakom ide is, hát lesz gyorsabb és/vagy szakértői válasz.
-
omikron23
senior tag
válasz szasanyi #9262 üzenetére
Kattints a kis kérdőjelre, és ott a Start Render Test gombra...
Azért mutatja ennyinek, mert ha nincs terhelés alatt a kártya, akkor az energiagazdálkodás miatt mindent visszavesz alapjáratra...Motion_Blur: óóóó, yeah.... fuck, nálam is ugyanezt írja ki, mert nálam sem az 1. PCIE foglalatban van... De néztem Heaven benchmarkot, ott igazán nem vettem észre lassulást benne...
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Zoli54213
aktív tag
Ezt már a 12.8-as driverrel??
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
szasanyi
félisten
válasz Motion_Blur #9264 üzenetére
Nem voltam biztos a dologban, de ez gáz. Máshova nem tudom tenni a WLAN kártyámat.
omikron23: így van, akkor x8 maradt, csak nem 1.1 hanem 2.0 lett.
-
omikron23
senior tag
válasz szasanyi #9266 üzenetére
Nekem a hangkártya, nomeg a 3 slot hűtés miatt került a 2. PCIE slotba, de a játékoknál semmi lassulás... Viszont arra kíváncsi lennék, hogy másnál milyen eredményt mutat...
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
olta
aktív tag
szasanyi: hm, latom mar itt vagy, ment PM is
Tessek egy eredmeny 7950-es kartyaval, amely tegnapelott meg jilian tulajdonat kepezte, tegnap es ma estig az enyemet, azota szasanyi-nal figyel
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Asszem 12.8 as driver sokat dobott a BF3 om
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Van tapasztalatok a 12.8 - as driverral kapcsolatban bárkinek?
Tegnap feltelepítettem, tök jó minden játék, igazából nem történt változás a 12.7 Beta után. Viszont, olyat csinál a mozillám hogy használat böngészés közben szét esik.
Fekete csíkok, minden féle vonalat össze-vissza.
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?!
Igaz mióta felraktam az új 12.8-as driver-t nem is indítottam újra a gépet. Lehet nem ártana.ÁdiBá
-
SVLaller
senior tag
valaki meg tudná nézni, hogy a VRM hőmérséklet hogy alakul mondjuk Furmark alatt?
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Colos1
őstag
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást. Mindig ez van, az új driverekkel sz@r, utána frissül a FF és jó lesz. Majd az új driverrel megint sz@r lesz a FF frissítésig. Mindig ez van...
(#9273) SVLaller: Nagyon melegíti, én 85 foknál nem engedtem tovább. +20% -os Powertune beállításokkal csináltam, alapon állítólag visszaveszi az órajeleket hogy ne terhelje túl, bár ezt nem próbáltam.
(#9271) MaximumGame: Ez nekem is feltűnt, olyan, mintha jobban ki tudná használni a kártyát. Vsync -el nekem eddig Caspian Border -en 75...85% -os kihasználtságom volt, most 85...95%, és folyamatosabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
SVLaller
senior tag
Köszi, ez a GPU hőmérséklet amit a furmark is kiír? Nekem most a VRM kellene amit eddig csak az AIDA-ban láttam. Pont ezért nem néztem amig a ref. hűtő volt rajta, most viszont felkerült egy Accelero és a feteket csak kis bordák hűtik.
-
Colos1
őstag
válasz SVLaller #9275 üzenetére
A VRM -et csak az Aida64 és a legújabb GPU-Z tudja kiolvasni, a Furmark csak a GPU-t mutatja. Ha volt a kártyán egy nagy fekete lap, akkor azt rajta kellett volna hagyni, mert az jobban hűti a VRM -eket meg a RAM -okat, mint azok a kis bordák. Én az 5850 -re szereltem Twin Turbo II -t, és a garancia feltétele volt, hogy a nagy lapot rajta kellett hagyni, pont a VRM meg a RAM -ok hűtése miatt. Igaz, flexelnem kellett hogy beleférjen a hűtő a kivágásba, de jó lett
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
omikron23
senior tag
válasz Motion_Blur #9279 üzenetére
SVLaller-nek szántam...
Alapból ennyi...
100%-on járatva szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, 100C-nál megálltam, de még lassan tuti menne fel pár fokot... Igazából 96 után már lassan emelkedett a hőmérséklet...
[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
válasz omikron23 #9280 üzenetére
Köszi a választ Neked és Motion_Blur-nak is. Úgy néz ki jól sikerült akkor a ragasztás, mert ezeket a hőfokokat produkálja idle és a gpu-z render alatt:
Azért kérdeztem amúgy, mert először Furmarkkal próbáltam és ott felment 85 fokig a VRM és nem tudtam, hogy én basztam el valamit a bordákkal, vagy ennyire melegszik. BF3 alatt 50/67 fok, az sem vészes akkor
-
sakal83
addikt
Lenne egy gyors kérdésem, amíg nem késő, mert leadtam a rendelést egy sima Sapphire hd 7950-re.
Mennyire tuningolható ez a fajta? Vagy rendeljek mást?
Kb. mire számíthatok?
-
sakal83
addikt
válasz Cybertrone #9284 üzenetére
de, csak oc-s tesztet találtam főként a neten. Azok mentek 1100 környékén, mit ahogy a többi gyártóé is.
Ph-n találtam csak tesztet a simáról és ott max 950 lett a gpu tuning.
De át is fogalmazhatom. Itt a fórumon melyik volt a legantituningosabb példány és mennyin ment?
[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
válasz sakal83 #9285 üzenetére
Nekem Sapphire 7970 ref. van és kapásból vitte a CCC maxot, igaz csak egy 3dmark erejéig próbáltam.
-
szasanyi
félisten
Sajnos nem változott a probléma. Kivettem a WLAN kártyát, így csak a HD7950 van a lapba dugva. Még egy reinstallt is bevállaltam de akkor is max. PCIe 8x 2,0 a sebesség. BIOS-ban semmilyen beállítást nem találtam, ami ezen változtathatna. Vkinek 5let, javaslat? Esetleg ha van Z68 lapban 7950/7970 VGA vkinél megnézné nekem, hogy nála mit mutat?
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #9288 üzenetére
A procinál elgörbülve valamelyik foglalatláb? Ahhoz az egész gépet szét kellene szednem, illetve az más problémát nem okozna?
-
ffodi
veterán
válasz szasanyi #9289 üzenetére
A lapod adatlapja szerint ha van az alsó PCI-E foglalatban valami, akkor sem osztja vissza a felsőt x8-ra. Próbálj meg első körben egy BIOS (uefi) reset-et.
Ha nem segít, akkor a következőket javaslom:
-Nézd meg a PCI-e foglalatot nincs -e benne szennyeződés, illetve töröld le a vga érintkezőit.
-A korábban említetek alapján ellenőrizd a procifoglalatot."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Colos1
őstag
válasz ricshard444 #9293 üzenetére
Igazad van, valóban az csak a verziót váltogatja, a sebességét nem... Megnéztem, nálam is alapból X16 1.1 és x16 2.0 -ra ugrik fel.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Az AB-ben nem úgy lehet a fesz.-hez is hozzányúlni, hogy a cfg. -ben átírom a "UnofficialOverclockingMode" 0 -ról 1-re??
(legújabb hivatalosan letölthető AB) -
tom_tol
addikt
Sziasztok
próbáltam megkeresni sikertelenül hogyan lehet kikapcsolni a powerplay-t?
vagy a 2d-s órajeleket beállítani nekem kedvező értékekre
kösz -
omikron23
senior tag
válasz szasanyi #9287 üzenetére
A tegnapiakon felbuzdulva, kicseréltem a kártyákat... VGA ment vissza az 1. PCIE slot-ba, a hangkártyát meg leraktam a legalsó PCIE helyre, és visszaállt 16-ra... Nekem megoldotta a kártyacsere a problémát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest