Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz Cybertrone #2600 üzenetére
attól függ minek készül, ebben igazad van, de mi van ha a 7970 is egy selejt?
és mondjuk egy CGN-es 1200/1800-es kódoló/dekódoló karinak készül valójában?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
- = Zk = -
félisten
válasz Cybertrone #2593 üzenetére
jó gyorsan...!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
válasz Cybertrone #2571 üzenetére
nem, nincs olyan, hogy "ez a max", legfeljebb ha tényleg mindenhol mindent rákapcsolsz (game + driver). van számos értelmes dolog a driverben is, amit ki lehet használni (AF force-olás, SSAA, ambient occlusion buzerálás, etc.), ha Te nem akarod, az szíved joga, de attól az még ott van, és másnak esetleg fontos.
abban meg persze igazad van, hogy attól, hogy a 6970 elvisz valamit, még lehet jobb a játékélmény a 7970-nel ugyanolyan beállítás mellett. én sem vagyok annak a híve, hogy "30 fps should be enough for everyone", 50 feletti min fps-ek bizony igencsak láthatók a 30-hoz képest. csak kérdés, hogy az "ez már megfelelő" és a "vajsima" közötti differencia mennyit ér meg. nekem az is belefér a világképembe, ha erre valaki 100k+ HUF-ot rááldoz.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Cybertrone
veterán
nem, nincs olyan, hogy "ez a max", legfeljebb ha tényleg mindenhol mindent rákapcsolsz (game + driver). van számos értelmes dolog a driverben is, amit ki lehet használni (AF force-olás, SSAA, ambient occlusion buzerálás, etc.)
Ezt egy mezei user, aki azt se tudja micsoda nem fogja használni... Jó ha a tulajok 10%-a törődik normálisan a driver beállításával, a legtöbb csak havonta fellöki a legfrissebbet, és annyi! Kb ezért is van az hogy szarok az AMD driverek sokak szerint, mert hát csak a next nyomogatás megy, a gondolkozás nem!
De amúgy úgy is felfoghatjuk a dolgot hogy kinek mi az abszolút max... átlag mezei embernek a game által felkínált opciók, driver buzera nélkül
Míg a hypergeek embereknek, mint mondjuk itt a fórumon néhányunk(magamat is beleértve) az hogyha sikerül az élményt maximálisra fokozni, driverbuzerával, a lehetőségekhez adottan a maximumon!MaximumGame:
Van FC blokk DCU2-re is! Ki lett tárgyalva hogy extreme tuningnál lehet valós előnye az erősebb tápellátásnak, és a csicsáknak!, normál kézben csak egy 3 slotos nagy benga semmi több[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
senior tag
Hát nem azért de, nem 1x tapasztaltam refes ment úgyan úgy mint a DC változat a DC az ugyan az, nem a hűtéstől függ milyen modelt fogtál ki szerintetek aki Vizezi az DCII vesz előtte hogy legyen mit leszedni ?
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Novver
senior tag
válasz Cybertrone #2595 üzenetére
@Cybertrone
@Def26
Köszönöm a válaszokat , be is rendeltem végreLife is a game... The game is my life!
-
senior tag
válasz Cybertrone #2605 üzenetére
DCII nek több a táp ellátása ?
nehogy azt mond hogy 150 be nem éri meg a ref és 180k megér a DC II es
Mert max 1400-1500Mhz en van értelme DCII nek de ez ház függő is[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Cybertrone
veterán
válasz Varázslóó #2608 üzenetére
Jobb... dig+vram-ből áll, de amúgy linkeltem a PH-s hírt! Ezzel együtt a ref is szalad olyan szépen mint a leendő bálna, és mint mondtam a szépen hangzó ficsőröket max extreme terhelésen lehet kihasználni, de a gpu-nak a tuningképességét, ezek sem fogják megnyújtani!
Nem fog neked a dcu2 1400-1500-as órajelen menni, max a memóriája... cf-be megépíteni pedig borzasztó... vegye akinek tetszik, de nekem elég volt az 580-as dcu2-ből.... Nincs szar házam, venti is van benne vagy 9 db, de fel tudta fűteni, és akkor már az sem volt halk![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
TTomax
félisten
válasz Cybertrone #2605 üzenetére
Komolyan kérdezem csataliszt telepitésekor milyen egyéb opcionális lehetóségek vannak a 'next' gombon kivül?Ja kivehetsz néhány pipát,hogy pl a control center ne települjön?Régen volt már radeonom,már biztosan nem emlékszem pontosan.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Cybertrone
veterán
Tudod ezzel arra akartam célozni hogy az userek 90%-a nem tudja pl mi az a SSAA, ambient occlusion Tehát végigtolta a nexteket, és ott vége is a drivernek, van oszt kész! Erre akartam célozni, remélem segítettem a megértést most már!
-
senior tag
válasz Cybertrone #2609 üzenetére
Jah értem Amúgy Neten néztem, legjobb HD7970 ek amiket kilehet fogni gyárival viheti a 1400Mhz et is.... de ez baromi ritka...
Én végig osztottam szoroztam és HD6970 CF baromira sokat fogyasztana sima 7970 hez képest és én fizetem a villanyt szóval 1év alatt bejön az ára ha nem előbb
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz Varázslóó #2612 üzenetére
A legjobb ph-n ismert 7970 jeges vízzel -10 fokon nem megy annyit... nehezen hiszem el hogy a gyári hajszárítóval megy ennyit... annyira nem fasza a cucc!
ffodi:
Ez olyan real fake mint a loch ness-i szörny! Voltak mendemondák gyári zafír atomicről, amin blokk van, és 1.3ghz az órajele, de azóta sincs hír róla! Dúrván a 300w-os limit felett járunk már, sőt lehet a 400-at is meglépné ott a cucc![ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Varázslóó #2612 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, tudnál adni egy linket?
radi8tor1:
Igen hűtés kérdése, főleg, hogy akkora órajelhez 99,9%, hogy 1,3V+ kell a GPU-nak, szóval hacsak nem valami brutál vízhűtéssel árulják, akkor kétlem hogy lenne ilyen.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
keIdor
titán
Elvileg a valogatott GPU-kat a wafer kozeperol "szedik" es ennyit jelent a valogatas. Kozepen a legjobb mindig. De Abu majd megmondja, ha tevedek, de tudtommal ennyit jelent csak.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
senior tag
válasz Cybertrone #2614 üzenetére
Hát Refes kártyát vett az Ipse de Nitrogénnel Húzta addig
-
Cybertrone
veterán
válasz Varázslóó #2617 üzenetére
"Jah értem Amúgy Neten néztem, legjobb HD7970 ek amiket kilehet fogni gyárival viheti a 1400Mhz et is.... de ez baromi ritka..."
Ugye nem szenvedel fogalmazási zavarban? Mert az idézőjeles mondatot is te írtad, itt pedig már nitro van a képbe, ez nem real!subaruwrc:
Hát igen, vannak érdekességek Csak 3-an vágtuk le azonnal hogy itt valami nem 100-as[ Szerkesztve ]
-
-
-
senior tag
Ez nem 1400Mhz es az tény... de itt egy példa !
-
senior tag
válasz Cybertrone #2626 üzenetére
Sajnos unatkozok mert melóba vagyok és mondtátok 1200 nál többet nem nagyon megy egyik sem ime linkelem 1350Mhz en megy ! azt OMG van
-
Cybertrone
veterán
válasz Varázslóó #2627 üzenetére
Senki nem mondta hogy nem megy többet, megy... feszelni kell hozzá, sőt e felett is megy bios moddal, védelem kiiktatással, és megfelelő hűtési módszerrel! De szerintem neked a cata csuszkák elsőre elegek lesznek!
-
subaruwrc
félisten
LÉGhűtésről volt szó. GYÁRI léghűtésről. esetleg az eljutott oda középre hogy micsoda?
ez meg kinek az eredménye, hwboton hirtelen ezt találtad ?
PL ami nálam járt kártya valóban nem megy 1200-at , most akkor mit kell itt vele erőlködni ?
csak a PH-s vantage topikig kellett volna elmenni, ott van 1400 + mhz-es magyar eredmény is hűűűűűűű meg haaaaa -
ffodi
veterán
Ezen hol látszik, hogy mivel volt hűtve? Ilyet szerintem nem mondott senki, hogy 1200MHz-nél nem megy többet egyik sem. Nekem 1300MHz körül van a vége gyári hűtővel, 19-20°C-os szobában. Az 1350MHz elképzelhető, de nem ilyen körülmények között, hanem mondjuk 0°C-os "szobahő" mellett jól megtámogatva ventikkel, és n+1-szer futtatva a tesztet, hogy le is fusson.
-
rambustibi
őstag
3 képernyős rendszerhez (játékra) melyik kártya jobb/erősebb választás a 7970 vagy a 6990? Ezek tudják önmagukban a 3 képernyős rendszert CF nélkül?
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Cybertrone
veterán
válasz rambustibi #2632 üzenetére
A 6990 az egy cf... csak egy nyákon az azért tudja a 7970 az egy gpu-s, és azért tudja mert supportálja az eyefinity2.0-át... a 6990 erősebb ott ahol a cf skálázódik rendesen... ahol nem ott lófing a 7970-hez képest...
maximumgame:
"Én annyit mondtam, még egy gyári refes is mehet bármennyit... ez gyártástól függ...
Imént említette kolléga 1300Mhz at megy neki.... miért ne mehetne ? "
A bármennyi erős meghatározatlan fogalom... nem definiállható, így jelen esetben nincs értelme! Az hogy teszt erejéig mennyit megy az szerencse kérdése teljes mértékben nem a gyártásé... minden kártyánál ugyan az a gyártás, hidd elAm biztos hogy HD7XXX-et szeretnél vga-ként?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Volt 5870 em is 6970 em van mind2 tö ment 1030Mhz ig... minek lenne elég a gyári csúszka?
Nem vágom honnan veszed eztÉn annyit mondtam, még egy gyári refes is mehet bármennyit... ez gyártástól függ...
Imént említette kolléga 1300Mhz at megy neki.... miért ne mehetne ?Keldor papa: 400ft os de már csak 1óráig leszek neten mert utána pihenés
[ Szerkesztve ]
-
pama27
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam pontosan hova írjam ezt a kérdésem, végül úgy döntöttem ide írom talán nem követek el vele nagyo nagy bűnt
Gondolom a 7970/7950 kártyákkal kapcsolatban nap mint nap az árgép weboldalán találjátok magatokat sokan velem együtt
pcstar webáruház elég jó árakat kínál, valaki esetleg már rendelt onnan? Azt írják gyártói garancia van minden termékre, az mit takar? Valami vélemény a webáruházzal kapcsolatban? -
ffodi
veterán
válasz Varázslóó #2634 üzenetére
Ha így mondtad volna nem vitatkozna senki. Azt állítottad, hogy nézted neten, és megy 1400MHz-et 1-2 ilyen vga a gyári hűtővel. Nem mindegy.
Ha azt állítod, hogy a gyári ref vga-k, megfelelő hűtéssel mennek 1400MHz körül, az helyes, sőt mennek 1600-1700MHz-et is.
-
Cybertrone
veterán
"Gondolom a 7970/7950 kártyákkal kapcsolatban nap mint nap az árgép weboldalán találjátok magatokat sokan velem együtt "Jah megjelenéskor lecsaptunk az összes olcsóbb példányra de néztük igen milyen drága a boltokba
A gyártói gari az változó:
Zafír: 2év
Giga:3 év
Asus:3év
MSI:asszem 2, de lehet 3!
XFX:2 év"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
pama27
csendes tag
válasz Cybertrone #2638 üzenetére
És a gyártói garancia az elég nekem? Szóval az mit jelent pontosan? Más webáruházak is csak gyártió garit adnak? Ha valami gond van vele garancia időtartamán belül akkor mit tudok kezdeni?
-
Cybertrone
veterán
Visszapostázod nekik, és reménykedel hogy történik valami... miért nem gyűjtessz még egy kicsit, és mondjuk egy Ipon volumenű boltba mész ahová gond esetén zok szó nélkül beviheted, és elindíthatod te SZEMÉLYESEN a garanciáztatást?
Az meg hogy elég e a garamcia azt nem te döntöd el, ennyi van rá és kész, nincs sok választás![ Szerkesztve ]
-
pama27
csendes tag
válasz Cybertrone #2640 üzenetére
Értem tehát mindenképpen valami nevesebb webshopba éri meg vásárolna ha már ilyen kártyáról van szó Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rambustibi #2632 üzenetére
ld #2633, ill. annyi, hogy mindegyik kártya tud egyedül 3 képernyőt vinni, de nem árt megnézni, hogy a kiválasztott példány milyen csatlakozókkal van szerelve.
a 6990 erősebb, de ha tuningolni is akarsz, akkor a 7970 már nem lesz olyan borzalmasan messze - a 6990 meg ugye annyira nem tuningkártya. érdemes a [H]ardOCP-n körülnézni, ők szeretnek eyefinity-s teszteket csinálni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #2643 üzenetére
Plusz hajlamosak degradálódást felszámolni... vagy ez lehet csak engem sújtott
A cassival finomat szoptam... Nem ide tartozik de lehet többet nem lesz evga cuccom
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Cybertrone #2644 üzenetére
A fene tudja. Nekem a ramokat is gond nélkül cserélték, és egy 980X-et is gariztattam, ott se szívóztak. 2 hét alatt megjött a cucc, míg a 930-asomon, ami kisker garis volt, 5 hetet váratott magára.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
senior tag
Szerintetek új Driverek később kb mennyit hozhatnak HD7970 javára?
Mert amiben sok Tessalációs dolgok vannak abba HD7970 nagyon veri a 6970 et
Viszont többi ami alig eszik Vramot stb.... abban 10-15% maxhttp://www.ultimatehardware.net/amd/sapphire_radeon_hd_7970.htm
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Úgy látszik nem csak Tirexi az egyetlen akinek a feltűnésétől kell/kellett tartani a topicban
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest