Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz Gery0505 #20597 üzenetére

    Jól értem, hogy a jelek szerint egyáltalán nem néztél még utána a témának, még azt sem tudod, hogy milyen módszerekkel, programokkal tuningolj? Ne vedd sértésnek, de biztos, hogy így érdemes belevágni a tuningolásba?

    Egyfelől a 7950 elég decens kis kártya, még a Crysis 3 és a Tomb Raider is bőven élvezhetően fut 1920x1080 max. részletesség mellett. Szóval csak azért ne húzd a kártyát, hogy több pontod legyen a 3DMark-ban, mert ennek semmi, de semmi értelme!

    Másfelől a normális tuning sok időt és türelmet igényel, és nem garantált semmi.

    Ha mégis belevágsz, fogadd szavam, és óvatosan állj neki, és ne csúcson járasd a kártyát. Nem az a cél, hogy elfüstöld...

    Javasolt programok:

    GPU-Z (hőmérséklet monitorozás)
    MSI Afterburner (tuningprogi, monitorozásra is jó, része egy Kombustor nevű izzasztó program)

    A menet egyszerű: szépen óvatosan elkezded a VCORE feszt emelni, majd a GPU frekijét és nézed, hogy meddig bírja a kártya. A Kombustor azért is jó, mert kiírja a hőmérsékleteket. Ahogy írtam, 80°C már sok szerintem, ez alatt maradj. Ha elérted azt a hőhatárt, amit nem akarsz átlépni, akkor egy lépés vissza, biztos ami biztos alapon. Utána jön ugyanez a játék a memória sebességével.

    Ha ez is megvan, nekiállhatsz a játékokkal tesztelni. Mint írtam, az csak az e-peen verésre jó, hogy mennyit csinál a kártya 3DMark-ban és hány FPS-ed van Kombustorban. A lényeg az, hogy a játékok alatt hogy muzsikál a kártya....

    Szerk.: Szerintem neked tökéletesen felesleges tuningolnod.... :U

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák