Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fatal1ty1984 #21547 üzenetére
"Its Dual BIOS switch allows users to select the higher performance settings of 1GHz core and 1450MHz memory, making the fastest card in its class. This setting also uses a more aggressive fan profile and raises the limits for maximum overclocking."
Ez alapján úgy gondolom mindkét BIOS írható.
⭐ Stella
-
ÁdiBá
veterán
válasz ricshard444 #21551 üzenetére
Azt hittem a teljesítmény volt a fő szempont.
7970CF se a legjobb ár/érték, meg se akarom eladni.ÁdiBá
-
haddent
addikt
válasz CsonkaImo #21549 üzenetére
Na akkor lépésről lépésre minden. Kelleni fog egy pendrájv amit leformázol először is.
Töltsd le a HP USB Disk .. cuccot, meg a win98dos fájlokat is, utóbbit csomagold ki valahova...HP USB csoda nem tudom mit elindít, kiválasztod a pendrájvot, és beállítod így: . Értelemszerűen a DOS system fájlok oda mutasson a beállításnál, ahova kicsomagoltad...
Mehet a formázás (gyors formázás)...
Ha kész akkor egyszerűen másold fel rá az atiflash fájlokat, és a kívánt biost. (A biost érdemes átnevezni pl. bios.rom -ra, hogy egyszerűbb legyen)
Bootolj be a pendrájvról, azt hiszem kell nyomni egy entert, hogy eljuss a parancssorig, és írdd be:
atiflash -f -p 0 bios.rom (A 0 a PCI-e slot helyét jelzi, szóval a legfelső 0 azt hiszem, és úgy nő..)
Ha nincs fizikailag elba***va a kártya, akkor ez felnyom rá bármilyen fájlt... Majd kicsit várni kell, tölt, és ha kiírja hogy kész akkor CTRL+ALT+DEL, pendráj lehúz, és már menni is fog
FONTOS, hogy máskor soha ne játszd el mindkét biost... Ha egyiket elrontottad, akkor másikkal bootolj be, ha már látod a képet váltsd át a bios kapcsolóva a rosszra (IGEN működés közben nyugodtan..), és flasheld ugyanígy. Most persze csináld meg mindkettőt...
Itt az egész le van írva angolul, de kicsit összevissza van, azért írtam le én is.
Illetve a bios amit adtam most az egy sima Dual-X nem boostos ha jól láttam, de boostosat nem találtam... le kellett volna menteni.. Mindegy, majd ha már működik ráérsz keresgélni másikat
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz fatal1ty1984 #21547 üzenetére
Ez igen érdekes lehet, mert az egyes állásban lévő az read only.
haddent:
Ha védett, akkor: atiflash -unlockrom 0 (akkor 0 ha csak egy GPU van, vagy ha az elsőről van szó)
Szerk.: Jó kérdés (simán lehet user error), de egyébként mi értelme lenne a BIOS switch-nek?
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ÁdiBá
veterán
válasz haddent #21554 üzenetére
Azt hittem ezeknél a kártyáknál (7970). Csak az egyik BIOS funkció írható! Vagyis, csak az egyik állásba tudod felülírni.
Nem így van?(#21555) ffodi Megelőztél kemény 3Seccell!
(#21557) haddent Én próbáltam, igaz csak Windows alol. Az egyik állásban simán feltudtam rakni OS alól is a GHZ E. bios-t, míg a másik állásban folyamatosan hibát írt a flash program és kifagyott, de írni nem írt fel semmit a kártyára.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
CsonkaImo
addikt
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz CsonkaImo #21560 üzenetére
Most ezt írta ki? Biztosan jól írtad be betűről betűre ezt? "atiflash -f -p 0 bios.rom"
Ez a hibaüzenet arra utal, hogy el van írva valami, mert elvileg van külön hibaüzenet a rossz adapterre, rossz fájlra, minden másra..#21562 daveoff meg lehet próbálni, de ilyet jobb nem windows alól.. ráadásul pont ugyanazt csinálja, pont ugyanazzal a paranccsal: atiwinflash.exe -f -p 0 UPDATE.BIN
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Ezt próbáld ki, tökéletesen működik! Minden le van írva benne, hogy mit kell csinálni.
(#21561) haddent: Én mindig csak win alól csinálom, van másik bios, aztán újra flash-elem, ha gond lenne. Neki meg már úgyis mindegy. Ha valami nem jó, max még egyszer meg kell csinálni, ennyi.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
ffodi
veterán
válasz haddent #21561 üzenetére
Ha már el van cseszve szinte mindegy honnan csinálja. Viszont ha win alól megy a parancssoros történet, akkor illik a cmd-t admin módban megnyitni.
CsonkaImo:
Ez alapján valószínű valamit elírtál.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
SzlobiG
félisten
válasz ricshard444 #21564 üzenetére
De nem ám ezt alátudom támasztani.
-
zack
nagyúr
A memória tuning nem sokat ér... Ez tény. Emeltem rajta én is, mert miért ne, de sok látszata nincs. Inkább amolyan jóleső érzés mint plusz fps. A GPU jóval többet érne de ott nem hagytak benne túl sok pluszt fesz emelés nélkül. De jó is lenne ha 1200Mhz vinné fesz emelés nélkül....
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #21564 üzenetére
Az adott teljesítmény kategóriában nézve nem jobb, legfeljebb is csak kicsivel, ellenben jóval drágább. Sztem a HD7900 sorozat is drága, a GTX680/670 pedig egyértelműen túlárazott termékek. Ennél fogva sokan ki sem fogják próbálni, főleg nem, ha kiderül amiről Abu beszélt, és tényleg svindler módok trükköznek (megint).
-
zack
nagyúr
Azt nem tudjátok véletlenül hogy a PowerColor 7950-en is van BIOS kapcsoló? Ha van akkor a másik állás boost mentes lehet?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Tennék fel én is boost mentes BIOS-t de nem tudom CF-nél meg lehet e úgy oldani hogy nem veszem ki az egyik kártyát. Melyik BIOS-t lenne érdemes rágódni?
-
CsonkaImo
addikt
válasz SzlobiG #21575 üzenetére
Megvan az atiflash amit ő csinált, abban elvileg benne van az ő biosa viszont windows alol már nem tudok biost frissíteni, a mappában ami van custom.rom az lehet az ő biosa? Ha ez sem működik akkor ennyi volt a 7970-nek?
ffodi:Köszi a linkeket de egyik sem működik
[ Szerkesztve ]
-
-
BlessedElroy
senior tag
Egy utolsó kérdésem lenne a sapphire 7970-ről:
Megéri a +10K-t a boost változat? (minkettő mellé Crysis 3 & Bioshock jár)Origin: BlessedElroy
-
CsonkaImo
addikt
Jó volt, csak alacsonyabb fesz alatt szerettem volna ugyan azokat az órajeleket.
SzlobiG:Nem tudok rá működő biost rakni Cserélni akartam a fent említett ok miatt, és próbálkozások közben elfelejtettem visszarakni a bios kapcsolót az 1-es állásra és ráment az eredetire
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BlessedElroy #21584 üzenetére
Ha teheted ne a boost-osat vedd. Tuning során érhetnek meglepetések.
⭐ Stella
-
HSM
félisten
válasz CsonkaImo #21585 üzenetére
És erre miért nem volt jó pl. az MSI Afterburner, vagy a Sapphire Trixx? Én is úgy használom a karit, alulfeszelve, még cikket is írtam erről....
Amúgy tuti fog tudni valaki küldeni neked rávaló BIOS-t, esetleg külföldi fórumokon is érdemes lehetne körülnézned és kérni valakitől.... SKU#-szám alapján be tudják azonosítani a pontos típust.
Ahogy (#21588) DroiDMester is írja, lehet, csak ugyanilyen kari BIOS-ával fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CsonkaImo #21578 üzenetére
Ezt próbáld ki ha nem lenne jó esetleg a Ref GHz Bios -t ha azzal sem esetleg még a Vapor-X ami talán jó lehet! ha eggyikkel se ad képet akkor szopás, és nagy valószínűséggel csak egy ugyan ilyen kártyáról(mint a sajátod) lementett BIOS -al tudod életre kelteni!
De hogy még jobban el szomorítsalak még az se biztos, mert épp ma teszteltem egy SKU# szára teljesen meg egyező ugyan ilyen 7950 et mint a sajátom és a másik kártyán teljesen más bios volt Mint a sajátomon, és természetesen mind 2 kártyánál a gyári érintetlen BIOS -okat próbáltam!
Tehát nagy valószínűséggel már AZONOS SKU# számon belül is van több al verzió(pl: hynix ram vagy Elpida, esetleg Samsung, bár samu ramokkal nemigen találkoztam mostanság, de azt se tartom kizártnak hogy a VRM része sem azonos)
Csak tudnám mi a rákos francért kell azonos SKU# szám alatt más revíziót csinálni![ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
A -p paraméter helyett a -pa (és utánna nem kell szám) az ÖSSZES kártyát flasheli elvileg.
#21581 CsonkaImo ne add fel, biztos jó lesz ha venti pörög, atiflash látja és még flashelni is tudod... Ha egyik sem jó akkor jöhet másik márka... most jut eszembe, esetleg referenciát is próbálhatnád: legújabb GHz bios
#21588 DroiDMester megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
-
CsonkaImo
addikt
válasz DroiDMester #21588 üzenetére
köszi szépen a linkeket megpróbálom. de az is lehet hogy nem jól csinálom az egésszet. mikor rátette az új biost ugye kér újraindítást és utána alaplap biosába be kell lépni hogy a vga legyen az elsődleges videóvezérlő vagy meg kell várni még bebootol a windows és utána újraindítani és akkor visszaváltani a vga-ra?
haddent:Rendben próbálkozom tovább
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én azon a maradi állásponton vagyok, hogy egy adott hardver működésének legfinomabb (kívülről rejtett) paramétereit szabályzó, finomhangoló vezérlőprogramból az egyetlen megfelelő és biztonságos az, amit a terméket fejlesztő mérnökcsapat vagy gyárilag rátett, vagy az adott termékhez készített.
A referencia kártyák BIOS-cserélgetése még elmegy, de én semmilyen körülmények között nem ajánlom ezt a fajta módosítást. Míg ha rövid távon működőképes is, nem biztos, hogy hosszútávon is megfelelő lesz az adott hardvernek...
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Hát sajnos nem jött eddig össze egyik sem Van valami ötletetek honnan tudnék kérni eredeti biost? Vagy ha visszaküldeném garanciában (tudom hogy erre nem érvényes) a gyártó nem rakhatja újra a biost? Persze nem ingyen gondolom de még se lehet olyan drága mint egy új kártya...
-
Formaster
addikt
azt a mindenit, ez a topic jobban pörög mint a gyalog kakukk. másfél óra 40 hsz ...
-
CsonkaImo
addikt
Ha pl sikeresen lecseréltem volna mindkét biost a vga-n és szeretném ha újra meglenne az eredeti, mert mondjuk nem tetszik egyiksem (elég gyenge szöveg) akkor mondjuk kérhetném tőlük az eredetit?
Na szerintetek mit írjak a supportnak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest