Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz proci985 #51822 üzenetére

    C3-nál is volt ilyen, de még kártyát sem kellett cserélni. Csak azt láttam, hogy GPU 90%-on, proci kb. 70%-on, és minden grafika max. VGA-t tuningoltam, erre a játék azt hitte, hogy erősebb kártya van a gépben (szóval szinte biztosan nem azért csinálta, hogy vegyél erősebb kártyát :U ), és máris 100% GPU-kihasználtsággal futott 80%-CPU terhelés mellett. Ja, és ez még 6800K-val volt, annyira nem kellett neki proci.

    Igen, CoP-ot használja, 1 szál + 20%, viszont CPU-Controllal (ezt is) át tudom tenni 4 magra. Ami érdekes, hogy 1. és 4. pályán lényegében 1 magon is max GPU% van, 2-3.-on viszont kell neki a 4. Vagy talán pályaváltásnál sz.rik be, olyan hamar nem megyek át egyikről a másikra, hogy kiderítettem volna.

    Hát, a több kártyás konfigok bár nagyobb felbontásba és több kijelzőre ajánlottak, azért még könnyen lehet CPU-limit, ha egy adott engine nem kimondottan erőforrás-igényes, és az UE3 pont ilyen. Egyébként anno, ha jól emlékszem, 3870-en +10% volt a CF teljesítménye. :((( (Ha akkor már volt a 3-as, de mintha lett volna.) Azóta azért jó eséllyel fejlődtek a meghajtók CF-támogatás szempontjából.

    Mondjuk arra tényleg nem gerjedek, hogy 80FPS helyett 160-am legyen (jó eséllyel kevés is alá bármilyen proci), de egy 30FPS körül futó C3 helyett nem lenne rossz 60, csakhogy mindenben kéne, azt meg az AMD nem tudja garantálni, hiszen még 1 kártya esetében sem képesek kiküszöbölni minden driver-hibát. Én inkább az 1 gyorsabb kártyára szavaznék, de ki tudja, mit hoz a jövő? Majd elválik, GTX970 mire elég önmagában. Full HD-ben tutira lazán vinni fog mindent kb. fél gőzzel, tekintve, hogy majd' 2x gyorsabb a 7870XT-nél. Talán, mire meglenne, 960 is lesz elfogadható ár/teljesítmény aránnyal. Viszont vagy +2 monitort veszek, vagy VGA-t, vagy nagy felbontású kijelzőt, még 2 együtt sem megy. :((( Mint a reklám: Ön dönt, iszik vagy vezet. De a 3-at együtt semmiképpen! :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák