Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz Vunter87 #22900 üzenetére
Szerintem még használd hogy mi lesz vele a BS szempontból.
Az hogy régebbi karit kaptál nem biztos hogy hátrány! (tuning)
Ha OC órajelen megy akkor ne legyen rá panasz, lehet ezen nem volt matrica, de utána lehet nézni a száma alapján milyen változat, hátha a dobozán lenne jelölve.
Kifolyt paszta: biztosan elég van rajta, feleslegeset kinyomta. Jobb lenne ha a GPU 1/3-át fedné csak be a paszta?
Driver kérdés: na ez viszont faszság ne mondják már, hogy ne használd a legfrissebb drivert főleg újabb játékok esetén![ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
válasz borkarico #22901 üzenetére
Majdnem hasonlóképp jártam én is!
Korábbi (sapphire HD6870-es) karimat vittem vissza gariba. Teljes csomagolásban,dobozában,minden hozzá tartozó kacatjával együtt adtam be garancia érvényesítésre. Első körben egy 5770-es karit akartak vissza adni hogy tessék,minden jó rajta...pfff csak pislogtam...mi ez mondom. Gyorsan telefonálgattak, és rájöttek hogy a gari szervizben elcserélték a kártyámat. Másodszori nekifutásként már a saját VGA-mat kaptam vissza. A srác a boltban letette elém a kártyát az asztalra és mondta hogy használjam egészséggel,tökéletesen működik! Csak ugye én dobozában minden hozzá tartozó cuccával adtam le a kártyát. Mutattam is az átvételi jegyzőkönyvet neki,mire 10-15 perc keresgélés után a raktárukban előhalászta a dobozát is.Mit művelhetnek ezek a kártyákkal??
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Van egy 7870-es MSI (OC) kártyám és van egy kis számomra zavaró dolog a ventilátorokkal kapcsolatban. A probléma az hogy játszottam (BF3) és időnként gondolt egyet és a stabil 2200RPM-ről 6sec alatt felkúszott 4100RPM-re majd ugyanilyen gyorsan visszaesett 2000 környékére. Ezek után megnéztem hogy MSI Afterburnerben mi is történt ugye annyi látszott hogy az RPM fölment de a fan speed az maradt 39-40% körül
ilyenkor általában a GPU kihasználtság is felugrott 90% körülire de a hőmérséklet stabilan 51-2 C volt a felpörgés előtt sem ment feljebb. Egyik kérdésem hogy ez probléma lehet-e esetleg szoftveres vagy hardveres a másik pedig hogy nem-e lehet valamivel magát a fordulatszámot állítani?
Köszönöm előre is a segítséget nem életbevágó a dolog de elég zavaró és "ijesztő". -
do3om
addikt
válasz #77081088 #22903 üzenetére
Zacskóban szokták elküldeni a garanciáztatásra, mivel ha cserélik, javítják abban is jön vissza doboz nélkül!!!
Ha leadsz minden tartozékot azt a bolt elrakja megőrzésre, biztosan elfelejtették, hogy vittél mindent.GergoHD:
Nem kel sokat visszanézned, keress rá és meglesz. Volt aki gariztatta volt aki megoldotta. Én most nem tudom mit csináltak de az MSI-nél elég gyakori ez a hiba. Annyira balfaszkodik minden gyártó ezzel a 7870-el hogy az nem igaz. (az ASUS eddig még bírja )
Az AMD szétcsaphatna köztük hogy aki fost árul az csak referenciára építhet, mit a megjelenéseknél szoktt lenni amikor még nem árulhatnak saját készítésűt.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
válasz GergoHD #22905 üzenetére
Volt már korábban hasonló panaszos MSI felhasználó itt fórumon. Ha jól emlékszem akkor 2 BIOS verzióval jöttek ki ezek a karik, és a 015.015 ... számú biossal nincs ilyen jellegű probléma. Nekem pl ez a a bios van rajta és nincs vele gond.
do3om
Akkor gyorsan vissza is szívom a boltról alkotott véleményem![ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Úgy néz ki beruháztam egy 7870 xt-re. Remélem hamar hozza a posta és rögvest kiderül mire elég hozzá a q9550 3,8-on fullHD-ben...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
GergoHD
tag
válasz #77081088 #22907 üzenetére
Köszi megnéztem nekem pont a 015.021-es számú bios van rajta. Egyenlőre kipróbálom Alpachino #22825 kommentjében megmutatott ventilátor szabályozást bár kétlem h működne mert mindenféle szabályozásokon keresztül felmegy 4000RPM-re ami azért elég sok és elég hangos. Amúgy hogy kell bios frissíteni?
-
fenergie84
addikt
válasz gyuribácsi88 #22894 üzenetére
Fake, egyik titánra sincs monitor kábel kötve
-
Motaba78
addikt
válasz gyuribácsi88 #22894 üzenetére
a legalsó "talán" kivételével az összes kártya frankó ropogósra sülhet össze, semmi hely nincs köztük, friss levegőről ne is álmodjanak.
-
Trailblazer
veterán
Ezzel a tetű 13.2 beta 7-tel nem kapcsol ki a monitor, így ZeroCore sincs. Tapasztalt valaki más is hasonlót? Elvileg pedig az energiagazdálkodást az opsysnek kéne intéznie, nem? Márpedig ott nálam továbbra is minden oké.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
GergoHD
tag
válasz GergoHD #22909 üzenetére
Itt van még pár kép is és ahogy észrevettem ez BF3 esetében csakis akkor következik be ilyen nagy mértékben amikor elméletileg a legkisebb a terhelés a meccs végén mikor átadja a kitüntetéseket :S.
A hiba 2x összehasonlítva ugyanaz ugyanúgy megy a görbe de itt a kép:
(Az Action! ne zavarjon meg csak felvettem azért fut.(De a hiba felvétel nélkül is megvan)És a 2. esetben:
-
papírzacsi
aktív tag
van Update a crysis3-hoz.
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
fenergie84
addikt
válasz Trailblazer #22912 üzenetére
Nekem kikapcsol...
-
GoZoL
senior tag
Tegnap fél óra BF3 játék közben Black screent-t kaptam. Szerencsére futotta az MSI Afterburner logja de hát a nagy büdös semmit nem látok benne. Mikor behal a kártya a loggolás is megáll! Most mit csináljak? Küldjem vissza megint a kártyát, hogy tényleg rossz? Újdonság, hogy mikor fekete képernyőt kapok akkor a vga venti 100 %-on pörög, a reset gombra se hagyja abba, ilyenkor csak az segít ha power gombbal kikapcsolom a gépet, majd ismét be!
-
->Raizen<-
veterán
válasz papírzacsi #22914 üzenetére
1.2-es? Tehát ez már a második update?
-
törölt tag
válasz GergoHD #22909 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy van e "gyógymód" a karidra. Fórumon rákeresve ezeket találtam. Itt HSM fórum társ ugyan olyan problémával küzdött mint te.
Nekem valami olyasmi rémlik a fórumon való beszélgetésekből hogy a bios csere sem oldotta meg a gondot.
A legbiztosabb talán ha gariztatod![ Szerkesztve ]
-
GergoHD
tag
válasz #77081088 #22918 üzenetére
Köszi hogy utánanéztél igen beszéltem egyik haverommal is idő közben neki régebben egy másik kártyával volt hasonló gondja de egyik napról a másikra elmúlott de a bios frissítés neki sem oldotta meg. Istenigazából nem szeretnék biost frissíteni mert az garivesztéssel jár ha jól tudom. Úgyhogy most várok majd addig le alt tabozom a gamet meccs végén mikor csinálja. Most frissítettem 13.2 Beta-ra meg afterburnert is frissítettem mindjárt tesztelek és meglátjuk lesz-e de van egy sanda gyanúm hogy igen.
-
törölt tag
válasz GergoHD #22919 üzenetére
Bios frissítéssel nem tudod elrontani a kártyát. Csak előtte "kötelező" lementeni a gyári BIOST pl GPU-Z-vel. Így ha nem sikerül a csere, vagy az új bios sem jó,gariztatni-eladni akarod a kártyát vissza tudod rakni az eredetit. Ezt nem tudják megállapítani a szervizben hogy biost cseréltél rajta.
Nem tudom van e lehetőség, és megéri e de megpróbálhatsz kapcsolatba lépni az MSI-vel, hátha mondanak rá valamit hogyan lehet javítani a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
Gigabyte 7870 tulajoktól kérdezném, mennyire vették vissza a feszt a vga-n ? 1219mV nálam az alap, most 1181mV-nál járok így 26° 40%-os ventihasználattal, (crysis3, mw3, bo2 stabil)
Órajeleket nem piszkáltam azok gyárin GPU:1100/memo:1200Mhz
MSI afterburnert használok.Köszi előre is.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz ->Raizen<- #22917 üzenetére
1.1-es.bocsi.nem tudtam hogy már rajtam kívül ismeritek.
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
törölt tag
A hivatalos MSI forum tele van a ventivezérlési-helikopter effektus gondokkal.Eddig próbáltak küldözgetni új biost,de nem segített és a modik azonnal zárják is az elégedetlenkedő reakciókat tartalmazó témákat.Pár napja mindenkit azzal hajtanak el, hogy jelezze a hibát a supportnak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz papírzacsi #22922 üzenetére
Jó pár napja kijött az eredetihez az update....
(#22921) Motaba78:
Én semennyire. 1,218mv-on használom mindent defaulton hagyva. Egy 50 fok körüli gpu-nál nincs értelme alulfeszelni (nekem ilyen hűvös) és annyival nem fog kevesebbet enni a 7870-em hogy megérje.[ Szerkesztve ]
-
plekk
tag
Komolyan mondom aki ezek után még mindig bevállalja hogy 7850/70-es Sapphire-t vesz arra csak annyit hogy: úgy kell neki!
De nyílván vannak olyanok akik nem látogatják ezt a fórumot, vagy pedig nem rendszeresen.
Mondjuk erre van egy frankó idézetem:" Akkor kell jönni amikor mááá fááááj?"
(by Gálvölgyi János: Csernus Imre paródia)[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
De nyílván vannak olyanok akik nem látogatják ezt a fórumot, vagy pedig nem rendszeresen.
..vagy lecarják mindezt, és megveszik, mert kezükben a garilap. pl... vagy márkahű-lyék" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #22928 üzenetére
" mert kezükben a garilap. pl... vagy márkahű-lyék "
És mégis utána ide jönnek "sírni"...
-
Motaba78
addikt
válasz ->Raizen<- #22926 üzenetére
én is csak kérdeztem, idlében 26°, terhelve 50-52° C3 alatt, max 55% ventivel, mondhatom be sem tud melegedni
-
- = Zk = -
félisten
válasz #77081088 #22929 üzenetére
És mégis utána ide jönnek "sírni"...
valahol kell azt is, nem gondolod?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ->Raizen<- #22926 üzenetére
Egy 50 fok körüli gpu-nál nincs értelme alulfeszelni (nekem ilyen hűvös) és annyival nem fog kevesebbet enni a 7870-em hogy megérje.
Tegnap lett linkelve egy teszt, abból idéznék:
1050 / 1200 MHz @ 1.100V : 118W
1050 / 1200 MHz @ 1.219V : 156W (par défaut)
1150 / 1500 MHz @ 1.219V : 173W
1175 / 1500 MHz @ 1.250V : 194WAzért majd 40W az szerintem nem kevés.
-
HSM
félisten
válasz - = Zk = - #22928 üzenetére
Azért azt meg kell hagyni, hogy a Sapphire kártyáknak ebben a szériában szuper hűtésük van, és a konkurenciához képest olcsóbbak is. Előbb utóbb úgyis kifutnak a BS-es darabok, aztán megint jó vételek lesznek, mint ahogy voltak még a BS-es dolgok előtt.
De bele lehet nyúlni a sz@rba más karikkal is, megvettem az MSI TwinFrozr-t, prémium 7870 áron, mindenki dícsérte, tényleg, szuper masszív, jól összerakott kártya, és képesek voltak döglött, elviselhetelen ventivezérléssel kiadni. És nem egyedi eset, mert ahogy írták, tele a fórum újabban ezzel a helikopter effektussal itt is, meg az MSI fórumain is.... Itt is el lehet gondolkozni, ez a hiba hivatalosan mg el sincs ismerve, pedig nagy számban van panasz. Sőt, azon is el lehet gondolkozni, hogy úgy adnak ki kártyát, hogy egy ilyen ordító hiba nem jön ki rajta, ami kb. 3 óra játékkal előszedhető.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz Maxxy10 #22937 üzenetére
Már nem emlékszem ki volt,de olyan is van aki annak ellenére vesz Sapphire-t,hogy itt is járt nemegyszer.
Mindenesetre én még új kártyánál mindenképpen az ASUS-t ajánlanám,mert nekem minden szempontból nagyon bejött(ezelőtti is).
Hűtés,tuning hang és tényleg minden szempontból remekek.
Egyébként nekem Beta7-tel és a Patchel gyorsult a C3 és minden maxon is szépen fut,egy-két helyszínt(azok egyes pontjait) leszámítva.
Mindezek mellett a kártyám és a proci is hűvösebb lett játék alatt.(#22934) plekk:
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
hm...
naigen (Y)a Sapphire most copóágra került, fogják ők is a fejüket. jobban, mint mi, akik megvettük. de ez van... elkönyvelem. nem orvosok ők, hogy nincs hibalehetőség. vallom én...
szerk
am meg nekem jobban lehetne "sírnom" mikor nekem gyártóigarit kellett intéznem... több mint 10k-ért... kinyögtem, letudva. használom.
az a másik, hogy lehet nem is volt BS-es a kártyám... de ebbe nem akarok belemenni, mert... mert Dunának mennék[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
bombibmw
veterán
válasz - = Zk = - #22940 üzenetére
Nem orvosok,de ha egyszer elismerik ezen kártyák hibáit,ugyan ne akadékoskodjanak a kártyák cseréjénél nem egyező szériaszámra(az általuk elismertekkel) hivatkozva.
-
- = Zk = -
félisten
válasz bombibmw #22941 üzenetére
igazad van...
de vedd figyelembe, hoyg emberek élnek ezen a sárgolyón. és nem egy van, akinek más a mentalitása bizonyos esetben.
ha 1-2x átbacnak, gondolom te is jobban odafigyelsz...nem kötekedem, csak mindennek megnézem am ásik oldalát, mielőtt döntenék/itélkeznék...
-
bombibmw
veterán
válasz - = Zk = - #22942 üzenetére
Persze,az emberek nem egyformák és bizony mindenki a hibáiból tanul.
Én is belefutottam dolgokba és annyira megtanultam a leckét,hogy most már mindennek kb.10X utánajárok,mielőtt döntenék.
Ha valami már nem klappol,akkor nézek olyat,amivel semmi gond nincsen,hangsúlyoznám tapasztalt emberek véleményét figyelembe véve. -
->Raizen<-
veterán
válasz Malibutomi #22932 üzenetére
Számít valamennyit de nem sokat.
Megnéztem a kártyám alulfeszelve 1,137 mv-ot kér a stabil működéshez jó ideje fut extreme hd@1280 720 ablakos beállítással a valley. A default fesz 1100 mhz-hez 1,218mv.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bombibmw #22943 üzenetére
Sokszor az se elég... Mielőtt megvettem az MSI-t, alaposan körbejártam, van-e vele bármi gond. Aztán nem belefutottam egy frissített kiadásba, ami tökugyanúgy néz ki, ugyanaz a típus, meg minden mint a korábbi, csak újabb BIOS-al, és nem megy rá a régi, működő? Ezt védd ki. Sok bajt el lehet kerülni mások tapasztalatait meghallgatva, de előfordul, hogy ez sem elég.
A Sapphire termékei is már BS-hibásak voltak javában, mégis ajánlottak voltak, mert működtek a tulajoknál.... Aztán 1-3 hónap után kezdődtek a gondok...
[ Szerkesztve ]
-
Tommy1982
tag
Sajnos nekem az MSI HD7850 TFIII sem az igazi, ezzel is vannak problémák.
ZeroCore módban a kátya ventije néha gondol egyet és hirtelen felpörög fél másodpercre majd megáll, de van úgy, hogy ezt félpercenként csinálja. Néha annyira megbolondul, hogy még a monitort is visszakapcsolja, de csak fekete háttérrel és csak az egér kurzorja látszódik. BIOS verzió 015.017, Driver 13.1
Tapasztalt más is ilyet?
Köszi -
bombibmw
veterán
Igen.
Elolvastam az elejétől szinte az egész topicot.
Az elején még mindenki a Sapphire-t ajánlotta,azután már kevesebben,mikor kitudódott ezen kártyák BS hibára való hajlamossága,azután már senki nem ajánlotta.
Egyébként érdemes visszaolvasgatni mindenkinek,mert tanulságos nagyon több ember véleménye(és ez igaz minden totyikra).
A tanulás jó![ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azt hiszem, "megtaláltam" a megoldást az "ordítós" ventilátorú MSI7870 OC-re!
1219mV-ról visszavéve 1150mV-ra a GPU feszültségét, egyszerűen nem melegszik fel annyira a kártya teljes terhelésen sem (negyedórát próbáltam), hogy elkezdjen üvölteni. (Furmark 54-55 fok). Fogyimérő szerint is vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gép ilyenkor, mint alapfeszen.
Még tesztelgetni fogom a stabilitását, csak most egyéb dolgom van, nem érek rá. (1120mV-on kifagyott...)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest