Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodion

    aktív tag

    válasz Anax #6196 üzenetére

    Ezek a kartyak se nem power limit se nem voltage limitbe utkoznek legtobb esetben hanem thermal limitbe. Ha tobb teljesitmenyt szeretnel jobban jarsz undervolt-al. Azt kell tudni az UV-rol hogy soha nem benchmark-al teszteljuk foleg nem timespy es tarsaival, hanem jatekkal (idealis esetben azzal a jatekkal amelyikkel jatszol mert legtobb esetben ez per jatek valtozo).

    pl az en beallitasaim (nem ajanlom hasznalni, egyaltalan nem garantalt hogy masnal stabil):
    Jatek (minden kiveve avatar-t):
    min/max/voltage: 500/3175/1075
    vram: 2750
    pl: 0

    jatek (avatar):
    min/max/voltage: 500/3100/1125
    vram: 2700
    pl: 0

    benchmark: :Nmin/max/voltage: sok/megtobb/keves
    vram: veribig
    fan: 100%
    pl: +15%

    A fesz. csokkentesenek kellemes velejaroja hogy a kartya nem melegszik annyira es akar kevesebb feszkot veszfol. Itt sokan bele szoktak bukni hogy melle megemelik a PL-et tok foloslegesen de ez van.

    Ha jatszani akarsz ezzel akkor:
    Adrenalin > Performance > Tuning

    1) GPU Tuning:
    - GPU Tuning: Enabled
    - Advanced Control: Enabled
    - Min Freq: 500 - jatekhoz nem piszkaljuk, benchmarknal se sok ertelme van de korumenyektol fuggoen akar lehet letjogosultsaga
    - Max Freq: Ez valahova be van love, kezdetnek a helyen hagyod
    - Voltage: Ez, ha nem mondok hulyeseget XTX-nel 1150mV. Elkezded 25mV-onkent csokkenteni. Leveszed 1125mV-ra es jatszol a kedvenc jatekaiddal 1-2-3-4-sok orat. Ha crashel akkor nyekk. Na akkor jatszik a PowerLimit csuszka (de lehet nem segit rajta semmit).

    Jatek kozben futtatsz egy hwinfo64-et ami logolja a hofokokat, es amikor 1-2-sok ora utan kilepsz a jatekbol megnezed a HotSpotot. 110c-ig van az "in spec" az AMD szerint, nyilvan ennyit senki nem akar. Ha a te lelektani hatarodon belul mozog (hasadra utsz es mondassz egy szamot) akkor keszvan.

    2) VRAM:
    - VRAM tuning: enabled
    - Memory timing: Fast timing
    - Advanced control: enabled
    - max frequency: Ezt meg nem mondom hogy hol a gyari alap :D. 100Mhz-el foljebb kapod es teszt. Ha ezen crashelsz, azon nem segit semmit a PL csuszka. Vagy alabb kell hagyni a max freq.-t GPU tuning alatt, vagy foljebb venni a voltage-et.

    3) Fan tuning egyertelmu nem reszleteznem.

    4) Power limit
    Na ez a fekete barany. Sokaktol lattam mar itt is hogy OC+UV+PL de csak ugy vakon. Ezek a kartyak nem powerlimitbe utkoznek az esetek 90%-ban. Mar az 5xxx szeriban is arra hasznaltuk a powerlimit-et hogy egy OC-t stabilizaljunk vele :). Magyarul (FIKTIV szamok kovetkeznek):

    min freq: 500
    max freq: 3200
    voltage: 1085mV
    vram: default
    random crashelget valami, na akkor probalom meg +5-10-15% PL-t emelni, es imadkozni hogy stabilizalja a 3200MHz-et 1085mV mellett :P. Lehet igen, lehet nem, keteselyes a jatek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák