Új hozzászólás Aktív témák

  • vrob

    aktív tag

    válasz Czo #93331 üzenetére

    93-ban GUS MO-n?
    Ok, Wiki írja, hogy "released in 1992".
    ... Ám legyen ... de ez csak annak lehet a bizonyítéka, hogy mégis léteznek a párhuzamos univerzumok!
    Az általam ismert MO-n nem ez volt a helyzet :D

    Úgy emlékszem, egy ember volt a PC klubban, aki valahonnan, még 92-ben hozzájutott egy SB 1.0-hoz. De az meg csak arra volt jó, hogy az Amigások röhögjenek a szörnyű hangján :D
    Részemről, 93-ban még Covoxom toltam monoban, amit rendes DAC-cal építettem előző évben.
    Marhára élveztem, hogy a Goblins sorozatnak meg Pinball Fantasynak, azon keresztül, egy régi rádióra kötve tök jó hangja volt. Más talán nem is használta.
    Ekkoriban a Novotrade-ben láttam kirakva Adlibot 9 ezerért, SB 2.0-át 12 ezerért. Ott csöpögtünk haverokkal.

    94-ben SB Pro 1 volt az első gyári hangkártyám. Használtan már 10 alatt volt az ára. Szegény, hiába volt stereo - mehetett volna a rendes hifire - de ekkor csak 22kHz-en szólt. 44kHz-et csak monoban tudott.

    95-öt írtunk mire végre normális hang jött ki a PC-mből. Akkor, 24 ezer Ft-ért vettem meg a vadiúj GUS classicom, 256kbyte rammal. És még az is csak 2.xx verziós, nem a végleges v3.74 amivel sokszor össze lehet futni aprón.
    És a szoftver támogatása még akkor is a béka segge alatt volt. A demokon kívül nagyon kevés játék kezelte natívan. Ezt még furcsábbá teszi az 1992-es megjelnése. Ezek szerint annyi év eltelt már, és még mindig olyan állapotban volt, mintha éppen akkor jelent volna meg mint friss hardver, még 0 támogatással.

    Egyébként, így utólag tényleg megérte, még mindig első tulajdonosa vagyok, és utánozhatatlan hangja van a mai napig a korabeli demokkal :)

Új hozzászólás Aktív témák