Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz zotyesz66 #72123 üzenetére

    a 1999-2000 körüli olcsó hardverekkel komolyabb gondok voltak. Egyszerűen a minőségük gyatra volt, az olcsó alaplap és chipset pedig egyet jelentett azzal, hogy sebességben lényegesen visszább lesz a rendszered akármilyen CPU-t meg akármennyi RAMot teszel bele, mintha egy jobb lappal tennéd ezt.
    Ehhez hozzájött az olcsó lapoknál a különösen gyatra minőség és sebesség mellé a magas fokú inkompatibilitás* és az, hogy imádtak egyik pillanatról a másikra csak úgy megdögleni. Ez elsőre és másodikra is kellemetlenül hat, de ha figyelembe veszem, hogy az akkori fejlődési tempó mellett amúgyis évente kb komplett gépet cseréltél nem is volt annyira korlátozó tényező, csak garancia legyen!
    Az egyik legfontosabb tényező a garancia volt. A másik h olcsó legyen... csak sajnos az utóbbi miatt sz0pattad magadat, mert 1-2 évre senki nem akart 50-60 ezres alaplapot venni, mikor lehetett venni 17 ezerért is, és 1 év múlva gyakorlatilag úgyis elavult közel eladhatatlan szemét volt ... már ha nem döglött meg addig.

    * ezek leginkább abban merültek ki, hogy mondjuk nem ismertek 8.4GBnál nagyobb HDD-t, mikor már 10-20GBásokat is lehetett kapni, a forgalomban lévő RAM modulok 70-80%val nem mentek (jellemzően csak a legolcsóbb tipusokkal mentek), véletlenül sem lehett egy újabb VGA-t belerakni, vagy épp gyakorlatban egy komolyabb CPUtól, vagy hangkártyától teljesen letérdelt.
    így aztán sokszor 1-1 alkatrész csere platformon belül is lapcserével jár(hatot)t.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák