Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
MIndjárt hasonszúrom magamat
Kicsit melegedett az ASUSV9980U (FX5950 ultra) videókártyám, mondom megnézem a pasztát rajta, hát nem is volt baj, eléggé ramaty állapotok uralkodtak. Viszont az egyik kis smd alkatrész a memóriák mellett lemállott sikeresen
Itt a képen bekarikáztam. Van sejtelmetek, milyen értéket képviselhet? Ellenállás vagy kondenzátor? Van valahol esetleg kapcsolási rajz? -
lotuska
tag
Sziasztok nem indul a retro konfigom(socket 478, 2.88ghz celeron,asus lap), nincs pityeges, csak fekete kepernyo, proci venti porog.
Tudnatok segiteni?
Meg mielott leallitottam mukodott HD 2600XT-vel. Vagy 2 honapja volt elinditva utoljara, most nem mertem betenni.
Most szerettem volna kiprobalni a 9600Pro kartyat amit vettem, de se kep se hang meg a vga ventije se porog, nvidia 6200 passziv se megy, onboard se megy, 5 kulonbozo memoriat probaltam kulonbozo slot-ban es ket tapot.
Megjegyzem, hogy leszedtem a regi pasztat 2 honapja a cpu-rol es az alaplap chip-jerol, de nem jarattam paszta nelkul, csak most szerettem volna bebootoltatni pasztazas elott.
Bios reset volt.
Igy nezz ki az alaplap chip-je, nincs szaga:
Kerlek segitsetek, nem ertek annnyira alaposan a gepekhez. Csak retrozni szeretnek.
Koszi
-
válasz lotuska #60707 üzenetére
Üdv a klubban!
Néha egészen apró dolgokon csúszik el a dolog.Nekem pl a hétvégén feltámadt 3 P3-as lapom, amiket már majdnem kukáztam, pedig csak annyit tettem ,hogy
akkor tegyünk már kíváncsiból az ISA slotba is videokarit, úgy hátha lesz kép..
Így bios-ba be, és load optimizedre helyreállt a dolog.
Utána már az AGP-vel is adtak képet...https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
nagyúr
válasz envagyok #60704 üzenetére
Logikusnak tűnik, hogy kondenzátor repült onnan el, ahogy nézem, ugyanaz a leosztás van minden BGA ic mellett, a szomszéd ic-nél ugyanabból a pozicióból leforrasztod, azt rámérsz.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Venyera7
senior tag
Lehetséges, hogy szert teszek pár 286, 386, 486 full konfigra (elvileg monitor is van) + 1 olyan lap ami 2 cpu foglalatos. Mennyit érhetnek kb.? tudom tudni kellene, hogy mi van benne... Csak úgy saccra mondjuk középkategoriás mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
-
arn
félisten
* feleslegesen fogyasztod az elemet
* regi elem kifolyhat, tonkre teve a lapot
* a lap bizonyos reszei aram alatt vannak, biztonsagosabb, ha nem
* ha sokat nem hasznalod, konnyen megszivathat vmi beallitasakkor tegyel bele elemet, ha folyamatosan hasznalod, vagy gepben van, amit idokozonkent eloveszel. de miert is kellene egy hasznalaton kivuli valamibe elem?
a frissen osszerakott gepekbe mindig jo minosegu, friss elemet rakok, ot evig tuti nem lesz gond vele. amugy meg van egy kis doboz, amiben van par masik elem, amit tesztelesre osszedobott lapokba rakok bele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hhenry
őstag
Köszi a táblázatot!
-
Hmmm, ha hidegben telelnek ki, akkor is elvannak 5 évig egy-egy elemmel?
Venyera7 Ha esetleg lesz köztük felesleges darab, egy 286, vagy 486 engem érdekelne.
Tegnap elment Vaterán potom 1100-ért egy burkolat nélküli HP, ami ha jól néztem i820chipset volt, Slot1 foglalattal, rammal.. Mire eszembe jutott, hogy ma aktuális, már késő volt...
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
cskamacska
addikt
válasz hege8888 #60718 üzenetére
Nem kell nagyon siratni a Vaterás lomikat. Tény hogy FIC 19+ RDRAM-os lap nem terem minden bokorban, de egyrészt nem biztos hogy nem járnál jobban egy Abit BF6/BE6-II lappal(pl hintawr-nek van eladó, ha még eladó), másrészt az ilyen kutya szájában "fellelt állapotú" gépek semmivel nem jobbak hogy a Vaterán vannak hirdetve, mint hogy a helyi bolhán szednéd össze a lomizós romáktól.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
envagyok
veterán
Szerintem igen
Kár hogy nem láttam előbb, régi álmom egy p3-as rambus alaplap.
Még életemben még csak nem is láttam.Más:
Úgy néz ki elviszik a modern gépemet, szeretném lementeni a a windows-t tartalmazó meghajtót, hogy ne kelljen letölteni a játékokat (KB 300GB) és újra telepíteni a windowst.
Olyan megoldást keresek, amivel windows alól akár hálózati nasra is tudom kompletten menteni a partíciót, és létezik hozzá olyan bootolható cd kép vagy pendrive-ra telepíthető boot image, amivel az új gépre tett másik ssd-re azzal a hálózaton keresztül visszaállítja a komplett partíciót.
Lehetőleg ingyenes megoldást.
Van ötlet? -
arn
félisten
válasz cskamacska #60721 üzenetére
egy erdekes van abban a lapban, hogy isa slotok vannak rajta.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz envagyok #60722 üzenetére
Én is így voltam vele (én sem láttam még ilyen lapot), meg 1-2 ezresig úgy vagyok vele, hogy ennyi pár sör ára is, úgyhogy pár ezresig benyelek ilyen rizikót. Anno nekem votl egy gépem, most viszont lehet akárhányféle, amit anno kipróbáltam volna, vagy csak olvastam róla. Pl. fene se gondolta volna, hogy lesz egyszrre CUS2L-em, Abit ST6-om, RDRAMos P4-em egszer ) Aki IT-ben dolgozik, vagy valamilyen szinten közel van a tűzhöz, és tucatszám jönnek-mennek a gépek, lapok, hardverek a keze alatt, az biztos könnyebb helyzetben van. Plusz Bp vs vidék.
Tegnap szerencsére összefutottam egy volt osztálytársammal, aki szintén PC vonalon dolgozik, remélem nem felejt el.
A máshoz:
Egyszerűen csak átmásolod a partíciót valami partition managerrel? (AOMEI Backupper?)[ Szerkesztve ]
-
válasz Sanchez638 #60725 üzenetére
Wow!
Gratula! Na ilyenekről beszéltem.. Hogy jutottál hozzá?
-
nagyúr
válasz Sanchez638 #60725 üzenetére
Ejha, gratula.
Remélem, 2 db legalább 1000-es Pentium van a bordák alatt, vagy legyen inkább 2 db 1,3+ os Tualatin Cerka?
Én most éppen (ismét) 775-ben utazok, végre leltem egy combos OC deszkát, P35-ös chipsettel és ami a legfontosabb, hogy DDR3-as a lap.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #60729 üzenetére
Az is jó
-
envagyok
veterán
válasz jokeph #60728 üzenetére
Nekem valahogy a P35-el soha nem sikerült "combos" dolgokat elérnem. Pl régen q6600 g0 egy Abit IP35-el nem ment 2.8GHz fölé. A legjobbak most nálam az nforce 790i *evfa ftw* és a P45.
De még a régi ASUS 975-ös lapomban is 3.4GHz-en megy egy itt ha-n vett q6700 szinte alapfeszen. 3.6+ GHz-en kezdődik a combosodás, a 4GHz már korrekt léggel. -
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #60729 üzenetére
Pont ilyen konfigot tuningoltak itt:
http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=11027 -
válasz Sanchez638 #60727 üzenetére
Milyen bolt? Számtech, vagy valami bizi?
-
válasz Sanchez638 #60734 üzenetére
Csak súgd meg priviben. Vásárhelyiként nem valószínű, hogy hetente betérek oda..
-
kuk@c
tag
Sziasztok!
PC-s boltban dolgozóként elég sok régi vas fordul meg nálunk. Legtöbbjét leadják, cserélik. Ki nem nagyon próbáljuk őket, eddig kivétel nélkül elbontottuk mind.
Ha érdekel Titeket, tudok fotókat feltenni ha jön be valami old timer
Szívesen foglalkoznék Én is régebbi hw-el (20+ év alatt nem egy kedvenc volt már ), időhiány miatt ez nem igen megy, viszont ha meg tudok valamit menteni ezzel az utókornak akkor nosza.
@
"Csak a Puffin adhat Nekem erőt és mindent lebíró akaratot..."
-
-
-
frescho
addikt
Ma PC-ztem volna. Ha minden rendben ment volna. De úgy néz ki, hogy várnom kell hétvégéig. Remélem akkor a koporsó is összeáll a vámpírnak. Mindegy is, ma erre jutottam: [link]
https://frescho.hu
-
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #60744 üzenetére
Kényelmes tempóban sem volt 1 óra az egész. Mire leforrasztgatom nem lesz szép és filléres tételről van szó, ellenálláslétráért amúgyis mennem kell. Veszek szép 90 fokos csatit is. Azt hiszem minden más van itthon, csak a kerámia kondikból fogyok lassan ki, hozok abból is 100-at. Még fehér LED-en gondolkoztam, mert ami van az zöld vagy piros és nem tudom, de a kék NYÁK-hoz lehet az jobban menne. Az obligát kéket inkább hanyagolnám.
https://frescho.hu
-
válasz Venyera7 #60748 üzenetére
Nekem is van sajnos egy ilyen sztorim..
Rokon srác iskolapedellus volt, és mondta, hogy tele a pince minden régi cuccal, Te ott lepetéznél, ...
Kérdezgettem, hogy akkor mikor tudnék elmenni szemezgetni.. húztuk halasztottuk, (inkább Ő) aztán egyszer csak jöttek a teherautóval, hogy ki kell üríteni a raktárat.. Ment minden a levesbe..https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
flymi
addikt
válasz hege8888 #60749 üzenetére
És ki tudja milyen csemegék lapultak ott! ...
Ilyenkor mindig összeszorul kicsit a torkom.Leginkább cpu hűtő vonalon vagyok érdekelt, talán mások szemében ez a legkevésbé érdekes és értékes hw (hisz csak egy darab fém), talán ezért is nehéz és egyre nehezebb ezeknek a beszerzése. Egy ritkább hűtő még akkor sem tűnne fel sokaknak, ha kibökné a szemüket.
Oké, vannak típusok amiket nem árasztották el a piacot anno vagy túl drágák voltak adott körülmények között. Már azért is összetehetem a két kezem, h a 100+ darabos gyűjteményem kábé fele nem valami kommerszebb cucc. Akad köztük olyan is, amiből az elmúlt 5 évben egy darabot se láttam eladó példányt (sehol!) és még ennyi ideig nem is fogok találni. Egyik-másik beszerzéséről pedig tudom, h valóban "mission impossible", pedig nem prototípus volt.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Futás, futópályák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mazda topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Öregszem
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest