Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz arn #52876 üzenetére

    Azért az OS és HW lehetőségeivel minimális tisztában illene lenni. Nem azt mondom, ohgy bit szinten ismerje. Arra ott a HW fejlesztő, de legyen tisztába, hogy mit okoz az ááltala írt kód.

    Az elméletileg tökéletes kód sokszor csak szenved a valóságban. Nem veszik figyelembe például a lemezről olvasásnál, hogy soronként olvasva sokkal lassabban fog lefutni mintha egyben beolvasnának méretesebb blokkokat. Mindezt úgy, hogy közben SSD-t vesz otthonra és használja az IOPs kifejezést. De a kettőt nem köti össze.

    A másik 20+ load-ot generál azzal, hogy másodpercenként alap esetben is 100 fölött indít threadeket. Terhelésnél ez sokszorosára megy fel és már ezzel kitölt pár CPU magot.

    quailstorm: Nem is mondom, hogy használjon mindenki assembly-t. Értelmetlen lenne. De az talán elvárható lenne, hogy meg tudja becsülni a költségét (CPU, memória, IOPs) annak amit ír és ha kell, akkor optimalizáljon minimálisan. De amikor nem tudja megmondani, hogy a gép amit kér mennyi memória/CPU/disk/IO kapacitással kell rednelkezzen az nem jó. Amíg kevés az adat lehet skálázni vasból, de van amikor amit odaadsz felzabálja a program és 30-40 magnál 128GB+ memória mellett már gyanus, hogy valami rohadtúl nem jól van felépítve.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák