Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peter789
senior tag
válasz DarthSun #23900 üzenetére
nem túl bonyolult, csak amikor létrehozol egy új virtuális gép profilt, akkor ki kell törölni az image-re mutató vinyót és hozzáadni egy olyat ami a konkrét fizikai partícióra mutat, majd bútolni a floppy image-ről és ablakban ugyanazt játszhatod el, mintha klasszikus módon formáznál indítólemezről
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
válasz Ganz-[HUN] #23903 üzenetére
Blaupunkt nincs csak egy Funai és a már említett Aiwa, csak rokon lelkek azért említettem
(#23904) Peter789 : Így már egyszerűnek hangzik, érthető a dolog.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Nem teljesen retro: Sikerült megjavítanom egy LG H22N dvd irtót, usb kábellel külsőként próbálom, ír-olvas faxán csak gyakran feleslegesen, gyorsan pörgeti a lemezt.A Nero drivespeed és a cdBremse nem jött be, ismer valaki olyan progit mely tényleg tudja csökkenteni a dvd sebességét?
Bár a meghajtó 2006- os úgyhogy már lassan retrónak számít
-
Lehet, bár emlékszem hogy próbálkoztam már régebben alaplapra csatlakoztatott dvd meghajtóval is, annál sem sikerült. A cd olvasó sebességét viszont be lehet lőni a fent említett programokkal. A mostani belső dvd íróimon nem is próbálkoztam, azok szép halkan, finoman pörgetnek.
-
Ganz-[HUN]
addikt
286-osa rajtam kívül kinek van?
Mire lehet használni?
úgy konkrátabban.......[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
zoltanz
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #23912 üzenetére
Mindenre ami nem prociigényes. (szövegszerkesztés, adatbázis, szöveges net böngészés.)
Amúgy lehet csak elszántnak kell lenni. -
frescho
addikt
-
Peter789
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #23915 üzenetére
128mbit SPI flashrom sütése párhuzamos porton össz 4 ellenállással...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Ranagol_5
senior tag
Nekem egy IBM PS1 van 286-osból gyári állapotban, 2 hete ki is lett fújva.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
válasz Ganz-[HUN] #23918 üzenetére
Nekem is van olyan billentyűzetem, az enyém még rendesen műkszik.Viszont tartalékba beszereztem 2db ps/2 billt DIN átalakítókkal együtt.Biztos ami biztos, már ezek is kifutó cuccok, ki tudja meddig lehet kapni 286- ig lefele használhatók, viszont XT-átkapcsoló nincs rajtuk, de XT- t nem is használok. A ragadósat sztem már nehéz javítani.
-
gban
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #23918 üzenetére
Hogy ragadnak?
Mint ami koszos, beleömlött valami, vagy mint amiben elfáradtak a rúgózó elemek?Postázást nem vállalok.
-
Ranagol_5
senior tag
Valakinek nincs ilyen SIPP 30 pines memóriája a fiókban?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
gban
Közösségépítő
Én csináltam 50 tűs kártyát egy csak külső csatolós adaptec kártyából
A helye megvolt, beforrasztottam az 50 tűt, de figyelve hogy a tüskék élei jól álljanak (ugye ezek nem kerek tüskék), teljesen jól működött, win alatt látott cd-t, meg emlékeim szerint hdd-t is.
Ilyesmi volt, csak talán nem volt rajta jumper, és nem is ilyen vágott formájú volt, a piros kütyük (terminátorok ) is olyanok voltak.mod: ő volt az!
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
Nekem is akad néhány, az Atrai ABC 286/30 -tól (amiben 8 Mhz-es proci lapul integrált EGA vezérlővel), az Amd 16 Mhz-es Olivettin át egy magam által összelegózott "csúcs 286-osig". Ez utóbbi lelke egy 20 Mhz Harris + ITT 287 10@13,3 koprocival 4 megányi 0 wait staten rohanó rammal, amiből 1 megát hardveres Ems-ként használok és mivel kései chipestes a lap is így tud rom shadowingot, tehát umb memóriám is van vele, így a base memória is bőven 600 fölött marad a driverek betöltése után is. Szintetikus tesztekben bőven veri a 386SX20-at, de a kess nélküli DX20-at is megcibálja itt ott, szóval kategóriájában igencsak harapós.
Egyébként Pc-Dos 7.0 és Win 3.1 van rajta (a szokásos Worddel, Excellel, CorelDraw-al), meg egy rahedli játék, a hardveres ems okán elég sok minden elindul rajta ami egy mezei 286-oson nem, ill. sok játéknál a digi hangokhoz szükséges. Érdekes még, hogy több program/win 3.1 driver korai verziói működnek 286-assal, későbbi kiadásaik meg sem nyikkannak a 386-os kódok végett (pl Wolfenstein 3D, Blakstone, Street Figter 2, SB16 Win 3.1 drivere, de a legtöbb windowsos videókari driver is, kb '93 a határvonal ameddig még nagyjából támogatták a 286-ost, '94-től már csak elvétve találni olyan drivert, progit ami elindul rajta). Erre részmegoldás az Emu386 nevű driver, ami a real módban emulál nekünk 386-os utásításokat, így pl. PNP is kari éleszthetővé válik, meg még jónéhány progi ami amúgy csak 386-ossal futna, de nem igényel protected módot, csak realt.
SIPP memóriákhoz; gyak ugyanaz mint simm "csak tüskés" , van is ilyen átalakítóm, amibe simm ramokkat lehet pakolni, de sokkal egyszerűbb (főleg 1 megás modulok esetén gyorsabb megoldás) lábakat forrasztani a simmekre, mert találni nem igazán lehet ilyeneket, régen éppen a kompatibilitás okán a sippekről reszelték le a lábakat, hogy bele lehessen tenni a modernebb simmes lapokba.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #23927 üzenetére
Életet mentettél, nem kell akkor forrasztgatni és megbolondulni a pepecseléstől.. Ebben a lapban egy AMD 286 SL proci van, 12mhz-es és szinte minden chip ami rajta van, cserélhető tokban van. Elég komoly kis lapnak tűnik, csak félő hogy a billentyűzet csatiját újra kell forrasztani, mert eléggé korródálódott. Már csak egy 8bitos io vezérlő kártya kell, már MFM vezérlő van, de ahhoz meg vinyó nincs..
-
bacsis
Közösségépítő
386-os kódok végett (pl Wolfenstein 3D
A Youtube-n lelni egy csomó vidit ahol 286-oson, sőőőt még XT-n is küzködnek a Wolf3D-vel... sőőt én úgy tudtam hogy a Wolf3D-nek 286 a minimuma, és a 386os csak erősen ajánlott akkor én emlékszek rosszul illetve a youtube videók kamuk? -
Fenyő
őstag
válasz bacsis #23931 üzenetére
Az 1.1-es verziónak 286 a minimuma, egy 16 Mhz-es példánnyal és egy normálisabb vga-val már fullon megy, viszont az újabb verziók (1.2-1.4) már csak 386-al indulnak el. Az XT igazából Nec V20/V30 alá írtak vmi patchet amivel minimum ablakban elvergődik, hogy hő-hő kérem XT-én is megy ez, de persze ez nem hivatalos.
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #23933 üzenetére
Igazából csak némi bugfix és talán mapeditor a különbség a revíziók között, szóval semmi komoly.
V1.0 - First release (05/05/92)
v1.1 - Fixed some secret doors map bugs (on level 7 & 8 in episode 1 there
were secret doors left out) and also some video problems (06/10/92)
v1.2 - Secret level elevator bug was fixed (introduced in 1.1 ) (06/22/92)
v1.3 - Was never released.
v1.4 - Fixed something but I forgot what. It also changed slightly the graphic
backdrop on the opening screen and other menus, changed the interior
elevator graphic and added a calibration routine in the joystick setup
menu. (12/03/92)25-ös 286-os meg ritka mint a fehér holló, persze a 20-ast is lehetne tuningolni kristállyal, valszeg bírná is a 25-öt, de már 20 Mhz-en is válogatni kellett a ramokat, amik bírják 0 wait state-t stabilan, és ez itt többet számít mint a nyers Mhz, pl a 0 wait state-s 16 mhz 286-os gyorsabb,mint a 20 Mhz-es 1 Wait state-es, szóval gondolom ez a 20/25 viszonylatában is áll, úgyhogy nem is erőltettem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi az infókat
És akkor ugorjunk! Egy jó nagyot!
Elvileg nem retro, gyakorlatilag sztem mégis! na meg egy család vagyunk szal ON-ban:
finomítgatom a Dell XPS m1730-as notimat... van ugye benne dupla 9800M GT és egy Ageia Phisyx kártya is...
Felraktam a forceware-t ahol ki választhatom hogy mely VGA!!! számolja a physix-et 1-es vagy 2-es... De maga a PPU kártya (Physix) nem választható ki....
Én szerintem kajak fel sincs telepítve... már csak azért is mert az eszközkezelő 3 ismeretlen eszközt és egy "sima" PCI eszközt ír, pedig tudotmmal minden fel van rakva...
na mindegy... go dell honlapja.. leszedtem az ott physixhez való drivert, de aszondja hogy a gépen frissebb driver van.. jahh gondolom ami a forceware-ban van benne...
a kérdés, hogy vajon mégis életre lehetne kelteni a Physix kártyát?Meg ha már ennél a gépnél járunk, megosztom nektek is a spéci kijelzőjét beüzemelés után:
-
Nálam 486DLC- n szépen fut a Wolf3D, de ha kiengedem a turbót már bőven látni a szaggatást, lowban a Landmark2.0 20-as 286- nak jelzi a gépet, turboban 120 körül ha jól emlékszem.Szerintem a 386 kell hozzá legalább.
bacsis : komoly kis lapos !
Más: mikor lesz ez a gép retro?
2 x Ivy Xeon, asszem 10 magosak voltak
32 x 512MB SSD / 4 Raid kártyával 8- asával
768 GB RAM
Ma volt szerencsém ilyenhez[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #23936 üzenetére
16Mhz-es 286-oson már teljesen simán fut, 12Mhz-esen már tényleg be-be reccen néha, de ha eggyel visszább veszed képméretet vagy 0 wait state-re veszed a ramokat és egy 0 wait state képes vga-t teszel bele, akkor ez is megszűnik. Egyébként meg ha 386DX/486DLC-én kilövöd a turbót, 8 Mhz-re lassít a gép, rendszerbuszostul, memóriástól mindenestül (aminek a késeltetései ugye a 40 Mhz-ez lettek szabva), szóval bőven lassabb egy átlag 12/16 286-osnál, landmark meg ilyen szempontból abszolút nem releváns, mivel a DLC-t az L1 kess végett bőven a reális teljesítménye felett pontozza (pl 386DX40-et 60 körül, a DLC-40-et meg 130 körül, holott evidens, hogy két proci között nincs több mint 2x-es teljesítmény különbség, jó ha átlagosan 25-35% gyorsabb a DLC).
-
-
Elkészült a 22. retro konfigom:
AsusP2B lap
PIII/Katmai500 proc
512 Mb SDRAM
Geforce2MX400 video+Voodoo2
100Mbit háló
Pinnacle DC10+ digikártya
SB Vibra16XV hang
20Gb+10Gb+4Gb HDD- k
Pana 24x CD olvasó
1.44 FDD
300W táp+nagy ATX házEnnek a telepítgetésével fogom tölteni az ünnepnapot
-
válasz Ganz-[HUN] #23940 üzenetére
Hát benézted haver , az nem powerswitch hanem a speaker felvezetése az alaplapról, hogy a speaker is megszólaljon a hangfalakon vagy a fülesben, a line-outon. A felirat azért van rajta mert egy selejtezett háznak a powersw kábelét használtam fel. Ennek a háznak a powersw- e természetesen megfelelő helyre az alaplapra van dugva.
A keverőben benne van a speaker, hangerejét pedig lehet állítgatni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv.
ÜRES, lehetőleg eredeti HP 51629a, és 51649a patront keresek.
HP DeskJet 600-asom feltálasztásán akarok kicsit spórolni (refill).
Kinek van?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
vakaki valami témát tudna?
-
Peter789
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #23944 üzenetére
Valaki véletlenül nem szeretne egy Lagoon 3D PCI kártyát? [link] - nekem nem kell 5 db
-
gban
Közösségépítő
-
Peter789
senior tag
sajnos tudja is mit árul és nem adja olcsón...
valakinek nincsen esetleg egy felesleges matrox m3d kártyája?
-
gban
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #23948 üzenetére
Én beérném egy A4-essel is, de még egy A3 is tuti lenne
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest