Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bacsis #24350 üzenetére
Hát nekem iszonyat értékek jöttek ki ezzel a 36gb-os csodával. 20-30mb olvasás amit végig tudott, 16-20ms késleltetés (ami sztem sok), írást nem teszteltem. Ez egy WideSCSI AHA3944-es kártya egy vincsi.
Aztán előszedtem egy 80-as samut 50-60mb olvasás és kicsivel kevesebb késleltetés. Amíg nem volt SSD-m addig meg kettő F1 egylemezes samum volt 200-300mb/s közötti olvasással de sokra nem mentem vele mert a legolcsóbb SSD is gyorsabb volt nála. Azaz talán a nagyon fapadok nem. (eeepc-s 4-8gb-os csodák lassabbak)
ATA-Sata átalakító még lehet opció.Nekem az a véleményem hogy a háttértár igen kritikus pont egy gépben. Sztem egy fincsi 4xRAID0 SCSI is jó lenne bele egy jó vezérlővel és gyors busszal. Az még illene a géphez.
-
Tim82
félisten
Ha már SSD a téma, akkor nemrég ilyet csináltam egy IDE vinyós notival.
Előtte ilyen volt, utána ilyen lett.
Félig-meddig retró téma, meg hátha valakinek hasznos infó a topiklakók közül.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Na hát én egy Dell D410-et SSD-sítettem de 10eFt-ért egy egyszerű Kingfast 32gb-os ide ssd-vel. Valószínű nem tud trimet meg semmit ami ssd-re jellemző mert a windows lemezesnek látja. Értékei gyengébbek kicsivel, de a gyárihoz képest rakéta.
Ugyanígy 770-es proci ami ahhoz képest hogy ezer éves igen erős és takarékos, 2gb ram sajna annyi a limit, win7 megy mint álom. Win8 alá nincsenek normális driverek intel fosadék 915GM videólassítóhoz (kékhalálgyorsítóhoz). A gép egyébként masszív, 12" matt kijelző,könyű, gigabit lan, szóval ahogy kell üzleti subnoti...
Retró téma de ezek a gépek még mindig megállják a helyüket akár ma is. Prociban régebbi atomokat biztosan vernek, tartósságban szintén versenyképesek,akár aksiidőben is (5-6 órát visz az enyém új 9cellással). Használhatósában, nálad az 1400x1050 kijelző elég sokmindenre, nekem a 12" lehetne 1280x1024 de sajna csak 1024x768. Egyedül a gpu az amiben elmaradnak, bár játékra amúgy sem noti való.Nemrég telepítettem egy A4-5000m procis gépet, na az érdekes lény. Teljesen jó sebességű 15w-os 4magos proci asszem 8300-es ATI. Ha vennék akkor hasonlót vennék csak takarékosabbal A6-1450 8w-on 4mag...de ez már nem retró.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz MasterDeeJay #24354 üzenetére
Értékei gyengébbek kicsivel, de a gyárihoz képest rakéta.
Az IDE SSD-kkel nekem nincsenek annyira jó tapasztalataim, a szintén hasonló X41 tabletemben lévő Lenovo brandelt Samsung IDE SSD alig egy éven belül majdnem HDD szintre lassult vissza. A Kingfast IDE SSD-k egyébként ráadásul első generációs JMicron vezérlőkre épülnek, amit méltán sokat szidnak az interneten (belassulások, lag, eléggé komoly elhullási arányok).
Ezzel nem szidni akarom, csak én nem akartam ilyet bevállalni. SSD-nél mai fejjel úgy gondolom, hogy vagy TRIM, vagy valamilyen garbage collection megléte kötelező. IDE SSD-knél pedig ezt egyedül az itthon nem kapható OWC SSD-k tudják (amelyek IDE létükre Sandforce vezérlősek).
Ugyanígy 770-es proci
Az nálam még csak úton van eBay-ről, egy 740-es van bent a T43-ban.
Win8 alá nincsenek normális driverek intel fosadék 915GM videólassítóhoz (kékhalálgyorsítóhoz).
Én Win 7-hez sem találtam, XP-s driver van feltéve kompatibilitási módban.
Használhatósában, nálad az 1400x1050 kijelző elég sokmindenre
Ez is 1024*768-as 14"-en - apámnak vettem évekkel ezelőtt, neki pont nem jó a minél kisebb felbontás.
A használhatósággal kapcsolatban egyetértünk, netezésre, Office-ra, zenehallgatásra, nem HD filmekre teljesen jók máig is. Flash-heavy oldalak, 720p videók lejátszása már majdnem 100%-ra terheli a procit.
De azért már az első Merom-alapú Core 2 Duo-s notik köröket vernek a Dothan-osokra. Érdekes, hogy a C2D-k között nincs akkora ugrás, mint a Pentium M -> C2D esetében. Ha a fő gépemként használt T60-amtól (T7400 (2,16 GHz, 4 MB L2 cache, 667 MHz FSB) / 3 GB RAM / OCZ Vertex 2 SSD) átülök barátnőm utolsó generációs C2D-s laptopjához, ami egy T500 (T9400 (2,53 GHz, 6 MB L2 cache, 1066 MHz FSB) / 8 GB RAM / Intel X25-M G2 SSD), messze nem érzek érdemi különbséget sebességben.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ezzel a kingfast ssd-vel egyenlőre nincs baj. Meglátjuk hosszú távon.
Win7-hez csak a kompatibilitásos driver van fent 915-höz, de ez elég is hozzá. Win8 megeszi és használja de flash videók nem nézhetőek vele.
1400x1050-es volt a Dell D500-asom, de volt T43-hoz ilyen kijelzős is. Talán még a panel típusa is egyezik.
Flash heavy oldalakat még az asztali gépem sem visz normálisan takarékos módon, mindíg fel kell hogy kapcsoljon nagyobb órajelre. Alapból flash blockert használok, mert anélkül nekem élvezhetetlen a netezés, fölöslegesen meg nem cseszek el 100w fogyasztás. Ja 720p még éppen megy.
Van itthon T7xxx szériás centrinós gép is, de az ssd nélküli és lassabbnak érződik mint a dothan ssd-vel. -
Tim82
félisten
válasz MasterDeeJay #24356 üzenetére
Volt ilyen, igen, nekem is volt ilyen felbontással 14" méretben T43p-m. Elvileg Samsung és ID Tech gyártotta TN panelek (kétféle van), a T60-amban is ilyen van.
A flash-t én is blokkoltam, az én esetemben Operánál le van tiltva (illetve ha nagyon akarom, akkor + 2 kattintással engedélyezhetem a lejátszást). Sokat segít régebbi gépeken, mint amilyen az enyém is.
Én azt mondanám, hogy sebességre az SSD-vel bővített T43 kb. egy C2D-s és 7200rpm-es HDD-s noti sebességét hozza, de ezt igazából csak érzésre mondom, mert a T43-at már visszaadtam apámnak. (Amúgy épp van itthon HDD-s T60 is, de az el fog kerülni tőlem.)
-
Ranagol_5
senior tag
Ha minden jól megy jövőhéten lesz egy ilyen Compaq Workstation AP550-esem.
2x866Mhz P3 procc
2x256 800mhz RDRAM
18Gb SCSI
200Gb IDE
PCI-os Matrox G2+/QUADP/CPQ (4db G200as chipet tartalmazo kártya ami 4 monitort képes egyszerre meghajtani)
és még egy szabad AGP foglalat.Sry a rossz minőségért(iphone 3gs kamera..).
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
van egy EGS Rackszerverem...
Bazi nagy PCI-X-es SCSI vezérlővel 256MB RAM van rajta...
2db 146GB 10K RPM RAID0-ban és 4db 300GB 10K RPM szintén RAID0-ban.. ezt tudják:Én többre számítottam, ennyit rgy 400-500-as 7200RPM-es SATA HDD tud.. sőőt...
Viszont legalább a sebeség szépen fixen marad nem lassulgat -
-
bacsis
Közösségépítő
biztosan nem a vezérlő tud csak ennyit, és tuti nem is a PCI-X limitál, elvégre azon 266MB/sec át tud menni....
Jól írtad, látszik a 2 HDD vs 4HDD közt a különbség, s sanszos hogy ha 15k RPM-es HDD-ket tolnék bele, akkro azok még jobban húznának csak hát a 300gigás 15K RPM-esek még most sem olcsók -
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok kéne egy kis segíccség!
Van egy Abit TH7 S423-as alaplapom amin van egy High Point HPT 370-es IDE vezérlő... lekaptam a drivers.hu-ról a driverét, felraktam Floppy lemezre... 2db 20gigás és egy 30gigás HDD RAID0ba lett fűzve a BIOS-ában....
XP telepítő indít, F6-al mondom neki hogy itt biza egy vezérlő driver van... ki lehet választani hogy XP/2k3 Win 2k vagy NT4.0-s driver kell nekem?
Megadom neki az XP-s drivert, szépen kerreg a floppy mejd tovább megy és elkezdi a többi illesztőt betölteni... látja is hogy 60GB-os partícióra telepíthetek azaz szépen ott a RAID0 ahogy kell.... kiválasztom megformázza, majd szól hogy nem tudja betölteni a azt a file-t amit a RAID vezérlő kérne... hiáab taposom az enter-t floppy led világít de a file-okat nem tudja bemásolni.. összesen 4 file kellene neki egyiket sem találja/tudja beolvasni.. ha mind a 4-et kihagyom, a telepítő file-okat felrakja de restart után XP logónál kékhalál.. ugye nem lett implementálva nekijje a driver... próbáltam úgy is hogy a Win 2k-s drivert adtam meg neki, de ugyanúgy nem jó...
Próbáltam 2 floppy lemezzel, és 2 floppy meghajtóval is, de ugyanaz....
tehát először megtalálja a vezérlő driverét be is tudja tölteni, de miután a telepítő file-okat másolná akkor már nem...
NA ennek mi lehet az oka? -
gban
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
Első lépés megvolt, hiszen 2 floppy meghajtóval próbáltam és 2 lemezzel... jahh floppy kábel is volt cserélve...
és gyanús hogy mindegyik esetben tök ugyanaz a jelenség, és mind a 2 esetben egyik file-t sem találta meg...
A második lépés is kiesik, hiszen ha F6-al indítom a telepítőt hogy egyéb gyártó xarját adjam meg, csak a floppy meghajtót lehet neki megadni a driverrel...
3. lépés még esélyes -
gban
Közösségépítő
válasz bacsis #24369 üzenetére
Második lépés kiesik, azt mondod, mert csak floppyt lehet megmutatni, korábban meg azt írod, F6-nál simán továbbmegy.
Ezért gondoltam, hogy egy hdd-n IS tedd mellé a drivereket, hátha később amikor nem találja, a hdd-n lévőt is meg tudod mutatni.
Vagy akkor amikor nem találja, akkor is csak az A-n keres, nem lehet megmutatni akkor sem más meghajtót?
Valamint, próbáltad másik gépben a floppy tartalmát másolni, a telepítésnél használt meghajtóról, hogy valóban hibamentes-e az a vonal?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Peter789
senior tag
válasz bacsis #24367 üzenetére
Milyen fájlokat hiányol? Ami tudod hogy rajta van a lemezen, vagy olyat ami nincs is benne a driver csomagban?
Ha nincsen, akkor tényleg más csomagok után kell túrni... Ha benne van és úgy sem találja, akkor próbáld meg nLite-al beletolni az XP telepítőbe és floppy nélkül telepíteni...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
bacsis
Közösségépítő
Igen először F6-al tovább megy és azt a sys file-t simán beolvassa... aztán mikor a telepítő file-okat másolja, ugyanazt a sys file-t keresi... nem lehet másik elérési utat megadni enter megnyomásával keresi a floppy-t vagy van kihagyás....
Természetesen a floppyról simán lehet Win alól oda vissza másolni file-okat, tartalmat... 4 file-t kérne be a telepítő ami természetesen ott is van a lemezen...
Jobb híján megpróbálok akkor más verzió számú drivert levadászni.. de sanszos hogy ez is egy megoldatlan probléma marad[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Inkább még a Win2k telepítőnek szóltam.. utoljára.. .3 különböző driver, egyikkel sem jó.. először be tudja tölteni a HPT3xx.sys-t utána már nem...
tényleg azt kéne hogy beleintegrálni.. azt úgy is vagy jó lenen vagy nem.. mert nem az adathhordozóvlal van a gond az is biztos... -
bacsis
Közösségépítő
például?
Amúgy a Win2k is ugyanazt csinálja... ami feltűnt, hogy miután másodjára kérné be a drivert először meg sem hajtja a lemezt, szimplán kiírja hogy hát nem tudja másolni enter lenyomása után újból próbálkozhatok, és ha lenyomom az entert, akkor már felvillan a floppy led-je de nem kerregteti meg, kigyulald aLED majd kialszik és semmi műveletet nem csinál.. nem tudom hogy ez mond-e valamit?! -
Rive
veterán
válasz bacsis #24376 üzenetére
...2db 20gigás és egy 30gigás HDD RAID0ba lett fűzve a BIOS-ában....
És ez az egész egy darab virtuális vinyóba lett összeszigszalagozva?
Nem lehet, hogy ez az egzotikusra felépitett tömb az, ami kifog a driveren/OS-en?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
hehe úgy néz ki nyertünk, viszont akkor hozzá csapok még egy 15gigás 7200RPM-es HDD-t igaz így is marad a 60GB mert ugye 4X15GB lesz elérhető viszont bittos gyorsabb lesz
-
gban
Közösségépítő
válasz bacsis #24388 üzenetére
Hasonló okból lehet eltérés mint az ssd-s topicban is előforduló rosszul beállított CrystalDiskMark esetében.
Neked is javaslom, teszteld le azzal.
Érdekes lehet egy kép is róla (engem mindenképp érdekelne).
Ügyelj a beállításokra - mindeenképp 0x00 legyen beállítva, továbbá javasolják hogy 1000MB legyen a teszt, és 5x egymás után.
Legutolsó szerintem hanyagolható, 1x vagy 2x elég, és ha gondolod, 100MB vagy 500MB is jó lesz ha türelmetlen vagy.Postázást nem vállalok.
-
-
-
-
gban
Közösségépítő
Addig is amíg bacsis felrak egy képet, én szolgálok eggyel:
Maxtor első szériás 80 gb sata1, XP alatt, 775-ös 2 magos rendszer, intel sata driver telepítve, régi xp...
De akkor is...[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Ádyka
őstag
Itt valami nem kóser. 60 Mb-ot tudnia kéne seq-ban.
Aidanak nem használjátok a HDD sebességmérő részét? Szerintem tök korrekt. Azon kívül, hogy az Adaptech Ide raid karimmal azonnal kékhalál, amint indul az aida.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest