Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    Kalandok összefoglalva :
    - Nem indult, elemcsere, nem indul, próbálgattam pár alapdolgot amit ilyenkor szoktunk.
    - Végén az alaplapi tápdugó, azt kellett lecsatiznom, kontaktspray, indul. Pedig a gép, fólia+dobozban volt, igaz 4 évig.
    - Voodoohoz épp azért választottam ezt, mert itt még nő a PCI órajel, a proci húzásával, V2 esetén az a döntő, persze a többi is, csak kisebb mértékben. Kezdő PCI órajel(3féle lehet), ráhúzás, közben figyelni a ramokra, hogy CL2- ben maradjanak a busz növekedésével lehetőleg minél magasabb clockon, 1000 féle variáció, óriási eltérések, mikor el van találva, akkor indul meg. Tehát a stratégia nem egyszerű, próbáld ki. Ha valami közben túlmegy, instabil vagy fagyás. Laza, gyors próbával kaphatsz jó eredményt, de a világcsúcs közelében sem lesz.
    - Az ikrek órajele: 97MHz környékén van egy tetőzés, majd 103nál, ki kellett kísérletezni.
    - Pár setet túlnyomtam, filehibám lett a 98- ban, természetesen most nem volt mentett imagem, pedig mindíg szoktam. Emiatt a Zenen levő 98- ból kellett áthordanom pár rendszerfilet, hogy a finomra hangolt 98- at ne kelljen újból 1 hétig kalibrálni. Ezt is lépcsőkben, mert a javított file, újabb hibás filere hivatkozott, és így tovább pár szinten. A visszamásoláshoz pedig Hirens bootDVD- t kellett indítgatnom.
    - Pld RyZen @4.5GHz- el sokkal kisebb az eredmény, mivel a PCIe->PCI konverter órajele mindíg fix 33MHz marad, semmit nem ér a gyors/modern vas V2- höz, inkább csak feeling, ha modern gépen is fut.

    Procit megint plusszoltam, diagnózis-futások, 2.track is lefut(ennyi kell, több nem is), de egyelőre nem vált vissza, NV 2D diverszinten van a gond, talán másik driver...

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák