Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz World-Soft #57089 üzenetére

    1. és 2. pontra: hülyeség, nem így van. A 150 € az 150 €-nál van.
    A kuponok meg eleve csökkentik az alapárat, ha nem fizettél a kuponért akkor nem minősül fizetőeszköznek, így nem is veszik figyelembe a vám témában.

    Július 1-től azzal hogy az AliExpress bejelentkezett az IOSS rendszerbe azt jelenti hogy ők 150 € értékig beszedik az áfát, az EU-s vám- és adóhatóságok nem számolgatnak, váltogatnak €-ra.
    A küldemények amelyek EU-n kívülről érkeznek "hoznak magukkal" elektronikus szállítói, postai küldemény adatokat és vám-árúnyilatkozatot, de számlát nem, hiszen ahhoz semmi köze a Postának, a szállítónak. Majd bekérik ha kellene. De IOSS esetén nem kell, nincs rá szükség.
    Az UPS is csak szállítólevelet és vám-árúnyilatkozatot kap. Egyébként komolytalan cég, nagyon gyenge a hozzáállásuk az új szabályozáshoz, kerülendőek.
    Mivel az első, az AliExpress áfa beszedése a törvényes, ezért pont azt nem lehet visszaigényelni, csak a másodikat, ami jogtalan, hiszem már ki van fizetve.
    Gondold végig tőled beszedik, aztán a holland adóhatóság felé átutalják hozzád és a vásárlásodhoz rendelve, a hollandok továbbítják a pénzt a magyar NAV-nak aki lekönyveli, zsebre teszi az áfát. Aztán jön a nagy eszű UPS és Posta és újból beszedik az áfát és utalják a NAV-nak. Törvénysértő állapotot hoznak létre és azt büfögik, hogy attól kérd vissza aki törvényesen járt el, hiszen már adott esetben a NAV számláján az áfád.
    Az AliExpress "visszaút" könyvelése és pénzmozgása egy adózási rémálom lenne, hiszen az AliExpress-nek ahogy jött úgy kéne visszakérni.
    Buta volt ez nagyon.
    Az Összefoglalóban el van magyarázva érthetően. 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák