Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #24663 üzenetére
Olyan jó lenne egy táblázat ahol le lenne írva, hogy melyik hal nem fér meg a másiktól. Régebban azt gondoltam hogy a méret vagy a szín miatt nem állhatják egymást ,de nem így van.
Pl a legnagyobb hím yellow folyamatosan piszkálja a többi fajtársait, meg a zöldhasú részsügérrel kergetőznek állandó jelleggel. Mindha keresnék egymás társaságát, ha nem a yellow hím közöszködik akkor a rézsügér keresi, hogy bele köthessen.
A méretük egyformák, a színük teljesen más még nem is ismerhetik egymást mert nem egy helyen laknak / a természetbe/Ez az aranysügér hím sosem piszkálta a császársügéreket, és a császársügérek egyik változata sem piszkálta sosem.
A zebrasávos sügérek, a sajica sügérek sosem keresik azt a halat akit kergethetnek, ők mindenkit elhajtanak a területükről.
A császársügér csak császársügért kerget, de csak a saját fajtársukat, és a nőstényeket. Pl a firefish sosem bántottam a baenshi-ket.
Azonos méretűek de mégem rivalizálnak.Egy valami feltünt a 200 literes akváriumba a nyasszai karcsúsügér mindenkinek nekiment, keményen tépte az összes halat, amikor átkerült a 300 literesbe ott teljesen megszelidült, egy évig fel sem tűnt, hogy ott van.
Kell a hely nekik, egyértelmű, nem is a literszám a fontos nekik, hanem az akvárium hossza.Csodálom, hogy nem árulnak direkt markenting szöveggel olyan akváriumot amit Malawi tavi sügéreknek gyártanak. Pl 120X50X50 az 300 liter ez a liter megmaradna, de 150X50X40 sokkal ideálisabb. méret lenne nekik. El ne lopjátok az ötletemet, én akarom szabadalmaztatni ezt az ötletet!
-
noxon
őstag
válasz Sirandrish #24663 üzenetére
Pontosan 1 hete minden ok volt Most pedig az auratus nem hadja élni a mainganokat.
Tudom, hogy mondtátok a nagyobb akit, tervbe is van véve egy 375 literes, remelem addig még kibirják.
De amúgy tökmindegy a liter mennyisége. A Te 300 literesedben is terror volt. Akkor miért nem vettél 1000 litetes akit?
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest