Új hozzászólás Aktív témák

  • sedo

    tag

    válasz sedo #33916 üzenetére

    Láttam azóta kérdezték páran, a hártya nálunk egy 20%-os vízcserével egybekötött "hártyaleszívást" követően nem jött vissza, immáron egy hete - alighanem esetünkben túletetés okozta, mivel semmi máson nem változtattunk.

    Viszont a razbórák alighanem betegek voltak már a kereskedésben is (ahogy írtam, az ottani akváriumban is megfeküdt 1-2, csak sajnos későn vettem észre és most már tudom, hogy hibásan, de nem fordultam vissza velük). Sajnos nem igazán tudtam azóta sem biztosan beazonosítani a dolgot (talán a fátyolbetegségre hasonlított legjobban a jelenség), mindenesetre gyakorlatilag naponta vesztettük el a halakat. Végül a betegnek látszókat kivettem, mindössze 3 maradt, azok viszont azóta egészségesnek tűnnek. A vizüket gyakran ellenőrzöm azóta is, de minden paraméter jónak tűnik, ezért nem tudok másra gondolni, csak betegségre.

    Viszont most nem tudom, hogyan kéne visszapótolni őket, mert második akváriumom nincs, szóval az újakkal simán bekerülhet megint valami probléma, vagy éppen a meglévőkről derülhet ki, hogy bár nem betegek, de hordozók, és az újak hullanak el.

Új hozzászólás Aktív témák