Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
válasz dobolan #31800 üzenetére
+1, jó kis készülék. Talán ami negatívum hogy nem a leghalkabb. Mondjuk lehet csak nekem hangos. Aludni nem szeretnék mellette.
Én a gyári töltetet használom, illetve tettem hozzá pluszba egy kis siporaxot. Nem gondolnám hogy rossz a gyári töltet. Nekem lassan 1 éve üzemel egy 200L aksiba a prof 350-en.
Viszonylag sok hallal, 40 körül.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
dobolan
senior tag
válasz Directors #31803 üzenetére
Sok véleményben olvasom ezt, bár az enyémet nem nevezem hangosnak. (450es) Volt Eheim 2224em, az halkabb volt, de a teljesítménye is kisebb.
Zárt szekrényben egyáltalán nem hallható éjjel sem az enyém. Polifoamra kell tenni, és ne érjen a szekrény oldalához se. Na meg légteleníteni, de levegősen mind hangos. -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy pár új halat. Természetesen karantén akváriumba kerülnek, mielőtt átkerülnének a nagyobb akváriumba. A kérdésem az lenne, hogy szoktátok-e valamivel "lekezelni" a "frissen" vásárolt halakat?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
bringasisti
őstag
-
Alg
veterán
Ma reggel gyorsan próbából megcsináltam a Chihiros hack-et a használaton kívüli 25 centis lámpán, ahhoz képest hogy sosem forrasztottam sikerült szinte gyári minőségben
Este megcsinálom az akva fölött lévő 401+-t is.
A kicsi 2-1 arányban kapott hideg és természetes fehéret, a nagy 3-2 arány lesz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bajtokarpi
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz bajtokarpi #31808 üzenetére
Azt mindenképpen érdemes figyelembe venni hogy a kezelések között teljes vízcsere és egy hét rendszeres táplálás és ahová teszed azt a medencét is meg ke dolgozni mert különben nincs értelme
BENEFON DELTA--------N8
-
Alg
veterán
Megvolt a LED upgrade, elég jó lett, a gyári 8000K mosott kékesszürkéje után végre rendesen előjöttek a színek.
Nem túl jó fotók mert csak gyorsan f/1.7-en csináltam kézből meg automata fehéregyensúllyal meg az elsőt este a másikat reggel stb. de a lényeg talán látszik:"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Atomgeszi
veterán
Sziasztok.
A héten beindítanám az új akváriumom. 100 literes, 2x 18W 865-ös csővel hajtom, illetve egy 30 literes házi külső szűrővel.
Esetleg valaki Baranya megyéből(mohácsi vagyok, de holnap pl. megyek Pécsre délután 2 után) lenne, akitől kaphatnék jávai mohát, illetve könnyebben megmaradó növényeket? Sör csoki pénz megbeszélés szerint, de ingyen is szívesen fogadom.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #31813 üzenetére
Annak mondjuk igen. De ha lesz még több neki... mert kért azt is! Bár ha azok sem lesznek fényigényesek.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #31815 üzenetére
Eseleg valisneria, ha jól emlékszem anno vagy 20 éve egész szép valisneria-mezőt neveltem minimális fénnyel.
Fura akvárium volt, kb 80x35x35, és jobb-bal oldalra osztottam, talajnak szitált sóder/füredi homok, jobb oldalra csiáltam egy nagy dombot ott volt a valisneria erdő, bal oldalt üres úszótér Pici szivacsos belső szűrővel, aztán anélkül el natural mert tönkrement, valami olcsó 60 centis búrás fénycsövet simán a tetejére rakva...
Azóta is szeretem azt a növényt, csak a mostani scape-ben nem találtam helyet neki, meg félek kicsit túl agresszívan terjeszkedne[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #31817 üzenetére
Jó, nem gigantea kell XD (azt kerti tóba szeretnék majd csak nem találok sehol elérhető távolságban Szolnok környékén )
Pont az volt jó benne hogy az egyik oldalt kinőtt, fel a felszínre és végiglógott az egész akvánAmúgy vannak kisebb verziók is, nemrég még talán valami max.20 centist is láttam valahol (szerk: meg is van, GA-ban a nana, igaz azt írják akváriumban 50-80 centi is lehet ha van fény meg tápanyag), de úgy rémlik a spiralis se lesz olyan hatalmas
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Régebben nem volt kevés a fény így, mondjuk ott ablak mellett volt sajnos, és eléggé jött az alga is.
Aztán volt pár év szünet, most találtam neki sötét helyet, ahol csak világítás lesz. Meglátjuk.
Sajnos a helyi boltban borzasztó a növény és halállomány..
Régen én is adtam másoknak növényt, amikor ritkítottam, azért gondoltam hátha van itt Pécs környéki, aki megszabadulna némi gaztól
Egyébként rájöttem,hogy haver ingázik Pécsre mindennap, szóval igazából bármikor jó lenne.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz Eugene Roe #31824 üzenetére
Tudom.
De itt Mohácson a rothadt besárgult bolti növényért nem adnék darabjáért 600Ft-ot. Mert sajnos ennyiért mennek.
Plusz amikor évekkel ezelőtt még akváriumoztam én sem szívesen dobtam ki a növényeket, inkább megvártam míg lesz rá jelentkező és odaadtam másnak, hogy új helyen továbbélhessen, de sajnos akiknek évekkel ezelőtt adtam, már befejezték az akváriumozást.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Eugene Roe #31826 üzenetére
Igen, a kiirthatatlan barna csiga ismerős történet.
Amit hirtelen találtam az a greenaqua webshop, de itt 1000-2500 Ft között van egy növény. Nem semmi. Na, majd, ha nem sikerül szerezni, akkor B tervnek jó lesz. Vagy, ha magam megyek Pécsre, akkor valami normálisabb akvarisztikából.
-
dobolan
senior tag
válasz Atomgeszi #31827 üzenetére
Drága a növény mindenhol. Felmentek az árak! (EUR/HUF árfolyam) Viszont csigákat bolti növényekkel is kaphatsz simán, kivéve ha steril tégelyes növényt veszel kizárólag. Kizártnak tartom, hogy boltból 10eFt-ért 180 literest berendezel úgy, hogy ne legyen kopár az indulásnál.
-
Atomgeszi
veterán
válasz dobolan #31828 üzenetére
Most elnézve az árakat, én sem hiszem, hogy boltból lehetséges. Max tényleg valami csoportból, aki elad aprópénzért.
Egyébként ilyen barna csiga irtó nem létezik? Tehát, hogy megkapom a növényt és kezelem a gyökerét meg a levelét, ahol megbújhatnak a minicsigák?
-
Alg
veterán
válasz Atomgeszi #31829 üzenetére
No planaria kiviszi a csigát is meg a planáriát is. Lentebb volt róla szó, azt is írta valaki (bringasisti?) hogy mivel lehet helyettesíteni ami olcsóbb.
Biológiai megoldás a Helena (csigaevő csiga).
-
Eugene Roe
őstag
válasz dobolan #31828 üzenetére
Kopár volt, mint a pi**a, de ez 1,5 (2) hónapig tartott, akinek ennyi türelme sincs, az inkább ne is akvarizáljon.
2 hónap telt el, 180l - 12 ezer ft. Fizethetsz ezért +20 ezret, ha akarsz, de szerintem nem kötelező. És ez mind greenaqua volt, illetve vörösmókus.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
oszy
veterán
válasz Eugene Roe #31832 üzenetére
Tedd hozzá, hogy CO2 is van. Szerintem az is számít. Amúgy gratula! Nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Alg
veterán
Baromi jól mutatnak az Espei-ek ebben a zöld tengerben
Jobbra hátul mi az a fura hosszú szálas növény?
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
Nyilván így ok, ha nem akar több zöldet induláskor.
Én a 270 literre költöttem 24ezret. Kopárnak tartom, igaz még 1,5 hete indítottam, később persze dúsabb lesz.
No meg a tiedbe bőven van dekor is. Oda se kell növényt ültetni
Szerk.: Jah hát meg lowtech = több türelem
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Melyik hátul?
Balraa kedvencem: Progostemon Erectus (28 fok felett meghal, nyáron elolvadtak)
Középen valami szemét: olyat ne vegyél, valami tócsagaz, olyan mint a petrezselyem zöldje, nagyon gyorsan nő, de nem lehet csak a tövénél visszavágni, ezért csúnya + nehezen kezelhető.
Jobbra elöl: Corymbosa van, azt hittem, hogy a kompakt, de nem :D
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #31836 üzenetére
-
Alg
veterán
Aquael uni pump-al van valakinek tapasztalata? Meguntam a vödrözős vízcserét, ez meg kicsi, egyszerű, két végére egy-egy darab cső és megvan a vízcsere.
-
Alg
veterán
válasz szabolcs77 #31841 üzenetére
RO vizet nehéz vele visszatölteni
-
fjudors
aktív tag
válasz Eugene Roe #31840 üzenetére
azt a növényt lehet úsztatva tartani.a felszínen jó nagy bokorrá nő, amiben a garnélák, kishalak, ragadozók imádnak tanyázni
-
JHONNY 79
aktív tag
Nagyon szép az akváriumod. Milyen aljzatod van, illetve szeretném megkérdezni milyen aljzatot vegyek, ha növényeket szeretnék ültetni, de van sok harcsám akik szeretik az aljzatot túrni? Nekem nagyon tetszenek az ilyen akváriumok, milyen technikával lehet ilyen szinten tartani?
-
Eugene Roe
őstag
válasz JHONNY 79 #31846 üzenetére
Nekem olcsóbb ADA Amazónia van, talán Ista Premium a neve.
Van több fajta megközelítés is.
Nálam a növények miatt a harcsa nem tudna túrni, vagy kitúrná a növényeimet :) egyik se jó!
Harcsához nem kell gyep, ezért oda szigetesen tennék vastag réteg agyagtalajt, a többi helyre pedig vékonyabb réteg homokot.
Vagy kertészetikben lehet kapni kis szemcseméretű lekerekített bazaltot. Az alá pedig tennék növényes táptalajt.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Eugene Roe #31849 üzenetére
Ludwigia
Reinecki mini is van amúgy, csak az egy szinttel lentebb (bal alsó sarokban látszik)
Én is algázok, most éppen a BBA visszaszorulóban, cserébe a zöld pont lepi el az üveget állandóan... pedig tolom a foszfátot.
CO2-t meg valamiért nem tudok annyit adni hogy túl sok legyen, lassan 2bubi/sec-el megy a 60l-re és éppen zöld a DC, ráadásul az érzékenyebbik reagens van benne (20mg/l-re kalibrálva).
Tud valaki megbízható inline diffúzort normális áron? A JBL nem jó mert gyárilag elengedi a gázt... Ali?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest