Új hozzászólás Aktív témák

  • haxiboy

    veterán

    válasz #49738752 #31436 üzenetére

    Az olyan akváriumok ahol szűrőt kell tisztítani akár hetente többször nem fognak rendesen működni, hiszen ez azt jelenti hogy nincs megfelelő szűrés, alul van méretezve.
    Szűrőt csak akkor tisztítunk ha már jelentősen csökkent a megforgatott víz mennyisége.
    Pont ezért kell a heti vízcsere/rendszeres karbantartás hogy ne terheljük a szűrőt feleslegesen, pl elhullott növényi részek mielőbbi kivétele, mulm rendszeres leszívása, esetleg az elpusztult állatok kivétele időben sokat tud segíteni.

    Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam hogy ha akváriumozni szeretne valaki, akkor nem lehet elkezdeni technika nélkül hogy majd később veszünk pl jobb szűrést mint a gyári, vagy jobb világítást mert minden esetben algásodás/elhulló állatok a vége.

    Állott csapvízzel lehet cserélni, a klór valóban kiszáll pár óra alatt, viszont a nehézfémek, egyéb szennyeződések nem, és a növényeknek sem tesz túl jót a kemény víz, mert a tápanyagfelvételük nem lesz megfelelő -> felgyülemlő tápanyagok ->algásodás -> növények oszlásnak indulnak -> még több alga és ammónia/nitrit -> mérgezés/elhullás az élőlények körében.

    Egy 54l-es akvárium technikája/berendezése, ha már megvan az üveg alsó hangon 50-60 ezer forint körül van.

    Ha nem szeretnének ennyit rááldozni, valószínű a tartás is kérdőjeles, ha állandóan hullanak a halak és csak a hal miatt tartják előbb utóbb többet fognak döglött halra költeni mint amennyiből normálisan is ki lehet hozni. Nálam az egyszeri, kereskedésből hozott beteg halak, és az egyetlen kiugrott óta nem volt elhullás...na jó az öngyilkos amanokat nem számoltam :P

    [ Szerkesztve ]

    Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

Új hozzászólás Aktív témák