Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Anulu79 #10859 üzenetére

    Figyi...
    Remélem segítségként fogod fel, de olvass sokat és még annál is többet. Ne csak gyűjtő fogalmakat hanem más akvarista tapasztalatait próblémáit és az arra adott tanácsot.
    Fix bevált módszer szinte semmire nincs ami akvrisztikával kapcsolatos, és megoldások sem csak nagyjábóli alapszabályok ezért ha sokat olvasol nagyjából kialakul a fejedben az egyes dolgokról, problémákról egy összkép ami nagy kincs pláne ha több éves tapasztalat társul mellé.
    Szívesen válaszolunk ha tudunk hogy egyes dolgokat mi hogyan oldunk meg illetve csinálunk(ezzel is segítve az összkép kialakulását) de nagyon sok dologra neked kell rájönnöd magad.
    Sokszor teljesen alap dolgokat kérdezel azért írom ezeket.

    Vízcsere változó ki hogy csinálja mert ez is akvárium függő. Én 30% körül cseréltem de idővel rájöttem amit más növényesek már régóta szajküztak hogy 50% és valóban az kell úgy hogy az elmőlt 3hét már 45-50% vizet cserélek de ez kb. maximum amit cserélni szabad ha nincs semmi egetverő gond.
    Mivel látszik a leengedett vízen hogy az kb.60% ezért szóltak hogy sok a vízcsere s neked elég lenne 30-40% mert kicsi az aksi.
    Az üveget meg ne szárazon töröld hanem vagy felengedve szinte teljesen vagy jó sok vízzel a szivacsban.
    Amúgy vízkőnek látszik igen valszeg máskor is így csináltad és sokszor kevés víz okozta ezt.

    Írj le mindent az akváriumodról telejsen vagy linkeld be az akvaristás nickedet a múltkor ott is láttalak ha jól emlékszem...remélem ki van töltve.:U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák