Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz Csocsesz75 #27249 üzenetére
A wint qrv...a nem érdekli, hogy miről települ fel, csak betudjon botolni.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
ZewaDeluxe
tag
Nem biztos, hogy pontosan értem a hozzászólást, de a Win8 és a Win8.1 CSAK FAT32-re formázott pendrive-ról telepíthető UEFI-módban. Legacy BIOS-ban látja az NTFS pendrive-ot, UEFI-ben nem jelenik meg az elérhető eszközök között az NTFS-re formázott pendrive.
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
válasz ZewaDeluxe #27252 üzenetére
Akkor ezek szerint be kell szerezzek egy külső meghajtót mert ebben nincs. Külsővel is működne ?
Ezt azért furcsálom, hogy így pendriveról nem megy a telepítés UEFI módban. Meg ha csak FAT32 jó neki akkor eleve bukott a Win8 a 4 gigánál nagyobb "install.wim" fájl miatt.
Ja és ha DVD-ről telepítem akkor nem írja ki azt a "A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT perticionálási stílus szerinti." üzenetet ?
[ Szerkesztve ]
-
ZewaDeluxe
tag
válasz Csocsesz75 #27253 üzenetére
Hát igen, egy DVD-meghajtó kelleni fog valamilyen formában. Fel fogja ismerni és gond nélkül elindul a telepítés.
De még egy dolog! Én MSDN-ről származó képfájlokat látok most épp magam előtt (általában ezeket használom): a Win8 és a Win8.1 64 bites verziói mindketten kb. 3.5 GB-osak. Gyanítom, hogy Neked valamilyen AIO verziód lehet, amiben esetleg integrálva vannak frissítések is (ettől nagyobb az anyag 4GB-nál). Előre szólok, hogy az AIO ISO-kat eleve nem szereti az UEFI Security (DVD-ről sem). Valamilyen furmányos módon szerezz be egy tiszta, érintetlen, MSDN-ről származó ISO-fájlt a jelenlegi helyett. Ha szélessávod van, akkor ez kb. 15-20 perces művelet...
...És mielőtt megfeddne valaki: létezik hivatalosan letölthető Windows 8.1 Enterprise próbaverzió is. Akár erre is gondolhatnék...
-
Csocsesz75
őstag
válasz ZewaDeluxe #27254 üzenetére
Pont erre gondoltam mert a novemberi frissítésekkel integrált AIO verzióm van.
Kereslek privátban ha nem gond.
-
törölt tag
van egy acer 760i noteszem.
ebbe miylen vinyó való?
Egy ssd-t akarok bele -
ZewaDeluxe
tag
válasz Csocsesz75 #27255 üzenetére
Nem gond. Már épp kerestem is Neked a furmányos megoldást...
-
ksanyo
tag
Valakinek fordult már meg a kezében ilyen acer Aspire V5-171
Nagyon szemezek vele. Leginkább netezni kellene sok ablakkal, meg fényképet, zenét tárolni. -
Laszmen
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Hátha valaki tud nekem itt segíteni..Van egy Acer 8530G típusú laptopom(AMD verzió) MXM2-es gpu nélkül, vásároltam a napokban egy ATI Mobility Radeon HD 4650 típusú Videó kártyát hozzá, és a problémám itt kezdődik!
Elméletileg a 8530G foglalata MXM2-es, ezzel nincs is gond, gyárilag egy HD3650M-es kártya ketyegett benne, aminek a gpu-ja középen nem eltolva helyezkedik el, a 4650 gpu-ja viszont eltolva helyezkedik el,( remélem nem néz senki hülyének, máshogy nem tudom leírni) össze tudom e a 8530G gépem házasítani a 4650-es kártyával?
Előre nagyon köszönöm aki szánt rám időt! -
barisj
aktív tag
Sziasztok!
Egyik barátom vett egy Acer Aspire 5755G i5 notebookot és az a gond vele,hogy nem minden játéknál érzékeli a gt540m karit,hanem csak az integráltat. Pl BF4 és CSGO-t érzékeli faszán,de a cs1.6ot már nem.
Nvidia kontrollpaneljében van egy olyan beállítás,hogy a játékot optimizáljuk a gt540hez. A bf4 és csgonál ez lehetséges,de a cs1.6hoz nem engedi. Miért lehet ez? Van/volt valakinek hasonló problémája? Várom a válaszokat, köszönöm előre is!◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
Peak
addikt
válasz barisj #27265 üzenetére
ez nem igy működik.
a játék kódjában kell lennie multi GPU támogatás.
ha nincs bekódolva, akkor mindig és örökké csak az elsődleges GPUt kezdi el használni, az meg ilyen esetben az intel integrált.
tehát ez nem a gpu gyártó hibája, hanem elavult a játékkód.
bizonyos esetekben a driver meg tudja téveszteni a kódot, de ezek szerint cs1.6ot nem.esetleg azzal lehet ilyenkor játszani, hogy ha lehetséges, akkor biosban tiltani az integráltat, és erőltetni a dedikált GPUt, akkor az válik automatikusan elsődleges GPUvá, tekintettel, hogy az integráltat a BIOS elrejti, kikapcsolja.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
barisj
aktív tag
értem,ez érdekes. Sajnos a BIOS-ban nincs olyan opció,hogy az integrált letiltása. Csak olyan van,hogy CSAK az integrált menjen,vagy automatán a kettő. Szerintem megpróbálkozunk egy teljes win7 reinstallal a legfrissebb driverekkel.
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
Szaki2
tag
A barátnőmnek van egy Acer Aspire 7110 laptopja.
Bővítettem benne a memóriát egy DDR2-es 2 GB-os memóriával. Azóta viszont a gép vacakol.
Netezés közben kékhalállal kilépeget vagy a mozilla összeomlik.
A gépnek két memória slotja van. Kérdésem: a gép tudja kezelni a 2GB-os ramot, vagy 2 1 GB-os kellene bele?
Esetleg memóriahibára gyanakodjak?
Előre is köszi a válaszokat. -
Peak
addikt
válasz Szaki2 #27276 üzenetére
... vagy a két modul inkompatibilitására, mivel az SPD chipben más és más időzítések lehetnek.
Javaslom cseréld a modult másik típusra, próba cseresznye módon, vagy PÁRBAN vásárolj megfelelő modult, akár hivatalos forrásból is ( www.ec-co.hu ).
De pl. érdeklődnék, hogy mikor volt utoljára tisztítva, szétszedve szakember által a gép?
Szerk: utánanéztem a konfigodnak... 7 éves modell.
Intel® Celeron® M processor 410/420/430 (1 MB L2 cache,
1.46/1.60/1.73 GHz, 533 MHz FSB)
Mobile Intel® 940GML Express chipset
System memory: 256/512MB of DDR2 533/667 MHz memory, upgradeable to 2 GB using two soDIMM modules (dual-channel support)Tehát ÖSSZESEN tud 2GB-ot kezelni, 2 darab 1GB-os modullal.
Ha az 1GB-os modul mellé tettél egy másik 2GB-os modult, az eleve már okozhat kékhalált.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Szaki2
tag
Szia!
Köszi a gyors választ.
Szerintem sosem volt tisztítva. Most kezdtem el én foglalkozni vele. Mit kell tisztítani, nézni rajta?
Egy régi XP volt rajta, hogy feltehessem rá a Win7-et, azért raktam bele 2 GB memóriát, de a CHIPSET is csak 32 bites WIN7-et bírja.
Én kivettem az 512 MB-os ramot, és betettem 1 db 2 GB-osat.
De akkor, ezek szerint azt nem tudja kezelni.
Akkor lehet 2 db 1 GB-os ramot kell keressek. -
Peak
addikt
válasz Szaki2 #27278 üzenetére
nem a chipset, hanem a proci 32bites. A Celeron M ezen szériája nem ismeri a 64bites utasításkészletet, természetes, hogy csak 32 bites OS-t tudsz feltenni.
http://ark.intel.com/products/27148/Intel-Celeron-M-Processor-410-1M-Cache-1_46-GHz-533-MHz-FSBA chipset nem támogatja a 2GBos modult, csak 1GBosig, szóval 2x1et tegyél bele.
Bár szerintem igy is lassú lesz, mivel a HDD sebessége már nem elég a W7hez, habár... minden csak ingerküszöb kérdése.A gépet szét kell szedni, szakszerűen, lebontani a chipekről a hűtőt, heatpipe-ot, kitakaritani a ventit, a hőleadó bordákat, a chip kupakokat letakaritani a beszáradt pasztától, újrakenni nagysűrűségű pasztával, lehetőleg kerámia vagy ezüstporos pasztával, majd újból összeszerelni.
Nem véletlen ajánlottam szakembert a feladatra.[ Szerkesztve ]
-
Szaki2
tag
Nagyon szépen köszi!
Neki a 420-as proci van benne, az 1.6 GHz, FSB 533 MHz, L2 1 MB-os.
Köszi, akkor azt hiszem, nem próbálom meg magam elkövetni ezeket.
Örülök, hogy személyedben egy szakértőre leltem.
Gyorsan kapva-kapnék az alkalmon.A memóriabővítéses felbuzdulásom után volt egy procibővítéses felbuzdulásom, bár ennek fényében nem nagyon merészeltem elkövetni.
Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a tanácsodat.
Van egy link[link], ahol elvileg az M420 proci helyett beépíthető procik vannak. Szemezgettem is egy T2450 processzor 2.0Ghz 2MB 533 SLA4M Socket M vagy Intel ® Core ™ Duo processzor T2250 -val, de nem mertem belevágni, mert nem tudom, hogy biztosan jó-e.
Neked mi a véleményed róla?
Bele lehet rakni ezek valamelyikét a laptopba? -
Peak
addikt
válasz Szaki2 #27280 üzenetére
nem vagyok szakértő csak ezekkel dolgozom
én személy szerint nem támogatom a notebookok semmilyen hardveres moddolását, kivéve a HDD és RAM bővítést.
a processzor már teljesen más tészta. hisz nem csak chipset szinten, de bios szinten is szükséges a támogatása a gépben, továbbá a notebookba tervezett hűtőrendszer kapacitása, hőelvezető képessége sem biztos, hogy elégséges egy nagyobb proci hőtermelésének elvezetésére. illetve az ilyen öreg gépeknél a hűtésért felelős heatpipe-ból már a mikrorepedéseken keresztül elillanhatott a gáz, szóval nem árt pl. cserélni sem azt. szóval illyennel kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom.természetesen vannak "elvetemült" emberek, akik foglalkoznak ilyennel, esetleg majd betéved ide ilyen és referál a megjelölt prociddal kapcsolatban.
-
francois
csendes tag
sziasztok!
ha van vkinek aspire e-1 530 vagy 570 tipusu notija az válaszoljon már legyen olyan kedves, hogy
- ujjlenyomat mágnes e az egész, vagy nem.
- jobb oldalon van e a töltő csati vagy a balonképről nem tudom egyiket sem eldönteni
köszönöm!
-
VZT
tag
Üdvé
Vásároltam kb 3 hónapja egy Acer Travelmate P643-s gépet. Dual windows támogatással. win7win8 licensz kombó. Alapból a win7 volt feltelepítve a gyárilag 220/220 GB ra formázott egyik partícióra (500 GB kapacitás összesen). Egy rejtett partíción vannak a biztonsági médiák visszaállítás esetén. Az előtelepített gépen rengetek alkalmazás volt gyárilag, meg ugye a windows, és minden flottul működött.
A gépben van mPCI slot. Ide a napokban tettem egy mSata meghajtót 120 GB Kingston, + felbővítettem 2x4 GB ramra. Így a cél az volt, hogy az SSD-re menjen egy windows a kerekes winyót pedig adattárolásra tudom használni. A bolt ahol a bővítést végezték megcsinálta pluszba, hogy win8 legyen az SSD-n kiolvasták biosból a licencet és azzal aktiválták. Tehát saját gyári minden. A régi partíciókhoz nem nyúltak.
A gép szoftveresen telejen működik minden klappol. És itt jön a csavar. Azóta valami kattogó hang jön a gépből. Olyan mint amikor a winyo kivágja üres be a olvasó fejet, a hang arról a részről jön.
Az eredeti driver lemez most per pill nincs nálam, de az acer oldalról leszedtem a friss win 8 drivereket hátha az megrendszabályozza a hibát, de nem. Azóta 5-10-15 percenként kattan egyet benne valami, néha a kattanásnál még a venti is fentebb kapcsol.
Raktam fel HDD sentinelt is hogy hátha lát ebből a jelenségből, de nem. Teljesítmény rendben van, csak kattog.
Ha bárkinek bármi ötlete van nagyon hálás lennék, köszönöm előre.
Zoltán
[ Szerkesztve ]
mindig más
-
VZT
tag
Letiltottam a HDD sentinellel hogy ne pihenjen, erre tessék pont utána fél perccel magától megint lepihent a fej, és visszaállította a fejlett energia hatékonyságot alapállapotba. Adtam ki másolást akkor nem pihen, ergo nem rossz a szerkezet. A windows saját energiatakarékossági beállításait is túrtam, de szerinte nem szokta 20 percnél hamarabb lekapcsolni soha, napersze...
mindig más
-
csiramokus
csendes tag
Sziasztok - anyósnak, max 140e., javarészt otthoni / irodai felhasználás, netezés, lényeg a kényelmes egyszerű használat / hordozhatóság, strapabíró legyen, mert 3 évig nem szeretném cserélni.
Aspire E1-571-3114G50
vagy
Aspire V5-573-34014G50
Természetesen a szín fontos volt ezért lett piros ill. pezsgő (sajnos ezüst / szürke / fekete nem jöhet szóba).
Megéri-e a könnyebb súly, az usb 3, a kicsit újabb proci illetve a matt kijelző a felárat? Van-e tapasztalat?
köszi előre is.
Free your mind...
-
Jarod1
addikt
ake ExpressCard 54mm To USB 3.0 To USB 3.0 win7 hez hol találok drivert?
[ Szerkesztve ]
-
littlebunny
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy acer laptopot karácsonyra kíváncsi lennék rá, hogy szerintetek megéri-e megvenni illetve ha van valakinek ilyen és letudná írni a tapasztalatait annak nagyon örülnék. Róla lenne szó. És eléggé sürgős lenne. -
csaba9985
csendes tag
válasz csiramokus #27288 üzenetére
Hali!
E1-571 3114G50-em van csak fekete, szürke belsővel.
1hetes eddig nem volt vele semmi bajom, netre filmezésre nagyon jó egyenlőre másra nem használtam! -
Jarod1
addikt
acer aspire 7520 g m van a camera driverét próbálom telepíteni 3 féle beszállítoi van honnan tudom hogy melyik van az én gépembe?
-
kosaz
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek ez [link]
jó gép általános felhasználásra lenne filmet nézni netezni és alkalmanként játszani.Egyenlőre ezt néztem ki de nem találtam róla tul sok infot azt esetleg lehet tudni hogy ebbe 128 vagy 64 bites a videokártya mert nem irják sehol .
találtam pár videot ahol egy ugyanijen konfigal játszanak de abba 128 bites a videokártya [link]
Szoval ha valakinek van ilyen gépe vagy van vele tapasztalata megköszönném ha megosztaná velem a véleményét . -
MNorbert92
csendes tag
szevasztok!
olyan kérdésem lenne hogy az 5 hetes új notebookomon tegnap vettem észre (eddig nem volt baja) filmezés közben hogy az egyik pixel igen szépen elfáradt. Sötét színárnyalatoknál lehet látni hogy pirosan világít , de világosnál semmi baj nincs vele.
Szerintetek valahogy életre lehet kelteni? Gondolom a garancia erre nem tartozik csak 3 napig. -
Noxy
veterán
válasz MNorbert92 #27295 üzenetére
Sehogy nem kelted életre.
Ha jól tudom 5 pixelhiba után cserélik gariba.
Acer support tud neked erről többet mondani.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Peak
addikt
az acer pixel garanciája úgy működik, hogy ha a képernyőt 3x3 négyzetre osztod, akkor a középső négyzetben 1 pixel hiba megengedett, annál több esetén kicseréli garanciában, minden más esetben a nemzetközi ISO Class II pixel policyje a mérvadó, azaz 1 millió képpontonként 2/5 tipusfüggő megengedett pixelhiba lehetséges a gyártástechnológia miatt.
Tanulmányozásra parancsolj:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_13406-2Életre kelteni nem lehet, garancia nem érvényes rá.
-
NEMO1968
őstag
Vannak szofverek amik segíthetnek.
Attól függően,milyen jellegű a pixelhiba,és elég kétes a végeredmény,de egy próbát megér.
[link]
Itt írnak róla[link]
És itt is.[link]
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE,de volt akinek segített,egyébként nem írták volna.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Succor
csendes tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.
A laptopon win 8.1 van, szűz, gyári drivereivel amit az acer.com-ról tötöttem le a laptop tipusomhoz.
Játék közben kékhalál van és újraindul a gép ezzel a hibaüzenettel:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.Csak játéknál csinálja.
Ha gagyibb a játék nem csinálja ha komolyabb a grafja csinálja.
V5-573G típusú laptopról van szó.
Mi lehet a hiba illetve a megoldás?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest