Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
Sziasztok !
Volna egy kérdésem ,mégpedig az , hogy ismimnek egy acer ferrari 4000 laposa ,és mivel mobil vga van benne , milyenre lehetne cserélni, ami kicsit jobb mint amivel kiadták fénykorában ?
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
hoczimester
csendes tag
Hello.Vettem egy laptopot.
Intel® Core i5-3210M (2.5, HyperThreading, Turbo Boost)
8GB (1x8GB) DDR3 memória
nVidia GeForce GT 630M 2048MB
Gyári windows 8
Ha maxon fut az assassins creed 3 játék szaggatMinimumon normális.Más játékok meg el sem indulnak(Tomb raider,Hitman).Nincs hibaüzenet sem csak rá kattintok oszt nem indulnak.Az lenne a kérdésem hogy mi a franc baja lehet?Kicsit idegesítő hogy fele gyengébb gépem is vitte és az assassin creed 3 nem szakadozott ennyire.Segítségeteket kérem.A válaszokat előre is köszi. -
asvald
senior tag
válasz hoczimester #26403 üzenetére
Szia!
Hát nem vagyok nagy guru ,de energiagazdálkodás be van kapcsolva akkor bizony érdekes dolgok történnek ,
vagy egy friss windows mehetne rá , nekem is volt hasonló bajom a laposommal régebben ,és megoldott a reinstal[ Szerkesztve ]
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Peak
addikt
válasz Kiskokó #26391 üzenetére
akkor meg szépen fogod magad és elmész szakemberhez, aki TUDJA, hogy hogyan kell feltelepiteni a gépedet, nem logikus?
szarakodsz itt össze vissza, bénázol, fikázod a gépet, égeted itt magad...ha esetleg perforált vakbeled lesz, azt is magad próbáld "megoldani", jó?
jaj várj segitek perforált vakbél
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Kiskokó
veterán
Hm ... te is k*rva okos vagy úgy látom
(volt már 6 különböző féle laptopom+ a saját asztali gépeim... NAGYON érdekes módon soha nem volt még semmilyen driver telepítési problémám pedig ezekközt 2szer is volt már acer...)
Az a baj hogy manapság a gyártók összebasszák a gépet egy előtelepített fossal mint hogy odaadnák valamilyen adathordozón a windowst.
Persze eddig is elő volt telepítve csak nem így...
mind1 ezen nem is vitatkozok...Biztos én vagyok a hülye ha a saját driverja nem jó neki. stb
Pl.. szerinted miért én vagyok béna HA MINDEN DRIVER FENTVAN (MÁR A VGA IS)
És nem mennek az FN gombok felei!
Én vagyok a hülye ugye ?Mind1 én itt befejeztem, a Prohardvert azé szerettem régen mert itt mindig segítettek stb... sajnos egyre jellemzőbb hogy csak a beugatás meg a kurva nagy okoskodás megy...
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Girmin93
tag
válasz Kiskokó #26411 üzenetére
Nekem Fn-el az volt a gond acer laptopnál,hogy a billentyűzet,hiába érintkezett pontosan,nem úgy érzékelte az Fn-t.
ha pontosan csatlakozott,akkor 1fn funkció se ment,ha kicsit kivolt jőve a baloldal,akkor csak némelyik fn funkció volt jó.ha pedig a jobb oldala a csatlakozónak nemvolt teljesen a helyén,úgy tökéletes,hogy miért fogalmam nincs,de hátha ilyesmi jellegű a problémád.[ Szerkesztve ]
-
gtesteban
tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám a laptopommal. Van egy Acer Aspire 5742g laptopom és pár hónapja elkezdett furcsaságokat csinálni. Amikor bekapcsolom a gépet akkor fehér képernyő szokott fogadni, ilyenkor megmozgatom a kijelzőt és rendbe jön. De olyat is szokott csinálni, hogy befagy az egész képernyő,elkezd becsíkozódni vízszintesen és teljesen befehéredik.
A másik problémám,hogy pár napja a touchpad teljesen megadta magát. Driver fel volt rakva de egyszerűen semmire sem reagál.
A gépem 2éve van meg szóval már garancia nincs rá.Ha valaki tudna rá mondani valami megoldást, illetve mennyibe kerülne megcsináltatni annak nagyon örülnék.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Pisti
-
ZewaDeluxe
tag
Hát Kérem Tisztelettel!
Viszontagságos ACER V5-551G tájékozódásom és rendelésem ma gyümölcsöző tavaszba fordult: megjött a gép, és én magam is alig hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy VAN BILLENTYŰZET-HÁTTÉRVILÁGÍTÁS!
Rendkívül tanulságos, hogy miket írogattak össze a hetedhét világhálón erről a gépről, és ehhez képest mi a tulajdonképpeni helyzet (nemcsak a billentyű vonatkozásában). Úgy érzem, eljött az ideje az első Logout-os cikkemnek... Egyébként a gép önmagában is megérdemli a figyelmet, mert ennyi pénzért (130.000.-) parádés - legalábbis az első benyomások alapján.
Egyelőre tehát: köszi Acer!
-
Peak
addikt
válasz ZewaDeluxe #26420 üzenetére
Használd egészséggel és probléma nélkül!
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
MACI PAPA
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.Szeretnék váltani notebookra.Az lenne a kérdésem mennyire jók az Acer gépek,illetve kinéztem ezt a gépet:http://www.klickcomp.hu/WebAruhaz/acer/notebook-acer/acer-e1-531g-b9604g50mnks-15-6-notebook-pdc-b960-2-2hz-4gb-500gb-dvd-iro-win8-f/Technikai-leiras/NX.M51EU.002
Ezen a gépem menne a Company Of Heroes játék?
Előre is köszi a válaszokat -
Dxx
tag
üdv.
Egy Aspire 5332 vel van probléma. Nincs háttérvilágítás. Illetve Fn+F6 ra bejön időnként, de aztán pár perc és el is sötétül. Valakinek tipp hogy hol lehet a hiba?
Dexx!
-
Peak
addikt
Sowi kollega tud még segiteni, de nekem úgy tűnik, ha inverter cseréd is volt, akkor a kábeleket is megigazitották, tehát kontakt hiba sem lehet. elviekben.
ezekből kiindulva én egyáltalán nem zárnám ki az LCD panelt a hibás alkatrészek sorából.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Dxx
tag
Az invertert egy webshopból vettem, viszont használtan. Lehet trógerek és hibásat adtak. a kábeleket megnéztem, megmozgattam működés közben ( amikor jó volt a kép) semmi reakció. Netet feltúrva találtam olyan leírást amiből kiderült, hogy valószínűleg az inverter kapcsol le, és ez lehet egy alaplapi vezérlő hiba is. Így valószínűleg beviszem egy szervizbe.
Dexx!
-
gaborilster
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Acer Aspire 5730ZG notebookom. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hol találok egy értelmes listát, ami felsorolja, hogy pontosan milyen processzorokat támogat a gépemben lévő BIOS (a legújabb bios verzió van felrakva egyébként)? Egyszerűen sehol nincs a neten egy lista, hogy a BIOS milyen processzorokat támogat. Az, hogy a lapkakészlet (PM45) támogatja pl. még a Core 2 Quad Q9100-as Intel procit is, szerintem nem egyenesen fogja azt jelenteni, hogy a BIOS is... Valakinek van tapasztalata Acer notebook processzor cserével kapcsolatban? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! Üdv, Balázs
-
Csupii
tag
Sziasztok!
Felmerült egy problémám, ami igen-igen aggasztó!. Vagy egy Acer Aspire 5742 ZG notim. Amit tudni kell róla, hogy Intel Pentium P6100-as proci van benne, ez mellé 6GB RAM. A merevlemez egy Western Digital (WDC WD3200BEVT-22A23T0), HD Sent. szerint 100/100-as. A probléma az lenne, hogy volt kb. 5hónapja telepítve Windows 7 Home Premium-al, természetesen buhera mentes, 64bit-es platform. Akkor a teljesen szűz rendszer 40másodperc alatt indult (fél évesen telepakolva is), azonban most Ugyan azzal a lemezzel, ugyan olyan menet szerint lett telepítve, és a teljesen szűz rendszerem 1perc 46másodperc lesz használható. A kérdésem, hogy ez mitől lehetséges?? Szükséges illesztők megvannak, emellett mind a 2 telepítéskor volt a lemezen egy tároló, amelynek mérete, tartalma nem változott. Segítségeteket köszönöm!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Csupii // Bíp, bííííp!
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Van egy Aspiree 5720zg laptopom. 4 GB memória, egy Dual Core T2370-es (magonként 1,73 GHz-es) processzor és egy Nvidia 8400M GS videókari van benne.
Kezd kevés lenni a gép és arra gondoltam, hogy ha a processzort és a videókarit kicserélem akkor még elhúzhatom a cserét.
Ehhez kérnék segítséget:
Melyik processzor megy bele még maximum? Érdemes-e lecserélni a videókarit? Esetleg mit érdemes még cserélni?
Érdemes erre a laptopra feltenni a windows 8-at? Jelenleg windows 7 64 bit van fent.A válaszokat előre is köszönöm.
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
albi31
aktív tag
válasz sebijani1982 #26435 üzenetére
összeteheted a kezed hogy a gyártástechnológia hibás Nvidia még nem adta meg magát,és egy fillért sem költenék rá,ahogy van eladnám,mielőtt csak alkatrész lesz(mert javítani nem lehet hosszútávon!),bár ez nem a leghelyesebb mondat,főleg tőlem,mert a következő gazdával "szúrok ki"..és persze,nem kötelező megfogadni a tanácsomat!
-
Peak
addikt
válasz sebijani1982 #26435 üzenetére
teljesen felesleges ezen gondolkodnod, érzékelhető javulást úgy sem érsz el, az OS meg tök mindegy.
használd a gépet, ameddig működik hibátlanul.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sebijani1982
senior tag
-
mcintosh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy:
a belső hangszórók sztereón szólnak, ha bedugok egy fülest, akkor az monón szól. Drivert próbáltam már újratenni, nem segített. Valakinek ötlet? 5755G a gép. -
pomk
őstag
Kedves Kollégák!
Van egy ACER 5750G típusú laptopom, ami HDMI kábellel össze van kötve egy erősítővel, ami össze van kötve egy LED TV-vel. Miért lehet az, hogy a Chrome-ban megnyitott weboldalakon futtatott zenék / filmek hangjait nem küldi tovább a laptop az erősítőnek? Pl. ha megnyitok egy Youtube videót, akkor a videó elindul, de nincs hangja. Azonban ha ua. ezt a videót megnyitom IE alatt, ott minden rendben van.
Ezen kívül 2 lejátszót használok film lejátszására: SplashPro Ex, és a KMPlayer-t. Az olyan filmek, amelyek hangja nem pl. DTS stb. azokat SplashPro Ex-el elindítva szintén nem küld ki hangot a laptopom, azonban ha ua. ezeket megnyitom a KMPlayer-el, akkor ott van hang? Ha azonban pl. DTS stb. hanggal rendelkező filmet játszok le SplashPro-n akkor gond nélkül megy. Mondhatnátok, hogy használjak IE és KMPlayer-t, és meg van oldva minden. De Én nem azokat szeretném használni, hanem a Chrome-ot és a SplashPro Ex-et. Van valami tippetek, mi lehet a probléma? -
Peak
addikt
A probléma a helytelen konfigurálása a szoftvereknek és/vagy a hangbeállitásoknak.
Minden egyes szoftvernek rendesen meg kell adnod, hogy milyen kimeneten dolgozzon.
A Start - Vezérlőpult - Hang alatt minden szükséges dolgot megtalálsz a kimenetedre vonatkozóan, ott állits be mindent helyesen a rendszerednek megfelelően, utána jöhetnek az alkalmazások konfigurálása.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
pomk
őstag
Az a furcsa az egészben, hogy egyik napról a másikra történt mindez. És úgy emlékszem, semmin nem állítottam semmit.
Ez a beállítás dolog nem úgy működik, hogy laptopnak be van állítva, hogy hol küldje ki a jelet, és minden film-zene lejátszó program, játék, böngésző ott küld ki mindent? Azt tudom, hogy pl. a SplashPro-nál be lehet állítani a hangoknál, hogy 5.1, 7.1, HDMI Bitstream, stb. legyen. De ha jól gondolom ez csak azt befolyásolja, hogy a filmre kódolt hangot átalakítsa-e vagy eredeti formátumában küldje a kimenetre? -
Peak
addikt
Van olyan, hogy "alapértelmezett hangeszköz". Ezt a flaget rá lehet húzni a windows minden hangeszköz kimenetére.
A programok nem minden esetben vannak úgy megirva, hogy alapértelmezésként az "alapértelmezett hangeszköz" device-nak küldjék a Windows API hangcsomagokat.Nem csak a SplashPronál, hanem minden további igényesebb zene és video lejátszó szoftvernél lehet konfigurálni, hogy mely hangkimeneteket használjon a szoftver, és azt milyen módon tegye meg.
Érdemes egyesével az összes szoftver beállitásait átvizslatni.
-
Peak
addikt
Tudod mi ugrott még be most igy hirtelen?
DRM! Digital Rights Management.
Azaz ha jogvédett anyagot akarsz lejátszani, hangot átküldeni HDMI-n, és a hardverelemek támogatják a DRM szabványt, akkor lejátszásnál süket marad a hangszóró.
Nem lehet, hogy valami ilyesmibe futottál bele?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
pomk
őstag
Számomra az nem világos, hogy mi változott meg egyik napról a másikra anélkül, hogy semmin nem változtattam? És miért csak a DTS és hasonló típusú hangokat küldi tovább erősítőre?
És Chrome? Ő miért nem küld semmi hangot? Annál is be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett kimenet?DRM:
Nem igazán ismerem, de nem akarok lejátszani más típusokat, mint eddig.
Letöltött film, zene. Youtubeon ez-az.[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
Jó reggelt!
Tegnap du. átnéztem a beállításokat, de sajnos nem találtam semmit. Újra telepítettem mind a Chrome-ot, mind a SplashPro-t. A "hiba" ugyan úgy fennáll. Feltelepítettem a VLC-t is, ott is hasonló jellegű probléma lép fel. Van olyan film, aminek van hangja, van, aminek nincs.
-
ZewaDeluxe
tag
Üdvözlet!
A következő jelenségre lettem figyelmes: nemrég vettem egy Acer V5-551G notebookot. Ragyogó minden, az árához képest abszolúte rendben van - sőt! Vettem hozzá egy HDD-Caddy-t, amit egyetlen csavar kicsavarásával ki lehetett cserélni az optikai meghajtóval. Meg is történt, minden remekül működik. A Caddy-be került egy sokat próbált OCZ Vertex 2 SSD, tovább javítandó a dolgokat. Pikk-pakk fel is ugrott rá a WIN8, ám van egy furcsa jelenség. AIDA64-ben, háttértároló sebességmérés, Random Read-tesztben az asztali PC-n (P35-DS3R) 250-260MB/s-ot olvas, a laptopban (secure erease után!) 150-160MB-ot. Olyan, mintha nem lenne elég a sávszél a S-ATA csatlakozón, pedig (elvileg) S-ATA III-as felület kéne legyen a gépben... Mi lehet a jelenség oka? WIN8 UEFI-n lett telepítve, S-ATA-mód: AHCI, tápcsatlakozó bedugva (nem akkuról üzemel a gép)...
Előre is köszi az ötleteket...
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
válasz ZewaDeluxe #26448 üzenetére
ha a gyari HDD helyere rakod akkor is ilyen lassu?
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
ZewaDeluxe
tag
Hát igen: jó a kérdés, de az a helyzet, hogy nagyon macerás szétbontani a V5-öst, és nem is igazán szeretném ebből adódóan műtőasztalra tenni. Nem rossz a dolog így sem, sőt, meglepően gyors volt a gép a gyári, 750GB-os Toshiba HDD-ről is. Az SSD állapota 100%-os, frissen van pucolva, úgyhogy tuti, hogy valahol van egy szűk keresztmetszet, bár semmilyen kompatibilitási problémába nem ütköztem, betonstabil minden, csak ezek a számok nincsenek a helyükön. Mérek majd más programmal is, hátha az AIDA64 "garázdálkodik" valamit. Mindenesetre furcsa. A Caddy-ben ugyebár nincsen semmilyen vezérlő, az egy szimpla csatlakozó-csatlakozó átkötés (legalábbis gondolom, hogy ez nem okozhat problémát /vagy mégis???/)...
Mindenesetre köszi az ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Magisk
- Politika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- CSS topic
- MIUI / HyperOS topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- CLEVO X170KM-G DTR -asztali 10900 upto 5,2Ghz/64G HyperX/RTX 3080 16G/WQHD 240hz/1Tb SSD/Win11 eladó
- HP Elitebook 840 G5, FHD,14", i5-8250U, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
- Lenovo ThinkPad T450 Ultrabook Fekete (14" / Intel i5-5300U / 8GB / 128GB SSD)
- Lenovo ThinkPad T440p- i5 4300M/8GB/500GB Sata
- Lenovo Thinkpad L430 -i5 3210M/8GB/320GB sata
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs