Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Menthirist #7649 üzenetére

    A szenzorok és a hmd hosszabbításához léteznek 5m-nél hosszabb kábelek is, ami ezen a listán van, annak a hosszabb verziója is jó eséllyel működik.
    Kisebb kábelekből nem érdemes legózni, mert nagyobb az esély a hibára, adatvesztésre, stb.
    Ha a HMD hosszabbításánál biztosra akarsz menni, akkor beszerzel egy vive-hoz való breakout boxot és a hozzá való tápot, és beiktatod a hosszabbító kábelek és a hmd saját zsinórjai közé (ez esetben a hmd hosszabbításához papa-papa kábeleket kell használni). Ennek az is az előnye, hogy így a boxot fixen oda rakod a szobában, ahova akarod így az eredeti 4.5m-es hmd kábel biztosan elér mindenhova és nem kell játék közben egy 10m-es kábelköteget rángatnod.

    Amúgy ha csak az alap felállást (asztal szélein a két szenzor) akarod 360 roomscale-re váltani és elég a kb. 2mx2m játéktér, akkor 1 db. 5m-es usb hosszabbító kábel elég. Az egyik szenzort a gép közelébe kb. fejmagasság fölé 30-40cm-re szereled, a másikat pedig átellenbe (a játéktér átlójában) nagyjából 4-5m méter távolságba. A két szenzor ilyen felállásban kényelmesen leköveti a játékteret.
    Ha ennél nagyobb játéktér kell, akkor nem csak a hosszabbítást kell megoldani, hanem egy harmadik szenzor is kell 3x3m-ig és még egy a 4x4m-hez (+ ezek hosszabbítása).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák