Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Itt megtalálsz mindent
Leginkább azoknak lesz nagy öröm a Yosemite, akik Apple ökoszisztémát használnak, mert az eddig is példátlanul jó iOS-OSX szinkronizációt emelték egy még magasabb szintre (SMS-ek, telefonálás Macről, iCloud Drive, Handoff). Ezen kívül ugye az UI változott, a Spotlightban fejlesztettek elég sokat, a Safari, a Mail és az Üzenetek app fejlődött valamennyit, illetve jövőre jön majd a Photos app valószínűleg az iPhoto fejlesztett változata annak a kiváltására.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
roberto211
őstag
Sziasztok.
Ha veszek a Mac minibe egy ssd t hogy lehet azt megoldani ,hogy "atvigyem" az os-t ssd re es a hdd t tudjam használni külsőként?
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Victoryus94
őstag
Igaz, hogy a profi hackerek MAC-en nyomják?
Csomószor hallottam, hogy "Linuxon csak a kezdők nyomják." -
Eriqo
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igazából a flat design nem jön be annyira, és a Mavericks az utolsó "eyecandy" effektekkel dolgozó OS.
Egy 2011 körüli Mac-et tervezek majd beszerezni,amiben már core i cpu van. -
Xero
nagyúr
válasz Victoryus94 #17656 üzenetére
Nem.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz roberto211 #17655 üzenetére
Egyszerűen rá kell klónozni a mostani diszkedet az SSD-re, aztán csere, és ugyanonnan folytatod a munkát.
Szoftver például: Carbon Copy Cloner, de biztosan kapsz mindjárt még néhány tippet. -
blakey
titán
válasz roberto211 #17660 üzenetére
Tiszta telepítést egyszerűen, mint a belsőt, kiválasztod utilities-be a drive-ot és onnantól kezdve végig csinálja a telepítést, pendrive-ra is így lehet telepíteni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
negyedes
addikt
válasz Victoryus94 #17656 üzenetére
mennya ma! profi grafikusok es kiadvanykeszitok igen., de a nagy hackerek.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Ear001
addikt
válasz roberto211 #17660 üzenetére
Beszereled és elindítod a telepítést rá. Mi a kérdés igazán? Az SSD pont ugyan úgy működik Mac- es környezetben, mint pc- n.
-
blakey
titán
válasz roberto211 #17663 üzenetére
Mitől ne maradna rajta? - az egy másik hardver, nincs semmi köze hozzá, egyszer megadod neki, hogy mit és hova és azt végig csinálja, minden más érintetlen marad.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz rootkiller #17619 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor Kingston hyper x-et.
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Zjunior #17665 üzenetére
Ismered azt a klasszikus viccet, hogy az állatorvos elmegy a körzeti orvoshoz, és megkérdezik tőle:
- Nos, mi a panasza?
- Ja kérem, ez így könnyű!De viccet félretéve, én a következőt vártam volna/várom:
Az Apple ugyebár alapból hardverrel foglalkozik, ezen van a profit jelentős része. Ebből fakadóan én egy új hardvert vártam így négy év után, szerintem nem is alaptalanul, és nem, nem az iPhone, iPad egy újabb, kötelező éves iterációját. Egy olyan új hardvert, amellyel az Apple ismét az élvonalba lép, amellyel megint néhány éves előnyt szereznek a konkurenciával szemben, amit ismét néhány évig gigászi marginnal tudnak értékesíteni. És végül a lényeg: A jelenlegi csapat a Steve Jobs hagyaték csiszolgatásán túl képes megújulni, képes az Apple-lángot életben tartani, és továbbvinni. Ehhez pedig előbb-utóbb szükség lesz egy új „forradalmi” hardverre, mert a mostaniak záros határidőn belül ki fognak fújni, ahogy az iPod is kifújt, pedig azt talán még egy nagyobb durranás volt anno, mint az iPad '10-ben. Ezzel nincs is semmi probléma, csak lassan látszódnia kellene az iránynak, és hogy valami alakul, ami mellett el is kötelezik magukat.De akkor be is dobok valami konkrétumot a végére, amitől valószínűleg azért elég sokan seggre ülnének:
A Google-féle Glass saját, némileg tupírozott változata, teljesen integrált iPhone-nal, tökéletes hangvezérléssel, és kezdetleges, de már valamilyen szinten működő agyhullám(-minta) felismeréssel, amivel a gondolataink kifejezését és közlését egy következő szintre lehetne emelni.Hát én valami ilyesmit képzelnék el.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz MoP_FX 57 #17668 üzenetére
"Ebből fakadóan én egy új hardvert vártam így négy év után, szerintem nem is alaptalanul, és nem, nem az iPhone, iPad egy újabb, kötelező éves iterációját"
Arról nem az Apple tehet, h nem vagy tisztában a termékciklusukkal A WWDC elsősorban mindig az új IOS és OSX verziókról szól, az új hardvereket a legtöbbször külön keynote-on jelentik be...
"A Google-féle Glass saját, némileg tupírozott változata, teljes integrált iPhone-nal, tökéletes hangvezérléssel, és kezdetleges, de már valamilyen szinten működő agyhullám(-minta) felismeréssel, amivel a gondolataink kifejezését és közlését egy következő szintre lehetne emelni."
Az Apple nem ad ki prototípusokat és kiforratlan, félig-meddig működő technológiákat, márpedig egyelőre a Google Glass úgy, ahogy van, használhatatlan, az agyhullám felismerés meg még annyira sem létező dolog, mint a Google Glass...
Lehet persze, megváltást várni, de utána kár mást szidni, ha nem jön el, miközben csak te magad támasztottál teljesíthetetlen elvárásokatHandrás elég jól összefoglalta a hírportálok által sokakba (pl beléd is a hsz-eid alapján) plántát hiú reményt és alaptalan jóslatokat...
"Először is remélem, hogy most 1-2 hónapig nem kell nap mint nap a most már tuti jön a nagy iPhone, okosóra, retina macbook air, és egyéb hülyeségeket olvasni szerte a világban az Apple-el foglalkozó blogokban. Tényleg, hogy minden évben ez van. A jó eget is kitalálják, hogy ez is jön meg az is jön, aztán persze az jön amit mondtam. OS X és iOS 8, oszt jónapot kívánok. "[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Ragnar95 #17669 üzenetére
Arról nem az Apple tehet, h nem vagy tisztában a termékciklusukkal A WWDC elsősorban mindig az új IOS és OSX verziókról szól, az új hardvereket a legtöbbször külön keynote-on jelentik be...
Akkor miért emlékszem a közelmúltból a WWDC-n bejelentett új hardverekre? De egyébként tök mindegy, hogy mikor jelentik be az újabb „azt”...
Az Apple nem ad ki prototípusokat és kiforratlan, félig-meddig működő technológiákat, márpedig egyelőre a Google Glass úgy, ahogy van, használhatatlan, az agyhullám felismerés meg még annyira sem létező dolog, mint a Google Glass...
Hát azért a Siri sem indult pöccre, de azért belenyomták anno...
Maps-ról meg hallgassunk mélyen...Lehet persze, megváltást várni, de utána kár mást szidni, ha nem jön el, miközben csak te magad támasztottál teljesíthetetlen elvárásokat
Nem szidtam én senkit, csak előbb-utóbb azért majd mutatni kell valamit, mert erősödik a verseny, ezt valószínűleg ők is érzik, lásd Beats, Tesla pletykák.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
válasz MoP_FX 57 #17668 üzenetére
"A Google-féle Glass saját, némileg tupírozott változata, teljesen integrált iPhone-nal, tökéletes hangvezérléssel, és kezdetleges, de már valamilyen szinten működő agyhullám(-minta) felismeréssel, amivel a gondolataink kifejezését és közlését egy következő szintre lehetne emelni."
Erre az elso, masodik és sokadik reakciom is egy nagy WTF volt
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Ragnar95
félisten
válasz negyedes #17671 üzenetére
Mac Prot és MBA-t. Viszont mivel idén nem jött új generációs Intel proci, így Mac oldalon esélytelen volt bármilyen érdemleges fejlesztés is...
Én még mindig állítom, hogy szoftveres szinten az utóbbi évek legkomolyabb konferenciája (volt) ez az idei, zseniális, ami alkottak a Yosemite-vel és az iOS8-al együtt, mivel ezeket nem külön-külön kell már nézni, hanem ökoszisztémaként. A hardverek meg jöhetnek később is, de én nem várok idén semmilyen forradalmi termékvonalat...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz Totheground #17672 üzenetére
Hát elég sok minden indult wtf-nek, aztán lett innováció belőle. Hovatovább az Apple-ön belül is működött ez a gyakorlat sokáig. A mérnökök kerek-perec nemet mondtak, de Steve csak kötötte az ebet a karóhoz, aztán csak megcsinálták, és valami nagyszerű lett. Anno a Xerox PARC-nál folyó kutatásokban sem sokan láttak fantáziát, aztán gigászi innováció lett belőle.
-
Ragnar95
félisten
válasz madgie #17674 üzenetére
Mondjuk MacMini frissítést én is vártam, illetve sokan vártak 4K Apple Displayt is, de ezek még akár a nyár folyamán is jöhetnek egy külön keynote-ban, bár ahhoz elég jelentős újítások kellenének, hogy ezért külön keynote-ot rendezzenek, hacsak nem kötik egybe az új iPhone-al, iPaddel.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az OSX Yosemite ingyenes lesz?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Alex91
félisten
válasz hszilard666 #17680 üzenetére
Ugy lesz, mint a Mavericks eseten.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
madgie
titán
Morgás ON
Azert kíváncsi leszek, az OS X mikor kezeli már végre az Olympus E-M10 raw fájljait. Mert már minden sz@rt támogat, de pont ezt nem
Morgás OFF
-
bmwk1200s
őstag
A motorhazteto alatt is van valami fejlodes, vagy csak az uj kinezet es az a par uj funkcio volt a lenyeg?
Ertem ezalatt a grafikus driverek fejleszteset, a kernelt, az altalanos rendszer gyorsulast, illetve azokat a fejleszteseket amiket a Mavireckssel mutattak be, azok tovabbfejlodeset...Semmit sem írok alá!
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
2009-es mac minim kezd kicsit meghalni, a ventillator megdoglott benne.Es szerintem nem normalis amennyi ideig bootol, es egy rakas errort ir ki kozben. Boot utan nincs vele baj, illetve meg ami ujdonsag, hogy minden nap 1x legalabb eldobja a billentyuzetet..
Budapesten melyik szervizet tudjatok ajanlani ami olcso? -
TheMarci
addikt
válasz OgKush #17687 üzenetére
Ott nekem az szokott lenni, hogy kérnek valamit nyilván, amiért megnézik a gépet, vagy telefont, de azán azt beszámítják a többi díjba, ha kérdem a javítást. Más szervízben nem jártam, csak náluk sokszor, alternatívákat majd mondanak a többiek.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
gamer187
tag
macbook 2.1 black (core2duo 2 ghz, 2 gb ram, intel gma 950, 120gb hdd)
Milyen osx-et bírna maximum el stabilan?
-
tDr1v3r
veterán
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Ragnar95
félisten
Már rég nem külön-külön kell nézni az iOSt és OSX-et, de ez most a Yosemite-iOS8 párosnál végképp igaz, hanem ökoszisztémaként, márpedig így nézve óriási az innováció, olyan szintű szinkronizáció valósul meg a mobil és asztali oprendszer között, ami példa nélküli és nagyon is innovatív és megbecsülendő
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #17695 üzenetére
Mondjuk iPhone-tól az 5-ösnél elbúcsúztam - majd visszatérek, ha eszükbe jut megint jó telefont csinálni - de van itthon iMac, MacBook, iPad, iPod, de ez a nagy ökoszisztéma nem nagyon jön át. Persze lehet, az én felhasználói szokásaim térnek el jelentősen az átlag Apple-userétől.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ragnar95
félisten
Márpedig semelyik másik platform nem nyújt ilyen szintű összhangot, az iCloud miatt már eddig is gyakorlatilag minden megvolt az összes készüléken, de mostantól a Handbreaknek, iCloud Drive-nak, AirDropnak, hívások, SMS-ek átvitelének köszönhetően még komolyabb szintű szinkronizáció jön létre, amivel tényleg mindent ott folytathatsz a másik eszközödön, ahol azt abbahagytad...
-
TheMarci
addikt
Ha már itt a nagy összhangnál tartunk, egy olyan kérdésem lenne, hogy tervezek venni egy ipad minit, és az a kérdésem, hogy arról hogy tudom elérni a gépemen (osx) lévő fileokat? Illetve valamilyen jól működő távoli asztal program van rá?
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest