Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18450 üzenetére
Ém használom és teljesen jól használható, semmit nem hiányolok belőle. Gmailt is kezeli természetesen.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
RoryBreaker
aktív tag
Én is a Mailt használom, mindent megcsinál amit kell...
Egyszerű és működik.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
Egy kérdés:
A safari senkinek nem tudja a magnet linket megnyitni?
Transmission-t kellene fájlmegnyitásra használni magnet linkel. Safari csak letölti a fájlt és a letöltésekből tudom megnyitni. A Firefox és a Chrome megcsinálja, de azokat is el szeretném hagyni, és a safarit szeretném használni.
Olvasgattam már erről mindenhol, van pl.: ilyen "Default Apps" és hasonlók amivel állítólag megoldható, de nekem nem sikerült.
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
válasz joey04 #18452 üzenetére
Minek? Élőben nyomja az Apple, amit nem értek, arra meg pont jó az a pár mondat magyarul.
Bár plasztikot még nem láttam, nem "ismerem", de egy eladó milyen értéket tud hozzáadni ahhoz, amit adott esetben a világ (és ő is!)akkor lát első alkalommal?
Most beleolvastam a plastik.hu-ba,kár volt. Nem olvas súgót, esetleg egy könyvet a program működéséről, inkább egy napot bénázik mire magától megtalálja a print menüt. De szar a windows fröcsögés az van.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18455 üzenetére
Csak a safarival nem leszel "teljesen kompatibilis", valami még legyen fent. a magnet linkre való kattintás során simán megnyílik a transmission, valami nincs beállítva nálad.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rjg
őstag
válasz RoryBreaker #18455 üzenetére
Mit csinál, ha a magnet linkre dupla koppintással, link másolása menüpontra kattintasz? Ha átváltasz a Transmission-ra, akkor ott vagy magától fel kellene hoznia a letöltés helyét kiválasztó ablakot, vagy a torrent link hozzáadásával tudod ezt elérni.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
RoryBreaker
aktív tag
Na, nekem ezt nem csinálja, sőt, semmit sem csinál. Illetve annyit, hogy letölti magát a fájlt a safari.
[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #18460 üzenetére
Nézd át a beállításaidat, valamit nem állítottál be ill. le van tíltva. Nem feltétlenül a safariban hanem a preferences menü és a security&orivacy alatt lehet nincs engedélyezve a külső forrásból származó app használata, engedélyezned kell, különben nem indul el.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ragnar95
félisten
válasz Wiz Khalifa #18462 üzenetére
Appshopperben pl tudod csekkolni win alól is a kínálatot.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
Most találtam: TimeMachineEditor
Segítségével testre szabhatjuk a TM mentés időzítését.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
RoryBreaker
aktív tag
Ezt felettébb lájkolom. Teljesen felesleges olyan gyakran menteni, mint ahogy a TM csinálja magától. Legalábbis nekem elég pl 2-3 naponta menteni. Persze biztos van olyan, aki fontosabb dolgokat csinál...
-
Bling95
őstag
sziasztok!
Be lehet valahogy állítani macbookon hogyha megy a film ( pl VLC-n ), akkor ne tegye magát alvó módba ha lecsukom? Minden más esetben persze maradjon az altatás.
-
boost
addikt
Szia, otthoni használatra jó a mellékelt levelezőprogi. Mivel a Google nem épp szabványos imapot használ, ezért néha lehetnek problémák, de ezekről csak hallottam, sose tapasztaltam. Egyébként Googlenek is van saját levelezőprogija OSX-re SparrowMail néven az Appstoreban, de azt már két éve nem frissítették. https://itunes.apple.com/hu/app/sparrow/id417250177?mt=12
RoryBreaker: Miért jó ritkábban menteni? Mentéskor úgyis csak a változtatásokat menti el a TM, nem a komplett gépet. Ha meg valamit gyakrabban változtatsz, mint 2-3 nap, akkor az jó, ha annak meg van a mentése. 2-3 napba többször is belefér pl egy kétórás doksi szerkesztés, amit nem szívesen bukna el az ember,
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Mailbox is alternatíva esetleg, ha valahogy sikerül bejutni a bétateszterek közé. De én is a Sparrow-ra esküszök személy szerint... mondjuk előbbit még nem próbáltam (csak droidon, de ott kb. azt tudja amit a MIUI 6 beépítettje).
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
madgie
titán
-
MacX Video Converter Pro licenchez lehet jutni, ha az oldalon található linken keresztül megosztod.
Nekem nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kommy
veterán
AKi használja a Yosemite beta 7-et nála, ha egy teljes képernyő alkalmazásból átmegyünk egy üres oldalra (kétujjas swipe-al) és utána a menübar-on rányom akármire akkor nektek is visszaugrik a programba csak simán?
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Importáltam az órarendem ahol ugye hetente vannak az óráim. Viszont 1 változott, és igy kiakarom törölni vagy inkább módositani az időpontot, de az összes olyanra. Lehet olyat?
Vagy hhogy lehet csak azt a naptári bejegyzéseket törölni, az összeset?
köszönöm a választ előre is!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
danilla
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, hogy lehet zoomolni programokban a magic mouse-al?
Amit szeretnék az az, hogy mondjuk sima egyujjas "görgetéssel" tudjak nagyítani böngészőben (intelligens méretezés nem elég), képnézegetőben, minden programban.
MagicPrefs-et használom a középső egérgomb és pár funkció miatt, de abba nincs egyujjas görgetésre beállítási lehetőség.
Ezen kívül a BetterTouchTools-t próbáltam ki, de az meg valahogy katyvasz nekem. Be tudtam állítani a a zoomot a "görgetés" + crtl billentyűrea, ami például a térkép szoftverben működik is (bár lassú és darabos), a böngészőben hol működik hol nem, de pl a képnézegető és szerekesztő programokban meg sem mukkan.Elvileg a Command +/- shortcut-okkal lehetne nagyítani és kicsinyíteni a billentyűzetről, de mivel nekem a wireless billentyűzetem van, így ezeket a billentyűzetkombinációkat nem tudom alkalmazni. Gondoltam ezeket a funkciókat átállítom más billenyűzetkombinációkra, de sajnos a shortcut-ok közt nem találom a nagyítást és a kicsinyítést.
ui.: új vagyok a osx világban, így ha valamelyik problémámra teljesen egyértelmű lenne az orvoslás és én ezt nem tudom, ennek tudható be (neten elég sokat keresgéltem már, de nem találtam megoldást)
Köszi!
-
blakey
titán
válasz danilla #18477 üzenetére
Ctrl + görgetés nem működik vagy nem arra gondolsz?
-
blakey
titán
válasz danilla #18479 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
OSX 10.6 alatt OS szinten lehetett zoomolni a képernyo"t, CMD +/--al. Erre van még leheto"ség?
-
blakey
titán
válasz danilla #18481 üzenetére
Ez volt a kérdésem azon része, hogy arra gondolsz-e vagy sem. Programokon belüli zoomolás az adott program speckója, általában cmd+ és cmd-, mivel vezetéknélküli billentyűzetet van, ezért más kombinációt kéne megadnod.
(#18482) szgergely
2 hozzászólással feletted linkeltem egy képet, ott van a lehetőség.
alt cmd +/-[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz blakey #18483 üzenetére
Szerintem teljesen jól leírtam, hogy a programokon belüli zoomra van szükségem, és azt is, hogy nem találom a cmd +/- opciókat a shortcutoknál, így nem tudom megváltoztatni, hogy ez más billentyűkombináción legyen.
Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni, de nem jutottam egyről a kettőre.
-
blakey
titán
válasz danilla #18484 üzenetére
Szerinted igen, szerintem nem, de ez most tök lényegtelen. A programok egy része (mit használok) megy az alt görgetéssel, de van amelyiknél más a kombináció. Lehet, hogy van olyan progi ami csoportosítja és egy kombinációval működteti, de én nem kerestem ilyet. Teljes billentyűzettel simán működne a cmd+/-.
-
blakey
titán
válasz danilla #18484 üzenetére
Na, itt hozzá tudsz adni parancsookat, tehát ha mindegyik progiban Zoom In akkor beírod majd alatta a kombináció és így tovább:
Ja igen, működik és mindegyik progiban átírja a kombinációkat.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz blakey #18485 üzenetére
Nincs jobb ötletem, itt a forumban már javasolták így lecserélem a magic mouse-t egy trackpadre. Kicsit vicces, hogy egy mezei egér görgőjével lehet görgetni pl a térkép alkalmazásba, míg a magic moussal nem.
Leírnál pár appot amit használsz és megy benne az alt+görgős nagyítás.
"Segítségre lenne szükségem, hogy lehet zoomolni programokban a magic mouse-al?
Amit szeretnék az az, hogy mondjuk sima egyujjas "görgetéssel" tudjak nagyítani böngészőben (intelligens méretezés nem elég), képnézegetőben, minden programban."
Ennél jobban sajnos nem vagyok képes leírni, hogy programokban való nagyítást szerettem volna elérni."Elvileg a Command +/- shortcut-okkal lehetne nagyítani és kicsinyíteni a billentyűzetről, de mivel nekem a wireless billentyűzetem van, így ezeket a billentyűzetkombinációkat nem tudom alkalmazni. Gondoltam ezeket a funkciókat átállítom más billenyűzetkombinációkra, de sajnos a shortcut-ok közt nem találom a nagyítást és a kicsinyítést."
Érhetőbben szerintem lehetetlen leírni a problémát.
(#18486) blakey: köszi, megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
iTunes 12-n ezeket a gombokat lehet valahogy más sorrendbe tenni?
Mert az Edit-el nem.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
twine
veterán
Sziasztok...
Sok mindenben (apróságok) már előrébb járok "azóta" de a hálózat még mindig sötét folt...
Le tudnátok írni nekem szájbarágósan hogyan tudnám itthon wireless összehozni a hálót a win7-es notebbokom, és a mac mini között?
Természetesen ugyanazt a hálót(routert) használja mindkettő...
(Kezd unalmassá válni a "pendriveozás"...földszinten a mini, emeleten a notebook, és a filemozgatás pendrivon itthon így azért elég "paraszt")Pc-n megoldom, de itt ez a "zeroconfig" nekem "magas"....
Előre is köszönöm a segítséget...
Üdv
T -
blakey
titán
A minin a system preferences/sharing, ott a File sharing legyen kipipálva, mellette a File Sharing zöld legyen és az options alatt smb és afp legyen szintén kipipálva.
A shared folders alatt mappákat oszthatsz meg és beállíthatod a jogosultságokat.A system preferences/netwotk alatt az advanced fülre kattintva a WINS-nél ua. a workgroup legyen mind a két gépen.
A win7-es gép beállításaiban nem tudok segíteni, de gondolom hasonló.
-
blakey
titán
válasz madgie #18492 üzenetére
Az SMB-t azért nem látja mert 10.7 óta más SMB-t használ az osx, enyém sem látja.
A win7-es gépem látja az osx-et, de most, hogy mondod, lehet, hogy kell egy progi az osx-hez, hogy átírjon valamit a rendszerben.Meg is van: SMBconf
-
blakey
titán
válasz madgie #18494 üzenetére
SL volt az utolsó amivel működött.
-
blakey
titán
válasz madgie #18494 üzenetére
A médialejátszók továbbra sem fogják látni. Én DLNA-zok.
-
twine
veterán
válasz blakey #18490 üzenetére
Úgy tűnik ezt a "windowsal nem lesz probléma" dolgot elszóltam"Ismeretlen felhasználónév vagy rossz jelszó?"
Teljesen mindegy hogy adok e jelszót a minin a saját fiókomnak, vagy nem...
Ha nem adok, akkor is rossz jelszó...Illetve nekem furcsa, hogy miért Írja úgy ,hogy PROBOOK-PC\Kovács Tibor,,,? ( a minin van Kovács Tibor néven a fiókom,,,a Notebookon ProBook a fiókom(admin) felhnév...(persze ez lehet hogy így jó,,csak keresem a hibát..mert a jelszó beütésnél elakad a mutatvány
Ötlet, hozzászólás, javaslat? Minden ötletért hálás lennék...
-
M@trixfan
addikt
Nem úgy van, hogy pont az smb 2 a Windows kompatibilitás miatt jobb? Nekem is vannak gondjaim a Win7 alól történő böngészéssel. Konkrétan nem értem mi a francot akar az autentikációval, régebben ment rendesen a mac és a gaming PC közt.
Szerk: most látom lehet hasonló csónakban evezek mint twine.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború