Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
válasz predakon #35497 üzenetére
az eltolást meg tudod oldani a talpak alá tett gumiszőnyeggel, azon betapad, az meg a padlón is tapad... ami wheelstandel inkabb gond, h nagyobb ffb es hirtelen ellenkormanyzasnal elbillen... (en nem hasznalok nagy ffbt, szoval altalaban nincs vele gond, ha te igen, akkor szamodra valoban felejtos)
ezeket mindenki dícsérte, stabilak.... [link]
összecsukás 6:45 után: [link][ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz ForRedGlory #35503 üzenetére
jogos a rossz link maradt a vágólapon.... (mobilon szenvedtem össze...)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Cockpit témakör, kicsit hosszú lesz bocs.
Adott egy T300 Alcantara kormány, egy TH8A váltó, és egy Fanatec Elite LC pedál.Pár napja cockpit-ket keresgélek, és egyszerűen nem tudom eldönteni a hozzászólásokból sem, hogy mi lenne a tuti.
Nem kell, hogy összehajtható legyen, csak lehetőleg ne tologassam magam alatt a pedált, meg ne emelgessen fékezésnél.- Playseat Challenge: habár tetszik, és kényelmesnek is tűnik, loadcell pedálnál olvastam hogy megemelem önmagam egy komolyabb féktávnál.
- Playseat Evolution Alcantara: Marhára tetszik az ülés, de a kormánytartó útban van ha 3 pedállal használja az ember, nem tudom ez mennyire zavaró, de ez egy reális opció még. Plusz olvastam, hogy állítólag ez sem túl masszív?!
- Playseat Revolution: Jobb a kormány felfogatás, de nincs belőle Alcantara bőrbe meg nem szeretnék beleizzadni.
- Atesz féle cockpit-ek. Mindenki dicséri, régen volt is hozzá szerencsém, valóban jók. Viszont üléssel együtt szeretném, és fogalmam sincs hogy honnan lehet vadászni olyan üléseket amiket hozzá lehet rögzíteni, illetve ha azt is veszek hozzá, akkor már nem olcsóbb, mint egy Playseat és ott egyben van üléssel.
- Next Level F-GT Lite: Tetszik, hogy sokféle üléspozíciót lehet állítani neki, de ez foglal talán a legnagyobb helyet, illetve hogy minden irányba állítgatható, ezért feltételezem Challenge-hez hasonlóan instabil cucc lehet?!
- Next Level F-GT Formula: Ez nagyon tetszik, elég jó cuccnak tűnik, csak ez már a 100 ezres lélektani határon bőven túl van.Szóval bárki aki ezek közül tud tanácsolni, vagy jó irányba terelni?
Tudom, hogy Atesz féle az alap ajánlás, de ott macerának tűnik ez a szék beszerzés meg költségesnek is.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
GalaHU
őstag
Az Atesz-féle megoldáshoz bármilyen ülést hozzátehetsz, nem kötelező a versenyülés, sőt!
Azon kívül hogy nagyon menőn néz ki, hosszútávon egyik se kényelmes, mert lényegéből fakadóan korlátozza a mozgásodat, összenyomja a vállad, nem támasztja a derekad. Hacsak nem találsz egy nagyon nagy méretűt amiben “lötyögsz” akkor 1-2 óra után szinte garantált a kényelmetlenség.
Aki sokat ül benne az sokkal jobban jár egy normál kocsiüléssel, amin rengeteg mechanikus állítási lehetőség van (deréktámasz, combtámasz, háttámla, stb) és bontóból fillérekből megvan. Jobb oldali ülésre érdemes vadászni, mert az a kutyának se kell aki autóban gondolkodik, egy szimesnek meg tök mindegy melyik oldalon kell állítani.
Ha megvan az ülés, elviszed Atesznak és rávarázsolja.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
F.B.I.
veterán
Urak, beteg kisfiúnak (nem mehet ki a lakásból még 1 évig legalább) kellene Forzához kormány (Xbox One S).
Mindenképpen új kell (betegsége miatt), a maximális keret 50.000,-Ft, ha van olyan amihez van keret is, ebben az árban, amire fel lehet fogatni, az még jobb lenne.
Segítséget előre is köszönöm (nagyon nem vagyok képben kormánnyal)!Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz ForRedGlory #35509 üzenetére
Értem. Ettől olcsóbban nem érdemes semmit venni, mert mindegyik csak szenvedés lesz?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Laby
őstag
válasz GalaHU #35507 üzenetére
Vékony 75kg emberke vagyok, szóval szerintem én beleférnék.
Próbáltam ezt a Evolution verziót, nem tűnt kényelmetlennek.
Mennyire masszívak ezek? Simán használható kategória? Vagy minden rossz, amit nem Atesz csinál?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
GalaHU
őstag
Ne érts félre simán jó lehet egy Playseat is, többen használják a fórumról is. Csak általában nem tudod vásárlás előtt kipróbálni, hogy mennyire kényelmes. Meg a különböző kiegészítők (váltó, kéziféktartó) azért rendesen dob az áron. Atesz meg minden "hülyeségedet" megvalósítja, oda teszi a konzolokat ahova akarod.
Én 100 felett vagyok, nekem mindegyik PS szűknek, kényelmetlennek bizonyult...
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
arty
veterán
válasz F.B.I. #35510 üzenetére
mennyire kisfiu és mennyire beteg?
nagyon fiatalkának, gyengének esetleg lehet "gumis" kormányt venni, ami nem erővisszcsatolásos (motoros)... [link] - eztárban elég kicsi a difi, régen ilyenek 20k körül mentek
-
asb88
tag
Sziasztok!
Úgy 1 hónapja vettem iPonnál egy T150 Pro-t, ami azt hiszem megadta magát, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre. A történet a következő:
Vásárlás után kb. 1 héttel volt egy eset, amikor bedugom az usb-t, a kormány eltekeri magát balra, aztán se kép se hang abban az állapotban kikapcsol. Újraraktam a drivert és eddig jó volt. Tegnap ismét előjött a probléma, újrarak kipróbál minden tuti. Fél óra után ismét szevasz. Próbáltam különböző usb kimeneten használni, de az sem segített. A végén kíváncsiságból pedál nélkül csatlakoztattam, úgy bekapcsolt rendesen (eltekerte balra, jobbra majd visszaállt középre), majd újra próbáltam pedállal, kb. 20 percig volt jó, a futam közepén adja meg magát. Van egy sanda gyanúm, hogy a pedálsor kábelével vagy a csatlakozásával lehet valami gond.
Van már garanciális tapasztalatom iPonnal, nagyon korrekten intézték és talán olvastam itt kommentet/kommenteket, hogy a relatíve nagy meghibásodások miatt a Thrustmasternél nem nagyon vacakolnak, hanem minél hamarabb cserélik. Persze nyugodtan cáfoljatok meg ha rosszul tudom. Előre is köszi!
-
arty
veterán
válasz SzabóTamàs90 #35515 üzenetére
egész korrekt így az ára - csak sajnos nem xbox (one) kompatibilis...
-
gaborvezer18
tag
Nem tudjátok Fanatecnél van most csúszás szállíltás terén?
-
őstag
válasz gaborvezer18 #35518 üzenetére
tipp: biztos, hogy van....redditen nem egy ember panaszkodik
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
gaborvezer18
tag
Our warehouse is preparing your order now for shipping. You will receive the tracking number soon in a separate email. Please check also your spam folder.
Please note that no changes to your order are possible at this stage. Please note that due to the COVID-19 situation there might occur delays in the warehouse and shipping process. We apologize for the inconvenience!Ennyit küldtek. Rendelésnél is írták de elvileg májustól feloldották ha jól értelmeztem. Akkor majd meglátjuk. 2 hétre tervezem addig csak ideér.
-
ForRedGlory
félisten
válasz gaborvezer18 #35518 üzenetére
Múlthét kedden este rendeltem, pénteken már itt is volt (csak a UPS nem hozta ki).
-
törölt tag
válasz gaborvezer18 #35520 üzenetére
Nálam 10 nap volt.
-
Laby
őstag
Playseat Alcantara-n tudja valaki, hogy mi a tök az a 4 db felragasztható tépőzáras téma? Nem sikerül rájönnöm.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Laby
őstag
Nem, teljesen más jellegű ez a tépőzár.
Most nincs előttem, de kb. ilyen 5x15cm-es tépőzárak. Mindkettő végén ragasztó és ugye össze van "tépőzárazva" a két anyag.
Szóval kábelre sehogy sem jó.
Az ülés párnája tépőzáras az üléshez, lehet ahhoz plusz darabok ha cserélni kéne? Fura lenne.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Laby
őstag
Felszereltem a cockpit-re a Fanatec CSL Elite Loadcell pedálomat. A fékpedált egyel közelebb raktam a kuplunghoz, és felrögzítettem a pedáltartóra. Nem csináltam semmi mást a pedállal, és a fék megadta magát.
A gáz, és a kuplung működik rendesen, a fék kb 1%-nál vibrál, és hiába nyomom be teljesen vagy engedem fel nem történik semmi. Sem játékban, sem a játékvezérlők között.Van valami ötletetek, hogy mi lehet?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Lehet valahogy kalibrálni a Thrustmaster pedálokat. Jelen pillanatban nekem 2 pedálos verzióm van de eddig szinte nem is használtam mert a meglévő G29-em pedáljával használtam. Miután eladtam a G29-et némi moddingolás céljából szétszedtem a T300 2 pedálos változatát de nem tudom úgy beállítani, hogy jól működjön. Ami kapásból megnehezíti az ember dolgát az az, hogy a felső burkolat behatárolja a pedálok mozgását így azt minden esetben összerakva lehet csak tesztelni de sajnos nem találok olyan állapotot ami minden esetben jó. Be tudom úgy állítani, hogy a pedálokat taposva egyből jelentkezzen a jel a TH Racing Wheel Control Panel felületen de végállásba nyomva a pedált az nem fejt ki teljes hatást, ill. be tudom úgy állítani, hogy végállásban érje el a maximális hatást, ekkor viszont a pedálút első 1/3-ban nem történik semmi. Van ere valami gyógyír?
-
pokmky
tag
válasz Danecay #35533 üzenetére
Ami kapásból megnehezíti az ember dolgát az az, hogy a felső burkolat behatárolja a pedálok mozgását
Hogy mit csinál? Nem határol az be semmit, ne szétszerelve akard kalibrálni, hanem összerakva és akkor nem is fog kifutni kalibráláskor a világból, majd utána összerakva kevesebb pályán mozogni. Semmi mást nem kell csinálnod, csak gyári állapotban bekapcsolás után nyomd be mindkettőt végállásig és kész. -
Danecay
addikt
válasz pokmky #35535 üzenetére
Némileg azért ellentmondó amit írsz. "Nem határol az be semmit, ne szétszerelve akard kalibrálni, hanem összerakva" Akkor most mi van, akkor határol vagy sem, ha nem határol akkor nem mindegy, hogy tesztelem? Megmondom én, határol, már hogyne tenné? A kérdés az, hogy hogyan tudom elérni azt, hogy a pedálút lineárisan működjön a megnyomás pillanatától a felütközésik, végállástól végállásig.
-
Gangrel72
csendes tag
Anno ugyanez volt nekem is. Karácsonyra megkaptam, összeraktam nagy boldogan és sikerült elvágni a kábelt az összeszerelésnél
Simán csak visszabontod a kábelt, utána meg a 3 fázist egymáshoz csavarod, rá szigetelőszalag, majd az egészet összefogod még egy adag szigetelőszalaggal. Vagy ha penge vagy forrasztásból akkor összeforrasztod őket és utána szigetelőszalag az egészre[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
A kérdésemből lejöhetett volna, hogy nincs itthon zsugorcső, forrasztópáka és a haverjai.
Mindenesetre a fapad igénytelen melót választottam és kábel elvág, 4 ér összesodor, és szigszalag. Működik a pedál, megnyugodtam.
(Hozzátenném, hogy a Te 10 perces igényes melódból lett nekem 2 óra igénytelen. )Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
pokmky
tag
válasz Danecay #35536 üzenetére
A gyári megoldás okkal van úgy kialakítva, ahogy. A gyári határokig használd és akkor sem alul, sem felül nem lesz hiányos a skála. Mindíg bekapcsolás után kalibrálja a pedálok értékeit a kormány, minimumtól maximumig, ha valamilyen okból csak egyszer is továbbengeded bármelyik irányba bekapcsolt állapotban, akkor a normál esetben használt pálya nyílván nem fogja elérni a szélsőséges értékeket. Magyarán, ha moddolod, szétszeded, akkor összerakás után kapcsold ki, majd be és úgy már rendben lesznek a minimum maximum értékek.
-
Danecay
addikt
válasz pokmky #35540 üzenetére
Első szétszedés és összeszerelés után én is ugyanerre jutottam és bánkódtam, hogy szívattam magam a jó összerakással miközben elvileg én is ugyanazt tapasztaltam amit Te is írsz, de most valamiért mégsem ugyanazt tapasztalom. Mindegy, holnap teszek egy újabb próbát 0-ról.
-
ForRedGlory
félisten
Ha valaki normális Wheel Standet szeretne, ami majd gyárilag bővíthető teljes értékű cockpitté (a' la Next Level GTtrack), akkor nemsokára újra kapható lesz a Next Level Racing Wheel Stand DD az Alzán.
Én már 3 hete megrendeltem és most látom, hogy elvileg 05.11-én érkezik be hozzájuk néhány darab. Nem is olyan régen volt itt róla szó. Ez lazán elviseli a Direct Drive-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ForRedGlory #35544 üzenetére
ez miért jobb mint az atesz féle töredék áron?
-
Neck
veterán
válasz SzabóTamàs90 #35546 üzenetére
Ez engem is érdekelne
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
őstag
válasz SzabóTamàs90 #35549 üzenetére
Nm, en is siman privatot irtam neki
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs