Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz Hyder11 #35050 üzenetére
Van témája a VR-nak ott tutira sokkal inkább tudnak segíteni.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Géjza
őstag
Kormány tápegység elhalálozása esetén vihet magával mást is? Pl. vezérlőelektronika, motor, stb.? Ahogy írtam korábban nemrég vett használt T300-asom tápja nagyon hangosan búg, zizeg (gariban cseréli ezeket TM) és gondolkozom valamit kellene vele csinálni, nehogy nagyobb baj legyen (gari úgy néz ki nincs az enyémre). TM 120 euróért cserélné ki (paid RMA).
De van rá más megoldás is: kidobni belőle a beépített tápot és egy csatit beépítve esetleg 19-20V-os (90W körüli) laptop adapterrel vagy pontosan megfelelő 24V-os 72W-os adapterrel meghajtani (24V-os a gyári táp kimenete). Mindkét verzió aprópénz lenne TM-éhez képest (~tizede).
Így moduláris lesz, igényesen meg lehet csinálni, nem fogja fűteni a base belsejét a táp és a helyére akár még egy halk ventit lehetne tenni (a gyárit is ki lehet cserélni sokkal halkabbra), túloldalán meg pár furattal jobban meg lehet nyitni a házat, hogy még hatékonyabb legyen a szellőzés.
-
Géjza
őstag
De, igen, viszont funkcionálisan hibátlanul működik, "csak" búg a tápja. Csak attól félek, hogy egyszer csak beáll és nehogy vigyen magával még valamit.
Ha van rá gari (ha megtalálja az eladó a számláját), akkor intézem TM felé én a garis javítást. Ha nem találja meg, akkor a külső tápot kifizettetem vele, mivel tökéletesnek volt hirdetve a kormány és nem az.
Maga a belső-külső táp átépítés nem okoz nekem gondot, minden eszköz, tudás adott ahhoz, hogy szépen, szinte gyári minőségben meg tudjam csinálni.
De sztornózni nem akarom (főleg a mostani helyzetben ugrálni, jönni-menni, újat levadászni, stb.) és az alcantara tényleg jó dolog.
-
v2
senior tag
Üdv. Pár szóban érthetően le tudná nekem írni valaki hogyan tudom telepíteni az SRS oldalt. A parancs ikon már meg van, de mi az a steam ID64 és hova rakjam? ACC a jsim
[ Szerkesztve ]
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
pokmky
tag
[link] Hmm. Ez azért érdekes és magyarázná a lehetetlen időket.
-
Joshi
titán
válasz pokmky #35065 üzenetére
Én még anno a Race07-nél is nehezményeztem, hogy simán átirkálták a config.ini fájlokat és a fene tudja még miket. A Race07 ISI motorra épült, a RaceRoom Experience már az Unreal Engine 4-re (azt hiszem). Kutyaütő programok ezek.
Amúgy nem értem miért sírtok. A csíter programot használni kell és akkor ismét kiegyenlített a verseny. Aki a legkifinomultabban tudja használni a csíterprogramot, az lesz a király. -
szmore84
csendes tag
Nem titkos. Én a V2-t csináltam meg.
Ahogy számoltam és nem kerestem mindenhol a legolcsóbb alkatrészeket ~80000Ft-ból kijött nekem.
-
oettinger01
őstag
Szeretném kipróbálni magam egy versenysorozatban és felszerelést keresek hozzá. A tapasztaltakat kérdezném aki már végig járta a kínálatot az aljától a tetejéig, hogy mi az amiért még érdemes pénzt áldozni és elmenni összegben addig amiért valóban jobb az a termék a másiknál? Nézegettem ezeket a Fanatec termékeket, számomra ezek teljesen elborult árak, de nyilván egy adott iránynak a teteje az mindig jóval elszáll árban, nyújtani meg már nem tud annyival többet.
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35073 üzenetére
Mi a keret és a platform?
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
oettinger01
őstag
Raceroom a platform, pálya autózás. A keret az annyi lesz amennyit "érdemes" rászánni erre a történetre, ahogy próbáltam rávilágítani is az előző kommentemben, hogy addig a szintig szeretnék elmenni árban amíg ennek valós előnye is van a gyakorlatban. Ezért kérem olyan tapasztalt júzer tanácsát aki már próbálta az alsó-közép-csúcs kategóriát is.
[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35075 üzenetére
Akkor javaslok egy Logi G 27-29-et vagy max egy T300-at
-
oettinger01
őstag
T-150-300-500 típusok miben térnek el?
-
pokmky
tag
válasz oettinger01 #35080 üzenetére
A T150 kefés motoros, műanyag kormányos, csak oldalt gumibetéttel. A T300 már kefenélküli motoros (egyenletesebben mozgat, a T150-en érezni a "racsnizást". A t500-at már nem gyártják.
T300 nagyobb fleontású, precízebben lehet irányítani, de ennek csak europ truck szimulátornak van igazából jelentősége.
-
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35080 üzenetére
Új vagy használt is szóba jöhet?
-
Géjza
őstag
T150-ből érdemes a Pro-t venni, T300-ból meg a GT verziót.
Ezeknél alapból jár a 3 pedál (T3PA), ami a bölcsek szerint sokkal jobb minőségű, mint a gagyi(bb) 2 pedálos verziók.Itt az aprón is érdemes körbenézni, ha használt is szóba jöhet. Ez pl majdnem új rengeteg garival:
https://hardverapro.hu/apro/elado_t300_rs_gt_edition/friss.html[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz oettinger01 #35084 üzenetére
"G29 meg T300 között a kormányműben van szerkezeti különbség?"
G29 fogaskerekes hajtású míg T300 szíjas. Szíjas sokkal jobb. -
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35084 üzenetére
A T300-ba szénkefemente motor van jobban terhelhető, míg a 29-be szénkefés van az hamar el tud gyengülni még használat közben is.
-
oettinger01
őstag
[link] Ez mennyire lehet jó választás?
-
SidCorky
őstag
Jól logikázom, hogy ez csak a force feedbacket érinti, a használódás miatt nem lesz könnyebb/nehezebb tekerni a kormányt?
A tanácsotokra már sikerült eldönteni, hogy T150 Pro lesz, 2-3 hét és ugrik is a kosárba, gondolom ha napi 1-2 órát használom akkor azért nem kell fél év után kukázni.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
kozmy
őstag
válasz SidCorky #35088 üzenetére
A kefe mentes motor ha felmelegszik akkor is leadja 100%-ban az erejét meg marad a max FFB míg a kefés motor olyan 75-80%-ban ha felmelegszik el gyengül az FFB el lágyul . Kefés motorok legnagyobb átka a meleg, ha nincs kellően vissza hűtve, és sajna a kormányokban a hűtés alul van méretezve.
-
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35087 üzenetére
Az egy f@xa választás, az még a Logi G sorozattól is feljebb van tudásban erőben. De csak pécé-hez ajánlatos.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
T300 gt verzióhoz ki milyen beállításokat használ/ajánl raceroomhoz?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
SidCorky
őstag
Akkor erre próbálok figyelni, hogy ne nyomjam egész napokat egy seggel. Nagyon ment az agyalás, hogy jöjjön-e a T300, de egyelőre jó lesz ez a 150, aztán majd meglátjuk mennyire szippant be ez a világ, meg mennyire megy a fejlődés.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
kozmy
őstag
válasz oettinger01 #35092 üzenetére
Fana DD2 BMW rim universal HUB Sparco pereccel Clubsport V2 pedal.
-
-
GalaHU
őstag
válasz oettinger01 #35087 üzenetére
A Logitech-ektől sokkal jobb, de a T300 alatt.
Ha működik, egy kis alkuval jó vàsár...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
kozmy
őstag
Mivel nincs használati tapasztalatom a TH pedállal kapcsolatban és tiszta műanyagbol van én ennyiért elengedném. Javaslom a V3 pedált. Az egy elnyűhetetlen darab szó szerint. De a V3 tulajok is megtudnak ebben erősíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest