Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Elromlott a Logitech DFP-m pedálja, össze vissza érzékelt / gázpedál teljesen lenyomva se 100% volt, szétszedtem hogy majd befújom WD40-el és jó lesz. Hát olyan jó lett, hogy összeraktam és már semmit nem érzékel.
Érdeklődnék, hogy valaki BP-n foglalkozik e ilyenek javításával? Ha jól sejtem potmétert kéne cserélni, de én nem tudok.
-
zolee5016
őstag
srácok!! vettem egy simraceway kormit...namost épp apróban van egy g25,ami hibás...ezt a cuccot hogy bírom rátenni,avagy simán rámegy a kormánykerék helyére???
nem így akarnám megoldani .Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Jack@l
veterán
válasz zolee5016 #10760 üzenetére
Csavarhúzóval?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
thedriver
tag
Mennyire bonyolult dolog egy DFGT-ben a váltófül alatti mikrókapcsoló cseréje?
The Driver
-
Jack@l
veterán
válasz thedriver #10762 üzenetére
Ha találsz ugyanolyan mikrokapcsolót és két drótot össze tudsz forrasztani akkor semennyire. (de ez csak tipp )
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
seawolf570
aktív tag
válasz thedriver #10764 üzenetére
Ha van normális forrasztópákád és szét tudod úgy szedni, hogy utána össze is szereld, akkor nem nagy kunszt. Eléggé szét kell kapni a kormány perecét, konkrétan darabjaira, hogy ki tudd szedni a nyáklapot, amin a mikrókapcsoló van. Ezután jön a kényes kiforrasztás, ami azt jelenti, úgy kell kiforrasztani a négy lábat (nem kettő), hogy közben ne égesd szét a nyáklapot. Ajánlott a gyakorlott kéz, hőelvezető kiforrasztó harisnya, és a szabályozható hőfokú forrasztópáka. Ha sikerült kiszedni az új beforrasztása már egyszerűbb. Ilyen mikrókapcsolót kapsz bármelyik alkatrészboltban pár száz forintért. Ha kész van jöhet az összeszerelés.
Mivel már eleve kérdezel, szerintem neki se állj, és nem a szétszedés miatt, az a könnyebbik része. Ha a kiforrasztásnál elmelegíted a nyákot, akkor kuka az egész. Inkább bízd műszerészre, 1-2 ezer forintot megér a dolog. Mivel műszerész az eredeti szakmám, tudom mit beszélek, az otthoni barkácsolásoknak általában sírás szokott lenni a vége. Csak akkor állj neki, ha tudod mit csinálsz, mit miért csavarsz, feszegetsz szét.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
Jack@l
veterán
válasz thedriver #10764 üzenetére
Bocs, tényleg kimaradt, hogy ott alószínű valami nyákba lesz pakolva... (akkor tényleg egy kicsit nehezebb a helyzet, de nem vészes) Viszont, mi a franctól ment neked tönkre pont a mikrokapcsoló? Eddig az össze logi egeremben az bírta a legjobban (konkrétan az mx 500 8 év után is hibátlanul működött) Frankó omron mikrokapcsoló volt bennne
-
szacsee
nagyúr
Szeki váltós blogot elkezdtem, egyenlőre csak a bevezetést írtam le, illetve az induláshoz szükséges szöveget.
Később kiegészítem még képekkel, illetve befejezem (remélhetőleg hétvégéig).
Addig is aki kíváncsi rá nézze meg nyugodtan. -
Tecsa
aktív tag
válasz szacsee #10768 üzenetére
Éppen az előbb néztem bele a blogodba, akkor még nem láttam ott. Ha elkészül teljesen címlapos írás legyen, vastagon megérdemli.
@thedriver csak meg tudom erősíteni seawolf570 kollégát. A megfelelő eszközök hiányában, nagyon nehéz munka elé nézel. Tényleg bízd inkább hozzá értőre, olcsóbb mint új kormányt venni.
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
szacsee
nagyúr
-
Tecsa
aktív tag
válasz szacsee #10770 üzenetére
Ha vannak a te váltódról rajzok és nem jogvédettek akkor szívesen fogadnám őket. Próbáltam én is joysitck-kal, de olyan semilyen érzést keltett bennem. A tiedben azt tetszik, hogy van benne rugó ami jó kis ellentartást biztosít. Még az lenne a csodálatos, ha végállásba úgy csattanna be mint egy igazi váltó, de ne legyünk telhetetlened.
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
zolee5016
őstag
válasz Jack@l #10761 üzenetére
Áh ez aztán a válasz............
Éppen arra gondoltam volt,hogy simán felmegy-e a kerék helyére,vagy kell hozzá valami + távtartó vagy ilyesmi........
.Googlival eddig jutottam:
Na az a gyűrű zavart meg..
.azt gondoltam valaki már csinált ilyen cserét.........Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
seawolf570
aktív tag
válasz thedriver #10767 üzenetére
Konkrétan ennyire kell szétszedni:
Ha egyszer odáig eljutsz, hogy cserélni kell, akkor mind a kettőt cseréld / cseréltesd ki, ezzel pénzt és időt spórolsz. Érdemes minőségi mikrókapcsolót rakni bele, ezekből is létezik (mint mindenből) vacak semmit éré, ami pár hónap után ugyanúgy tönkremegy.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
seawolf570
aktív tag
válasz zolee5016 #10772 üzenetére
Nem néztél eléggé körbe a neten, én kapásból ezt találtam neked:
És itt a teszt is róla:
Persze szebben is meg lehet oldani a toldást, de ötletnek jó.
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz seawolf570 #10775 üzenetére
hoppá...ez tényleg eredeti.............
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Tecsa
aktív tag
válasz zolee5016 #10776 üzenetére
Szép egy kormány így g25 helyére szerelve jó lehet, de amúgy szánalmas egy vicc, hogy a levegőben kéne vele hadonászni, ráadásul gondolom nem is túl olcsó. Megkérdezhetem am mibe került?
nem bántásból mondom, csak így látom. Kezembe fogva lehet mást mondanék.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
zolee5016
őstag
15k........
a jó kis g25-öm nem bontom,de vettem egy váltó,ill pillváltóhibás amúgy komplett kormit 10k-ért ( az is g25) és arra szertném applikálni.....Igen a levegőben kicsit szánalmas[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
mivel a kerék helyére megy,miért ne lenne visszahúzás?vagy épp ffb(azt amúgy is max 30%-on használom....)
Hiszen a kormi tengelyére hatnak a motorok..vagy tévedek?
Nekem elég a g25..a gyerkőc akarna ezzel F1-ezni.....nem sajnálom rá......,[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz zolee5016 #10781 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hogy ha ráapplikálod egy tengelyre, ami tökéletesen
tudja, hogy milyen szögben áll, akkor mi szükség a mozgásérzékelésre?
Eleve ha a G25-öt akarod használni, akkor azt kellene kiválasztani az adott
játékban is - viszont akkor meg minek az új perec? (Jó, van rajta sok gomb,
és végül is nem zárják ki egymást: G25 kormányoz, perecen meg gombok.)Nekem volt egy G25-öm, de nem használtam ki, így eladtam - mostanában
szemeztem a G27-tel, de nehezen beszerezhető, s valószínűleg most sem
nagyon használnám ki, mert elég régóta nem játszottam semmi autósat.Viszont azon gondolkodok, hogy mivel a Real Racing 3-mal kapcsolódok ki
mostanában (Andorid: ágyban fekvős/mozgásérzékelős kormányzás), lehet,
hogy ez a cucc bejönne mondjuk ilyen régi játékokban való szórakázáshoz,
mint NFS UG2. Mindig is kontrollerrel toltam az ilyen árkádokat: egy próbát
talán megér... De szigorúan csak 15K körül, 120 EUR-t tuti nem adnék érte. -
Joshi
titán
Itt kezdődik a kormány.
ECCI
Itt csomagolják ki az ECCI7000-es kormányt (25perctől)[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz DigitXT #10782 üzenetére
Igazából azért is jöttem ide,mert nekem is vatta új ez a cucc,meg amit tud....(A gyerek szülinapjára dobnám össze)
Az feltünt,hogy simán levegőakrobata is lehetsz,de az kb értelmetlen.....valaki feldobta ezt,hogy rátéve a g25-27-re,majd a elfordulási szöget levéve 290 fok környékére,egész élvezetes F1-es kormi.És nem kerül 60k -ba vagy mégfeljebb mint egy specifikusan F1-es kormány.Ja és még mi is alkotnánk a hibás g25-ből...ez igy családias..(mert a gyerek nem épp szereti az apu Race 07,vagy rfactor lomha wtcc-it ő száguldani akar! )
Szóval egyébb értelmet ne keress.ez a történet ennyi...és az érdekel összehozható e...ennyi...
Ha érdekel van itt az apróban 20k-ért még ilyen....alkudozva meglehet (nem linkelhetem ,mégha nem is az én hirdetésem)[ Szerkesztve ]
-
Tecsa
aktív tag
Embertelen ára van (1600$, kb 400k Ft) ennek a kormánynak, ez talán csak vérprofiknak való senki másnak. Amúgy úgy tudom, hogy a sim világbajnok dfgt kormányo tolja, ha neki elég jó az, akkor nekem is jó lesz a G27 életem végéig. (Ha kibírja addig.)
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz zolee5016 #10772 üzenetére
Naívan azt hittem direkt g25/27-hez való f1-es perecet vettél amihez nem kell semmi lakatosmunka. (lehet összekevertem egy másik cég kormányával)
-
Jack@l
veterán
Jó, de ha a vérprofi egy 2x-3x jobb felbontású és válaszidejű kormány előtt ülne, ami ráadásul érzésre/forgásra/ffb-re is sokkal jobb akkor azért el lehet gondolkozni a létjogosultságán. (épp most farigcsálok magamnak egy ilyen kormánt )
-
-
Jack@l
veterán
válasz DigitXT #10789 üzenetére
Igen, azt hiszem ilyet láttam régebben, eszement ára van...
-
Kephamos
addikt
Ezt a Nascar 2013-at próbálta valaki?
-
Kephamos
addikt
Mindjárt rajtol a 24 órás Le Mansban!
-
fagy53
nagyúr
válasz Kephamos #10794 üzenetére
Kösz, nincs konzolom a 10 év meg már elég rég volt ebben a szakmában...
Jobb híján végigdöngetek akkor a GRiD-del, de már előre érzem, hogy nem lesz az igazi. A pálya úgyis a lényeg, ahol épp a hajsza megy a valóságban.Debilon: kösz, körülnézek azon a vonalon is, ott egy fokkal közelebb áll a vezetéstechnika a valósághoz, de biztos, hogy látványként a GRiD a nyerő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest