Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Távolról érdeklődök, hogy manapság mit kérnek egy normális kormány-pedál szettért újonnan, illetve használtan, amin van kuplung, tartós megbízható konstrukció, legalább 270 fokot (900 fok lenne az ideális) fordul és esetleg még FFB is van benne? -
wolf033
senior tag
válasz BigBlackDog #11951 üzenetére
70+ határ a csillagos ég.
-
wolf033
senior tag
válasz BigBlackDog #11953 üzenetére
Pl.: Fanatec: [link]
-
neilszab
őstag
válasz seawolf570 #11942 üzenetére
Hát én pont most múlt héten próbáltam ki a Shift2-őt és a Legends pack-ot, természetesen egyből Elite + Hard kombóval. Azt kell mondjam, hogy ez így ebben a formában ugyan akár még élvezetes is lehet, de az érdemi szimulációtól nagyon nagyon távol van.
De tudtommal motor ugyan az maradt alatta mint a Shift1-nél, így a potenciál benne van érdemi szimuláció előcsalogatására, de még nem volt időm belemélyedni. Egyelőre ezt találtam, de még nem próbáltam: PTMu
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
neilszab
őstag
válasz seawolf570 #11945 üzenetére
Ha nagyobb RIM-et akar vki a G25/G27-re a legfontosabb szempont a súly, a gyári olyan 600-700g. A boltokban kapható sportkormányok nagy része meg bőven kiló felett kezdődik, ha egy olyat rárak az ember, akkor egy lomha, erőtlen kormány lesz a végeredmény, erre nagyon kell figyelni... a lehető legkisebb súlyú kormányt kell választani!
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
seawolf570
aktív tag
válasz neilszab #11955 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, hogy messze van a szimulátorokhoz, ez teljesen jogos. Én csak azt írtam a Legend DLC Pack a legjobb az egész játékban.
Egyébként köszi a linket, már régóta néztem fel oda, amikor utoljára néztem még nem volt hozzá semmilyen mod, csak a Shift 1-hez. Én is úgy tudom, hogy mindkettő alatt ugyanaz a motor van, csak a 2-ben kicsit realisztikusabb talán a fizika az elsőhöz képest, de a fene tudja, mert az 1-et már jó ideje csak mod-al toltam.
A kormánnyal kapcsolatban ezért is írtam oda, hogy a G25/G27 nem ekkora súlyra lett tervezve. Ha valaki nekiáll, ezt vegye számításba, főleg egy idősebb G25 esetén, amelyiknél már nem 100%-osak a motorok és a szerkezet is kissé elfáradt. Ahogy írtam is, a súly az egyik káros tényező, ez mellett még ott van a megnövekedett erőkar is, ami miatt sokkal jobban vissza lehet fogni a motorokat, ráadásul a gyári kormányhoz használt FFB-t biztos feljebb kell tekerni ugyanahhoz az ellenállás érzethez.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
Tecsa
aktív tag
válasz seawolf570 #11957 üzenetére
Azért ezt szívesen feltekerném a G27-re. Kb 40k egy ilyen kormány, és még veszélyezteti az élet tartamot. Hát nem játszós, de jó lenne!
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
seawolf570
aktív tag
És mi tart vissza, hogy feltekerd?
Egyébként ha ilyenbe gondolkodsz, akkor gyűjts egy T500 RS-re. Na arra akár buszkormányt is feltekerhetsz, olyan nyomatéka van a motornak (nem tudom mire tervezték a motort, de kicsit elgurult a gyógyszere a mérnököknek a Thrustmasternél). Pont minap néztem, jól felment az ára. Kb. másfél éve 120K-ért adták az újat, most 170k. (ennyit ér a jó magyar valuta).
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
Tecsa
aktív tag
válasz seawolf570 #11959 üzenetére
40000Ft hiánya
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
Jack@l
veterán
Mi a francnak neked sparco, kínai utánzatot kapsz 8-10e környékén, teljesen okés darabokat is, műbőrből.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Ebay, vatera a barátod.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
seawolf570
aktív tag
Ezzel nem vagy egyedül Annyira jó az életszínvonal itthon, hogy lassan szinte mindenkinek ugyan az lesz a hobbija: Hogyan lehet egyik hónapról a másikra elkerülni az éhhalált.
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként jól látom, hogy újonnan Logitech kormány nem kapható sehol a Logi webshopon kívül? Én meg azt gondolnám, hogy halmokban állnak és vevőre várnak a g27-ek a boltok polcain. Használt kormány vételnél mire kell figyelni, mit kell mindenképpen kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz BigBlackDog #11965 üzenetére
én múlt héten láttam a media markt-ba g27-et, dfgt-t is, de olyan árért, ami már pofátlanság...azt nézd meg hogy nem lötyög, kotyog-e, és próbáld is ki játékban, hogy a pedál érzékelése jó-e, ffb-működik-e stb.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
SirAlo
aktív tag
Tegnap meg jott a G27-em vegre Elkezdtem menni H + kuplungal es meglepodtem hogy milyen allat nehez a fektavokat igy bevenni xD , eddig meg voltam szokva utcai autoba hogy a fektavot ugy veszem hogy kuplung lenyom egy kis fek beveszem a kanyart es berakom a megfelelo fokozatba, csak hat ilyen sebeessegnel kell a motorfek Amugy a pedal fekje nagyon is eros... nem tudom hogy az uj szeriaba kemenyitettek vagy eddig is ilyen volt de nekem ehez nem kell kemenyebb rugo mod meg hasonlok
-
SirAlo
aktív tag
Az mennyire normalis hogy jobbra kanyarodasnal egy erdekes kotyogo hangot ad ki a kormany?:| balra semmi hangja nincs az FFBnek csak jobbra neha kotyog vagy valami erdekes hangja van. Tegnap meg nem vettem eszre ezt , lehet azert mert balos kanyarok voltak inkabb , LFS es rFactorba is kotyog
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
válasz SirAlo #11967 üzenetére
Elsőre mindenkinek kemény a fék. Nekem javasolták, hogy az elején használjam a kuplungot féknek és az úgy tök jó volt. Egy pár napig mellőztem a fékpedál használatát mivel a kuplung pedál teljesen jó volt arra, hogy hozzászokjak. Viszont nem akarok beleszólni az utcai vezetési stílusodba de szerintem nyugodtan használd a motorfék a hétköznapi vezetésedben is.( kanyar előtt kéne visszaváltani) Ha benzines autód van akkor akár még fogyasztás csökkenést is elérsz ezzel. Kicsit olvass utána. Jó szórakozást az új játékszerhez.
-
SirAlo
aktív tag
-
Jack@l
veterán
válasz SirAlo #11971 üzenetére
Én 540-en szoktam játszani általában, még egyszer nem tapasztaltam ezt a kotyogást.
-
KaraDani
addikt
válasz SirAlo #11967 üzenetére
1 hét és megszokod és máris nem lesz olyan erős az a fék
Kuplunggal leváltás meg hátsókerekes autónál úgy néz ki versenytempónál, hogy fékezel amikor váltanál kuplung be, vált, mikor kuplungot kiengeded akkor ball lábad a kuplungon, jobb lábad a féken+ jobb lábad a gázon felpörgetni a motort a megfelelő fordulatra [link]
Enélkül motorfék amint felengeded a kuplungot hirtelen fékezi vagy akár blokkolja a hátsókereket, ami ugye nem vezet sok jóra versenytempóban féktávon[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Szeretnék egy kormányszettet vásárolni, fontos szempont a tartósság, valamint, hogy a fék és a gáz külön tengelyen legyen, azaz mindkettőt egymástól függetlenül lehessen használni. Ezt néztem ki, de mint a többinél, ennél sem találom az említett lehetőséget. Bármilyen tippet szívesen fogadok megfelelő kormányszettre 18-30k árban.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
BigBlackDog
veterán
Logitechnél a garancia hogyan működik? Konkrétan pl. emiatt kérdezem.
-
Jack@l
veterán
válasz katt777 #11986 üzenetére
Én se eszek azóta körtét mióta beleharaptam egy férges almába
-
BigBlackDog
veterán
G27-et innét beszerezni mennyire "őrültség"? Garancia itthon is érvényesíthető lenne szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Nayrobi
őstag
válasz BigBlackDog #11990 üzenetére
Erre még biztos rájön az áfa, vám, stb, szóval sokkal olcsóbban nem jönnél ki, mintha egy fórumos kollégától vennéd meg.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Nayrobi #11991 üzenetére
Mondjuk ahhoz képest nem. De ÁFÁval+vámmal számoltam én is és úgy max. 65-nél megállna (ha tévednék, javítsatok ki). Ennyiért újat itthon nem kapok, legalábbis nem láttam eddig sehol sem. Persze a használt piac más tészta, ott ennyiért talán lehet már találni garanciával is és akkor jobban megéri már az (ha valakinek van konkrét ajánlata is, pü-be jöhet). Első körben csak nézegetem, hogy újonnan, használtan hol mennyi.
Egyébként a g27-nek mik a gyenge pontjai? Mennyi ideig húzhatja kímélő használat (szimulátorozás) mellett?[ Szerkesztve ]
-
Nayrobi
őstag
válasz BigBlackDog #11992 üzenetére
A mostani árakkal nem vagyok tisztában, de én pár hónapja 60-ért vettem egy sráctól, 2 év logi garanciával, futárral együtt, természetesen bontatlanul.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Nayrobi #11993 üzenetére
Akkor gondolom kedvezményes kuponnal logi webshopból rendelted.
Garanciához mi kell? Csak a garanciajegy, vagy számla is? És a garanciáztatás hogyan működik, vissza kell küldeni, futár jön érte, esetleg el kell vinni személyesen a szervizbe? Elnézést a kérdésekért, de ahogy látom, itt vannak már olyanok, akik keresztülmentek ezeken a dolgokon.[ Szerkesztve ]
-
SirAlo
aktív tag
Az miert van hogy rFactor HistoriX modba nem nagyon akarja berakni sebessegbe az autot ? Leginkabb visszavaltasnal, kuplung lenyom, berakom sebessegbe felenged es N-be marad , azert van mert tul gyorsan engedem fel a kuplungot?
-
wolf033
senior tag
Hi!
Egyik ismerősöm próbál Win 7 alatt életre kelteni egy Genius Speed Wheel Force Speed Back nevezetü kormányt. Szerintetek van rá valami esély, hogy Win 7 alatt életre keljen?
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Építő/felújító topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest