Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz pjen #43349 üzenetére

    Nem érted a lényeget, ha ilyen exponenciális ütembe nő továbbra a görbe, telítődik az egészségügy, a normál kórházakból mindenkit szinte átirányítanak és a magánegészségügyből is, akkor sokkal komolyabb következményei lesznek és végül sokkal szigorúbb korlátozások lesznek szükségszerűek. Ezt fogja eredményezni.

    Elég megnézni a két nappal ezelőtti szennyvíztérképet, ami 4-10 nappal előre jelzi a tömeges megbetegedéseket. Ahol nem volt alapban emelkedett, ott mindenhol jelentős növekedést jeleztek (Szeged talán az egyedüli kivétel). Ez a napi esetszám duplázódását jelentheti rövid időn belül, mivel a többi megye számai is nőnek attól függetlenül tovább.
    Hány megyét jelent ez?

    8 újabb megye, ahol eddig viszonylag 'nyugalom' volt.

    Most már elmondható azt, hogy nem csak néhány megyében vagy a megyék egy jelentős százalékában, hanem országosasn mindenhol vannak visszakövethetetlen tömeges megbetegedések. Ha nem beazonosítható, mint tavasszal? És az esetek ~40%-a 29 év alatti (ez tegnap óta tudott, szám) akkor mennyi a beazonosítatlan ferőtőzött? A 29 év alattiak jelentős százaléka tünetmentes. ha ilyen komoly számban diagnosztizáltak mégis, akkor nagyon nagy a baj.

    (#43347) Ringman

    Ezért is lehetetlen már a beazonosítás és az elkülönítés. Nagyon nagy százalékú a 29 éven aluliak aránya. Emiatt szebbek csak a statisztikák, mint tavasszal - de a járvány kezelése orvoslása szerintem jelentős mértékben még nem fejlődött.

    Mi a különbség? A korosztályok eloszlása miatt sokkal jobban kommunikálható ez most (még).

    (#43351) aprokaroka87
    (#43354) Ricardo

    Kontaktkutatás mennyire megoldható? Szinte semennyire. Egyfelőlel a tömeges megbetegedések időszakában már utánkövethetetlen (és jelenleg már ez az állapot van elismerten), s ilyen esetszám mellett kivitelezhetetlen - vagy csak néhány esetet tár fel.

    (#43354) Ricardo
    A maszkhordáshoz kapcsolódóan:
    Pontosan!

    A keleti kultúrában ezerszer komolyabb fegyelemmel kezelték ezt, nyugaton, vagy Amerikában ez kivitelehetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák