Új hozzászólás Aktív témák

  • Richard!

    addikt

    Alig két és fél óra múlva kezdődik a két csapat kupameccsének első felvonása, ami a várakozások mellett néhány érdekes adatot is tartalmaz. Ezeket gyűjtöttük csokorba.

    A mundodeportivo.com 65.247 olvasója szerint Víctor Valdést látnák szívesen ma este Pinto helyett a kapuban, és David Villát a csatársorban. A szurkolók lehetséges kezdőcsapata: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Iniesta Messi, Pedro, Villa.

    Jordi Roura, aki most vezetőedzőként ül a Barcelona kispadján, 1986 június elsején még ifistaként legyőzte a Real Madridot 6-3-ra. Ennek pedig már 27 éve. Reméljük a ma este is szerencsét hoz neki.

    A mai lesz a 223. összecsapás a Barcelona és a Real között, ezen kiegyenlített erőviszonyok vannak, hiszen 88 Real győzelmre, 87 Barca győzelem volt a választ, 47 döntetlen mellett. Összesen 734 gól született ezeken a mérkőzéseken, ebből 373-at a Madrid 361-et a Barcelona jegyez.

    Az első Clásicora 1902 május 13-án került sor, amit a Barcelona nyert meg 1-3-ra Steinberg (2) és Gamper találataival.

    A Real Madridnál meghatározó játékosok hiányoznak - Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - és bizony Cristiano Ronaldonak is vigyáznia kell, mert egy sárgával már biztosan nem kvalifikálná magát a visszavágóra. A Barcelonánál Cesc Fabregasnak és Javier Mascheranonak nem kellene szabálytalankodnia, ellenkező esetben ők is csak a lelátóról nézhetik a visszavágót február végén.

    A Mundo Deportivo és a Sport újságírói is kipróbálták a Bernabeu gyepszőnyegét. Állításuk szerint a fű jó minőségű, ám magas ami nem kedvez a Barcelonának. Mondjuk ezen már kevesen csodálkoznak.

    A mai meccs játékvezetője, Clos Gómez egyik csapat számára sem túl szimpatikus bíró. Ő volt az aki az Almeria ellen még a 2009-2010-es szezonban kiállította Pep Guardiolát, míg José Mourinho egy Real-Sevilla után nem kevesebb, mint 13 téves bírói ítéletet számolt meg. Amíg a játékvezető nem portugál, olyan nagy félnivalója nincs a Barcelonának, játszani kell és kész.

    Mai napra is van egy centenáriumunk, Pedro Rodriguez 200 mérkőzéséhez ér a Barcelonánal abban az esetben, ha pályára lép. ha még gólt is tudna lőni ehhez....az szép nap lenne mindenki számára.

    Ma kezdődik életed hátralevő része!

Új hozzászólás Aktív témák