Új hozzászólás Aktív témák

  • B0V9B

    tag

    válasz viharhozo #75824 üzenetére

    Nem vagyok otthon a linkvadászatban és most értem haza, de ha eszembe lesz és találok akkor belinkelem ide. Egy Szlovákiában élő, ismert futball íróval beszélgettem erről, akit még anno Hegyi Iván kért meg hogy legyen a segítségére tolmácsolásban a Cseh körút alkalmával. Voltak a Plzen-nél és a két nagy Prágai csapatnál is (Sparta, Slavia), egészen az utánpótlás csapatokig. Ő mondta azt is hogy a mostani cseh listavezető csapat (Plzen) és a Fradi ugyanannyiból gazdálkodik. A különbség az hogy a Plzen az elmúlt években kétszer járt a BL és kétszer az EL főtáblán, valamint ezekből 3-szor megélte a kupa tavaszt is és olyan csapatokat fogadhatott, mint a Barcelona, az AC Milan vagy a PSG.
    Így vannak most egálban a Fradival. A Sparta tehetősebb a Plzen-nél, ezért ők egy fél orral minden cseh és magyar csapat előtt járnak ezen a téren.
    A keret érték meg egy olyan dolog, hogy értelemszerűen növekszik akkor ha egy csapat EL vagy BL főtáblára jut és neves csapatok ellen játszhat hétről-hétre. Asszem anno a Debrecen keretének értéke is 2-3 szorosára nőtt fél év alatt, mikor a BL csoportkört kiharcolták.
    Megmernék esküdni hogy az EB-selejtező sorsolásnál elhangzott egy olyan, hogy a Franciákat azért rakják be abba az 5-ös csoportba, mert nem akarják hogy a rendező csapat a barátságos meccsek miatt visszacsússzon az 50. helyre a ranglistán. Ezért majd azok a barimeccsek amelyeket ezen 5 csapat ellen vív, ugyanannyi pontot fognak számítani mintha selejtező meccset játszanának.

Új hozzászólás Aktív témák