Új hozzászólás Aktív témák

  • Marky18

    aktív tag

    Az a problema, hogy a mostani rendszerbol tulsagosan jol megel a futballvilag 2/3-a. Teljesen mindegy, hogy jol teljesitenek, vagy sem, a lokalis szurkoloi bazisuk nem fog valtozni, a nemzetkozi pedig elhanyagolhato nagysagu. Nincs valodi teljesitmenykenyszer.
    Az SL csapatoknal ellenben folyamatos a gyozelmi kenyszer, mert az azsiai szurkoloik konnyen atpartolnak egy masik klubhoz es ugrik a bevetel egy resze, ha pedig meg jobban lecsusznak, akkor kiesnek a BL-bol es mennek a sullyesztobe hosszu evekre, lasd Milan az elmult evtizedben. Az 5 ev alatt 4 BL-t nyero Madrid nem tudott akkora bevetelt termelni, hogy versenghessen fizetesekben az arab csapatokkal, igy most lehet a kapitanyuk fizetesi igenyet sem tudjak megadni. Na ez a futball valodi problemaja, a palyan elert eredmenyek penzben nem aranyosan fizetodnek ki es az arab toke miatt meg a valoban kiemelkedoen teljesito csapatok is le fognak morzsolodni.
    Az UEFA most begyujtotta a kampanylangot es ezt a 2/3-ot gyorsan felhergelte, ami egy idore most megoldja az SL problemaikat, de biztos vagyok benne, hogy a 2024-es BL vagy meg inkabb SL-szeru lesz, vagy meg azelott el fog indulni az SL kicsit atdolgozva.

Új hozzászólás Aktív témák