Új hozzászólás Aktív témák

  • Yézi

    aktív tag

    válasz xmad #57545 üzenetére

    Volt többféle 5.1/2.1-em, anno kisebb vackok is, nemrégiben pedig S350DB és Promedia 2.1, autóban is egy XW-1500-as ládát használtam. Jelenleg két BX8-am van, és egyáltalán nem érzem kevésnek a mélyet. Első hallásra talán annak tűnhet, de kis megszokás után egyáltalán nincs hiányérzetem, legfeljebb 1-2 zene esetében. Sok múlik az elhelyezésen és a szoba akusztikáján is. Nálam asztalon vannak, kb. 1 méterre ülök tőlük. Távolabbról, a mögöttem lévő falhoz közelebb érve sokkal jobban átjönnek a mélyek, cserébe viszont a beszédhang már kissé elmosottnak tűnik.
    Nem vagyok jártas a témában, de feltételezem a stúdió monitorok döntő többségére flat hangzás jellemző, aki nem ehhez van szokva annak tényleg kevésnek tűnhet a mély. Én pedig hiába fogom azt mondani, hogy ez így a jó, ha neked nem jön be a hangja, kevésnek tűnik a mély azzal már nem tudok mit kezdeni. :N
    Szerintem az esetedben egy sub beszerzése lesz a biztos megoldás.
    S350DB például aligha megy lejjebb mint a BX8, de szvsz mindenképp "ütősebb" mélyei vannak. Én speciel nem mondanám jobbnak/többnek is, de neked például lehet jobban bejönne.

Új hozzászólás Aktív témák