Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Logapeti #50993 üzenetére

    "Ha egy hangrendszer ritm... bocs, időzítése nem ideális, akkor hiába írta meg a zeneszerző brilliánsan ezt a részt, hiába játszott a zenekar precízen, feszesen, egységesen, mert a hangrendszer hibájából adódóan nem lesz a mű pontosan prezentálva a hallgató felé, és az átélt feszültség különböző okokból csökken"

    A zenei időzítés véleményem szerint a felvételhez kötött, a tranziens válasz meg a forrás és a lejátszó lánc közös munkája során alakul olyanra, amilyenre.

    Elolvastam a linkelt anyagaidat, amik nem írják le tranzienst, és nem mondanak ellent, az általam linkelt oktatóanyagnak.

    Mivel én sem értek hozzá ( nem vagyok hangmérnök), ezért ajánlottam egy olyan olvasmányt, amiből a hang tranziensének leírása, ill. dinamikával való összefüggése is többek között kiderül.

    Letöltöttem és meghallgattam a linkelt hanganyagot.

    Egy csomó helyen fázisproblémát, több helyen kivezérlésből adódó pillanatnyi torzítást ill. a tuttinál folyamatos túlvezérlést, torzítást tapasztaltam, ezért ezt a felvételt nem tartom alkalmasnak arra, hogy ezzel meg lehessen állapítani egy itt ismert és ajánlott "multimédiás" hangsugárzó képességeit, és ez nem a hangrendszer, hanem felvétel hibája.

    Hozzáteszem, hangsugárzói szempontból leegyszerűsítve akkor fordulhat elő ( nem ritmikai, hanem tranziens átviteli probléma ) , ha a dinamikus hangszóró súly/erő (összes mozgó tömeg/tesla) aránya miatt nem tudja elég gyorsan lekövetni a zenei történeseket, de amiről itt most a vita folyik, nem ez.

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák